http://www.petitionspot.com/petitions/truebloodconvetionpl
Proszę o podpisy, to dla nas bardzo ważne. :) Okażcie nam swoje poparcie. :) I jeśli możecie - przekazujcie linka dalej. Potrzeba nam 10 000 tys podpisów. :)
Dziękujemy!
Organizatorzy: http://true-blood.com.pl/
słuchaj, masz jakikolwiek wpływ na to, co jest napisane w tej petycji?
bo jeśli tak, to w pierwszym zdaniu bardziej gramatycznie było by: "True Blood's European Fans", niż "True Blood European fans" (chodzi o 's po słowie "Blood")
i później zdanie: "take part in Convention which could take place in Pl in 2010" zamieniłabym na: "take part in Convention which, we all hope, will take place in Pl in 2010". jakoś naturalniej i zgrabniej to będzie brzmieć:)
poza tym w drugiej linijce chyba ktoś przez pomyłkę wcisnął backspace, bo brakuje kilku znaczków i zdanie jest nie czytelne...
sorki, że się tak wymądrzam, ale to tylko takie moje sugestie, które moga pomóc... poza tym chcę, żeby twórcy serialu dostali ładnie napisany list:)
(żeby nie było zarzutów, że się nie znam, to od razu piszę - jestem po filologi angielskiej:)
hehe:) forum True Blood pomogło odkryć Twój talent poetycki;P
no trudno... na pewno mimo wszystko zrozumieją wiadomość:)
a co do tego spotkania z ekipą True Blood, to każdy może wziąć w tym udział, czy trzeba być członkiem jakieś supertajnej i ekskluzywnej organizacji zrzeszającej fanów? ;)
Niestety ta stronka z petycją jest nieco dziwna. Nie można nic poprawić, wpisuje coś czego nie chce (chociażby ten backspace, który nie miał miejsca)
Ale generalnie wiadomo o co chodzi? :P
Każdy może podpisać, każdy może wziąć udział. Petycja ma charakter szacunkowy, aby wiedzieć jak wiele osób nas popiera i jak wiele wzięłoby udział w czymś takim. Precedens na skalę Polski, ale dlaczego to Amerykańcy mają się cieszyć zawsze ze spotkań z aktorami, a my nie?
Jesteśmy jedną z największych, jeśli nie największą grupą fanów serialu w Europie i wiem, że niektórzy przejechaliby setki kilometrów byle zobaczyć np. Alexa :) Więc czemu nie? Jeśli się ogarniemy i HBO Polska nas wspomoże to może coś z tego wyjść. My będziemy mieć niezapomniane doświadczenia, oni reklamę i kaskę.
U nas ładnie i tanio ;P
Prawdę powiadasz, ja na pewno się wybiorę, jeśli dojdzie coś takiego do skutku.
ja już się podpisałam!:)
i proponuje spotkanie u mnie w domu!;D
hmm... ile może przyjść osób? kilkaset??? jakos się pomieścimy!;D jak się chce, to się da!;P
ewentualnie będę miała miasteczko namiotowe na podwórku!;D
i robię pyszne gofry i naleśniki, więc z głodu nie pomrzecie ani Wy, ani ekipa;) w końcu o gości trzeba dbac!;)
tak więc: ZAPRASZAM DO MNIE!;P
akurat Alexa u siebie nie chcę, bo mam niskie stropy i mi dziury w suficie porobi;P
a jak zacznie skakać? ;P
(za krótki)
no, jak bardzo będzie chciał do mnie przyjść, to mu pozwolę, ale pod warunkiem, że nie będzie skakać, a jeśli mu się nagle zachce, to się wyskacze na podwórku i wtedy wróci do domu;P
podpisałam się pod petycją :D
a coś wiadomo gdzie by to miało być ? czy jeszcze nie ?: )
ej! już jest przecież ustalone, że u mnie!;P
w Tczewie (pomorskie) ;P
Alex i aktor grający Hoyta (oni są podobnego wzrostu) od biedy też mogą przyjść, tylko niech nie skaczą, bo mi sufit podziurawią! ;P
haha oki :D to moze będą stali na dworzu i od czasu do czasu coś do picia
im przyniesiemy 8) i wystawimy im bumboxa :D(sory za pisownię )
będą sobie skakać w rytm muzyki z bumboxa;P
oni tam będą mieli luksus, bo nie tylko coś do picia dostaną, ale nawet będą mogli skosztować moich gofrów i naleśników!;D
a na wypadek, jakby miał padać deszcz, to postawimy im takie plastikowe, białe krzesła ogrodowe i stolik do kompletu z parasolką!;D
oki :D no to będzie imprezka XD
myśle że najlepsza będzie parasolka koloru różowego :D będzie tak uroczo :D
o a masz sos toffi ?:D to też chętnie poczęstuje się goframi 8)
ha! mam w domu kilka różnych polew, ale Toffi zawsze, bo to moja ulubiona!;D
jak coś, to goście będą mogli napisac, jaką chcą polewę i ogólnie co do jedzenia. wtedy pójdę na duuuuże zakupy;D
wejdę do Carrefura i powiem: PROSZĘ WSZYSTKO!!! ;P
"nastki"? oooj... zdziwiłbyś się...
DO RZECZY:
1) nie podobają Ci się poprzednie wpisy - nie czytaj.
