PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74709
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Kicha!

ocenił(a) serial na 3

Pewnie sie naraze fanom, ale ten serial uwazam za beznadziejny. Paquin, aktorka jednej, wiecznie zaskoczonej twarzy, oraz jej chloptas-wampir, ktorego zdecydowana wiekszosc kwestii brzmi "Sookie...", wypowiadanych z mhroczna mina z 3/4profilu. Nuda! Kicz! Czyli, jak zawsze, sprzedawanie wampirow w jak najslabszej postaci jak najwiekszej rzeszy dzieciakow.

Jedna rzecz mnie zastanawia - jak to sie dzieje, ze kazdy czlowiek jest po wypiciu kropelki krwi wampira nacpany jak przyslowiowa swinia, a Sookie magicznie wychlewa ile wlezie i wstaje trzezwa po kilku sekundach?

xxunknownxx

Był już taki temat o tym pytaniu http://www.filmweb.pl/serial/Czysta+krew-2008-399264/discussion/Krew+wampir%C3%B 3w,1526326
Po za tym nie rozumiem czemu ci sie nie podoba, dla mnie serial jest genialny, pierwsze odcinki są nudniejsze, ale znowu taką męka nie było oglądanie ich, pamiętam że serial mnie bardzo zainteresował i dałabym bardzo wiele móc oglądnąć wszystko jeszcze raz, nie wiedząc co sie wydarzy : )

ocenił(a) serial na 6
xxunknownxx

Ja ci dam dzieciakom;)

"Jedna rzecz mnie zastanawia - jak to się dzieje, ze kazdy czlowiek jest po wypiciu kropelki krwi wampira nacpany jak przyslowiowa swinia, a Sookie magicznie wychlewa ile wlezie i wstaje trzezwa po kilku sekundach?"
Nie wiem, na jakim etapie oglądania jesteś, dlatego dla ostrzeżenia napiszę tu
SPOILER:
Sookie nie jest człowiekiem;) dlategoż wampirza krew działa na nią inaczej.

użytkownik usunięty
WhiteDemon

malo efektow duzo gadania
film nudny

Chyba nie jesteś zbyt wymagającym widzem : )
Jak chcesz efektów to oglądaj Transformersów.

ocenił(a) serial na 3
WhiteDemon

O, to jest jeszcze piekniejsze. Sookie jest WROZKA. Kolejny minus dla serialu ode mnie ;] Przykro mi, mnie zanudzil, zalal banalem, a do tego przewidywalnym.

ocenił(a) serial na 7
xxunknownxx

W swojej kiczowatości serial nie jest zły. Musi coś w nim być, bo nigdy nie polubiłem pary głównych bohaterów, a jednak obejrzałem 2 sezony. ;o)

użytkownik usunięty
xxunknownxx

"Jedna rzecz mnie zastanawia - jak to sie dzieje, ze kazdy czlowiek jest po wypiciu kropelki krwi wampira nacpany jak przyslowiowa swinia, a Sookie magicznie wychlewa ile wlezie i wstaje trzezwa po kilku sekundach?" (xxunknownxx)

A jak to jest że jedni ludzie biorą morfinę dla jej działania odurzającego, a innym jest ona dawkowana w szpitalu aby uśmierzyć ich ból w wypadku gdy cierpią? Może nie powinno się tego dokładnie tak porównywać..., ale odrobinę wyobraźni. Co więcej, oprócz faktu że Sookie to niemal hasająca po polankach wróżka więc krew wampirów niekoniecznie działa na nią dokładnie tak jak powinna, mowa jest o tym, że V na każdego działa w sposób odmienny. Poza tym to tylko serial - jak w każdym pojawia się wiele elementów niedorzecznych - na przykład kły na miejscu dwójek.
Ocenić produkcję może każdy, każdy też może wyrazić opinie na jej temat, ale nikogo nie przekonasz do swojego zdania obrażając oglądaczy. Zgodzę się z tym, że uczynienie głównej bohaterki wróżką było dosyć... nieoczekiwane i całkiem zabawne, ale do serialu moim skromnym zdaniem należy podejść z pewnym dystansem. Osobiście traktuje to raczej jako żart, a cały serial ma dla mnie charakter groteskowy i nie do końca poważny.

PuszekFatalista - tak tak tak! Odczucia mam podobne. Coś, gdzieś tam musi być, bo nie sposób tak bardzo polubić Sookie czy Billa. Mam tylko nadzieje że to nie przewijający się wszędzie podtekst erotyczny o_O

ocenił(a) serial na 10

ale dlaczego wszyscy się tak poruszyli:) Pan w nagłówku ma dużo racji - tylko, że ja na przykład lubię się śmiać do łez, a ten film zapewnia taki stan prawie nieprzerwanie, dla mnie jest oryginalny, ponieważ zawiera krytykę, (miejscami nawet subtelną), tego, co nazywa się fenomenem wampira w światowej masówce.... Jest wspaniały, ponieważ niektóre osoby traktują historię poważnie i dla tego jest popularny, a ludzie z większym dystansem, jak mi się wydaję, znajdą tam oryginalny i dosyć cięty język pana Bala. Dodatkowo fajna sceneria, i zajebiste odbicia lustrzanego jeziora w mrocznym lesie Luizjany oraz sok jeżynowy:) Przecież Ball sam napisał, że to popcorn dla inteligentnych. I tak należy traktować wiecznie zdziwioną minę Anny Paquin.