Jak w temacie. Obejrzałam właśnie wszystkie wyemitowane do tej pory odcinki P.W. i przyznam, że bardzo mi się spodobał ten serial :) Chciałabym również zobaczyć coś o podobnej tematyce, ( Zmierzch odpada ) dlatego chciałam się was poradzić, czy po obejrzeniu P.W. warto zwrócić teraz uwagę na "Czystą krew"? Warto? A może spróbować czegoś innego?
siemka powiem tak pamietniki sa fajne ale w porownaniu do true blood to serial dla dzieciakow. czysta krew jest zajebista . brutalna krwawa . pelna seksu i narkotykow. POLECAM
"Pamiętniki..." zdecydowanie. Przynajmniej na tym etapie na którym obecnie jestem w obu serialach. Prawda jest jednak taka, że perypetie Stefana i Eleny wciągnęły mnie o wiele bardziej niż historia Suki i Bila. Po za tym, chociaż nie mam już 12 lat, sceny erotyczne pokazane w taki sposób jak w czystej krwi po prostu mnie odpychają, godzą w moje poczucie dobrego smaku... Jeśli zaś chodzi o brutalność, "pamiętniki" też są miejscami dość eee brutalne, nie ma tego może zbyt dużo, ale jednak. Ogólnie jakoś "czysta krew" troszkę mnie odpycha, jest zbyt wulgarna.