2) wszystko, co było do napisania na temat tego wątku zostało napisane: nie można edytkować petycji; spotkanie będzie najprawdopodobniej (i najlogiczniej) w Warszawie; potrzeba 10 tys podpisów, żeby doszło do skutku.
wydaje mi się, że teraz można swobodniej podejść do tematu i sobie trochę pożartować, jak się na trochę wolnego czasu i nie bardzo wiadomo co z nim zrobić.
3) jeśli jednak chcesz napisać cos konstruktywnego na temat tego wątku, to napisz, ignorując poprzednie wpisy.
i wyluzuj trochę, bo jeszcze wrzodów się nabawisz, albo nawet czegoś gorszego, a tego Ci nie życzę!
:)
Trajkotanie to zjawisko, które utrzymuje się u kobiet od wieku dziecięcego aż do śmierci, dlatego właśnie zachowujemy się tak tylko w swoim gronie, mężczyźni nie powinni być tego świadkiem :)
Jak już robić taką impre to w jakimś fajnym miejscu z oryginalnym klimatem. Ja bym proponował Jaskinię Raj http://pl.wikipedia.org/wiki/Jaskinia_Raj
Wiecie, stalaktyty, stalagmity - ciemny, podziemny klimat fajnie by pasował na taki zlot.
też się zastanawiałam nad tym w jakiego typu miejscu możnaby to zorganizować...
to co Ty proponujesz może i ma swój klimat, tylko tam chyba nie ma możliwości organizowania takich spotkań;)
poza tym to jest koło Kielc, więc podróż stanowiłaby pewien problem dla osób spoza południa Polski... a Warszawa nie dość, że jest stolicą, to jest mniej więcej na środku Polski, więc byłoby bliżej dla wielu osób...
trochę pokrętnie to wytłumaczyłam, ale mam nadzieję, że ogólny sens jest czytelny;P
No fakt, Kielce to kawałek od centralnej polski, ale w przyszłym roku mają budować lotnisko, to będzie lepszy transport ;)
Tak na poważnie to chodziło mi raczej o wasze spojrzenie na taki zlot. Spotkanie w jakimś hotelu w Wawie wydaje mi się niespecjalnie ekscytujące. No chyba, że będzie to wierna kopia willi Królowej Vampirów.
Jakiegoś fajnego miejsca w okolicach stolicy to jakoś nie kojarzę.
Wątpię wątpię nie wiem co jest w top 1 w Polsce pewnie Dr Hosue z zagranicznych a raczej wątpię by aktorzy przejechali.Choć patrząc na 1 roczne przerwy w true blood kto wie (:.
Swoją droga niezła ta jaskinia (: ale nie masz czegoś w stylu piekło ? :D
dobrze ze Ty nie jesteś "nastką" tylko sztywno siedzisz. jak sie Tobie nie
podoba to nie czytaj poprzednich postów , bo się powtarzasz a to się nudne
robi :P
pozdrawiam :D
jestem jak najbardziej za Warszawą:)
spotkanie można zrobić też np w Puszczy Kampinoskiej, nocą. Jest wtedy mroczna i bardzo klimatyczna:) I najlepiej w jakimś starym polskim, pięknym dworku:) A że Puszca jest obok Warszawy, to nie byłoby problemu:) W końcu nawet w Bon Temps jest sporo lasów i moglibyśmy zrobić imprezę a la te miasto:)
wiecie co? najpierw to niech oni zgłoszą chęć przyjazdu do nas - potem będziemy nad miejscem myśleć;P
bo narazie dzielimy skórę na niedźwiedziu;P
no ona słynie z najlepszych imprez;D
a goście w prezencie dostaja nowy kolor oczu;P
A co jeśli ktoś ma szkła kontaktowe z wzorkiem? :D
http://www.barwyoczu.pl/index.php?cat_id=18
świetny pomysł z tą petycją ;) już podpisałam i zaraz rozsyłam dalej;) mam nadzieję ze taka impreza wypali ;)
ooo... teraz nastolatek się "podjarał"...
już "puściły zwieracze"???
moja stara? ty nadajesz się lepiej!
i nie zaśmiecaj więcej forum swoimi wpisami, proszę...
w sumie jeśli chcesz, to sobie zasmiecaj, ale JA już napewno nie odpiszę, bo ten wątek nazywa się "KONWENT FANÓW TRUE BLOOD W 2010", a nie "digital samurai obraża bo myśli, że wszyscy marzą, żeby się z nim pokłócić"
Podpisałam petycję, chętnie bym pojechała na taki konwent. W Warszawie, uch, za daleko i zawsze co najlepsze musi być w stolicy. Taki fart... No dobra zobaczymy jeszcze gdzie się to odbędzie, jeśli sie odbędzie, o.
Dziewczyny po co odpisujecie na zaczepki pindol_38cm? On się tym "podnieca" i Wy mu dajecie satysfakcję, że mu odpowiadacie, takie moje zdanie. Chociaż się nie dziwię też bym gówniarzowi coś powiedziała....
Wciąż tych podpisów pod naszą petycją jest niestety mało :/ I nigdy nie mówcie nigdy. W końcu Charlaine Harris przyjechała do nas, wydarzenie spotkało się ze sporym zainteresowaniem fanów, dlatego polecajcie znajomym, którzy również oglądają TB, żeby się podpisali.
Ku pokrzepieniu serc powiem, że jakieś 2 lata temu fani z Włoch robili podobną petycję, by zorganizować zjazd fanów Supernatural w swoim kraju. W tym roku taki konwent się odbył i przyjechali odtwórcy głównych ról. Zazwyczaj takie rzeczy odbywały się w UK, a tu proszę bardzo, południe Europy. my też mamy szansę!