PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74706
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

... jakoś sie przemogłem i postanowiłem obejrzeć, no bo kiedy widzę znaczek HBO oraz nominacje do Golden Globe i Emmy od razu wiem że serialiszcze musi być niebagatelne. I z zaskoczeniem stwierdzam że faktycznie TB jest czymś nieprzeciętnym. To chyba najbardziej nietypowe pokazanie wampirów do tej pory jakie widziałem - nie są tutaj nocnymi straszydłami polującymi na ludzi ale poniekąd zepchniętymi na margines istotami podlegajacymi dyskryminacji jak peda uy czy świadkowie Jehowy. Serial jest dobry, ciekawe wątki, razi tylko ta dziura w zębach Anny Paquin choć dziewczę ma fajne piersi,ogólnie ok, nie nudziłem się na 1 sezonie,może wezmę sie za następne.Widac niestety że to ekranizacjia damskiej prozy, za dużo troche tych wątków romansowych ale przznaje serial daje radę, kto sie ze mna zgadza?

ocenił(a) serial na 9
KWallander

Zgadzam się w 100%. Serial zacząłem oglądać z nudów i powiem szczerze, że z odcinka na odcinek coraz bardziej mnie pochłaniał :P Obecnie skończyłem oglądać 4 sezon i gdy wyjdzie 5 z chęcią go obejrzę. Tak jak napisał KWallander w serialu jest dużo miłosnych wątków i zalatuje takim tanim romansidłem, ale mimo to ciekawie się go ogląda :P

ocenił(a) serial na 8
Ballbreaker

A pomyśleć jak pięknie by było bez tych miłosnych wątków <rozmarzona>, pomimo, że jestem dziewczyną to mam problem z ich oglądaniem, aż mnie mdli na widok tego trójkąta ale cóż, w sumie to najbardziej przyciągnęło ludzi przed ekrany, więc się nie dziwie, że rozgrzebują to jak najbardziej się da.

raina_1240

z początku bałem sie przyznać przed znajomymi że oglądam TB bo by mnie zwyzywali od gejów;) okazało się że sami oglądają;)

fajny serial, a czy prozę Charlaine Harris o Sookie Stackhouse wydano w Polsce?

ocenił(a) serial na 9
KWallander

Z tego co mi wiadomo to tak, ale ponoć jest jeszcze więcej wątków romantycznych niż w serialu, więc nie wiem czy Ci siądzie takie cuś :p

ocenił(a) serial na 8
KWallander

Jest, widziałam wczoraj w empiku :D I żeby nie było to pomyślałam sobie, że zobaczę z czym to się je, wytrzymałam jeden rozdział - nigdy więcej czegoś takiego nie wezmę do ręki, o nie, przenigdy.. Strasznie słaba twórczość i tak się w sumie zaczęłam obawiać, czy ze mną na pewno wszystko w porządku :P Bo skoro dziewczynom się to podoba i czytają je zachłannie to czy ja normalna jestem, bo mnie aż odrzuca jak to widzę ;p może nie jestem dziewczyną tak naprawdę, choć o tym nie wiem :)

raina_1240

to lepiej dobrze sprawdz;)

ocenił(a) serial na 8
KWallander

Po oględzinach stwierdzam, że wszystko mam na miejscu bez żadnych niespodzianek :D To ulga ;p

KWallander

Moi znajomi też oglądają TB,poleciłem im :)
Fajnie że w TB są różne wątki,również że są geje,lesbijki bo chociaż mamy inne spojrzenie na takie wątki,ja zawszę byłem tolerancyjny,no ale to pierwszy serial jaki oglądam gdzie są ludzie o innej orientacji,i nie przeszkadza mi to wcale,jestem hetero,ale jak dwóch facetów,dwie kobiety chcą być razem to ok,nie moja sprawa :)
Poza tym taki Lafayette jest bardzo pozytywną postacią,jest dobrym kuzynem,przyjacielem,no i człowiekem
No i lesbijke Pam również bardzo lubię :)
Fajnie że każdy znajdzie coś dla siebie w tym serialu,to jest moim zdaniem duży plus