PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74707
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Chodzi mi o tą otwierającą każdy odcinek.
Według mnie jest po prostu rewelacyjna! Na początku gdy jeszcze nie znałem realiów serialu, pojawiające się obrazy niewiele mi mówiły i sekwencja ta wydała mi się trochę niezrozumiała.
Jednak gdy już zapoznamy się z serialem, każdy element staje się jasny i ściśle powiązany z przedstawionym w serialu światem. Wszystko idealnie do siebie pasuje, od obrazu, poprzez montaż i ziarnisty filtr po muzykę i słowa utworu. Tak swoją drogą, to jaki tytuł ma ten utwór?

Moim zdaniem fantastycznie im to wyszło. Nie dość że wspaniale się prezentuje to jeszcze idealnie wprowadza w klimat.
Bardzo często mam tak, że oglądana po raz setny sekwencja otwierająca zaczyna działać mi na nerwy. Ta jak dotąd niezmiennie mnie zachwyca.

ocenił(a) serial na 10
Stilnes

Jace Everett - "Bad Things"
Tytuł świetny xD
Cała czołówka też tu się zgodzę ;) Kiedy nie znałam serialu, zastanawiałam się, co ludzie w niej widzą. Teraz już wiem :)))

ocenił(a) serial na 9
Stilnes

Masz rację, czołówka jest po prostu genialna. Wprowadza w złowieszczy klimat, pojawiające się obrazy budzą jakieś dziwne, nieprzyjemne uczucie niepokoju a piosenka "bad things" idealnie pasuje do całokształtu.

Za pierwszym razem gdy ją oglądałam wywołała uczucie takie jak wywoływała na mnie melodia "Z Archiwum X" gdy byłam mała, czyli dreszcz i chęć schowania się pod kołdrę. Plus tutaj chęć ukrycia wszystkich leżących tuż pod skórą większych naczyń krwionośnych. ;)

Pozdrawiam

paraquas

Tak, czołówka jest rewelacyjna, jednak tak zalatuje Tarrantinem i Stonem, że aż mdli.

ocenił(a) serial na 7
Stilnes

Z początku czołóweczka aż mnie odrzucała, ale po chyba skończeniu pierwszej serii nawet zaczęła mi się podobać, czasem sobie nucę " I wanna do bad things with U " :D

ocenił(a) serial na 9
pati_s00

rowniez sie zgadzam ze czoloweczka jest swietna ;D i muzyka dobrana do niej rowniez ;D

Stilnes

Sekwencja faktycznie super. Ktoś miał na głowę na karku.
Wszystkich z Was, którzy zastanawiali się jak ją stworzono znajdą odpowiedź na to pytanie w wideo załączonym poniżej.

http://vimeo.com/2921431

Stilnes

Dla mnie też jest to po prostu geniusz, jest tak chol*ernie klimatyczna, zgrana. Mimo chaosu, wszelakich bodźców i wątków bez problemu można zinterpretować o co chodzi. Tworzy wokół nutkę niepokoju i tajemnicy. Mogłabym oglądać bez końca!

ocenił(a) serial na 9
Stilnes

Zgadzam się :) dla mnie rewelacja :D jak i piosenka tytułowa.

ocenił(a) serial na 8
davis2008

dodam tylko, że genialnie wpisuje się w realia życia w Nowym Orleanie. Sam początek z mokradłami-świetny! Sam pomysł, aby stworzyć intro na bazie sprzecznych obrazów- scena w kościele, po czym taniec dziewczyny na stole bilarodwym, jest, powtórzę się, genialny!