PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74707
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

od ilu lat jest ten serial? Mam 15 lat i nie wiem czy powinnam go oglądać.... żeby się zbytnio nie zgorszyć, tudzież przestraszyć...?

TheTusiax

No to nie oglądaj. Dużo brutalnego seksu,krwi, latających flaków. i oczywiście możesz nie zrozumieć paru kwestii, wiec oglądanie tego serialu nie ma sensu. zacznij może od pamiętników wampirów :) a do tru blood wróć za parę lat ;)

TheTusiax

Moim zdaniem nie jest on straszny, a co do scen erotycznych, to każdy ma indywidualne podejście. W każdym razie gdy miałam 15 lat, to takie sceny mnie nie 'gorszyły' :D Ale oczywiście Ty możesz zareagować inaczej. Spróbować zawsze możesz i wtedy sama się przekonasz czy ten serial jest dla Ciebie.

ocenił(a) serial na 7
TheTusiax

Ja myślę, że 15 lat to jeszcze za wcześnie na True Blood. Nie tylko chodzi o śmiałe sceny erotyczne, ale też o przemoc i niewybredny język. Trup ściele sie gęsto, krew leje sie litrami i no wspomniano już latające flaki. ;) Poza tym myślę, że lepiej poczekac, aż ma się bardziej wyklarowane poglądy, ogólną świadomość (i oczywiście jest to sprawa indywidualna). No i serial może się nie spodobać młodszej widowni po prostu. Przypuszczam, że gdybym zobaczyła TB jako nastolatka, to bym nie chiala oglądać.

ocenił(a) serial na 5
milkaway

Szczerze, jeśli chodzi o język i przemoc, to chodząc do szkoły słyszy się codziennie tyle przekleństw, że parę niecenzuralnych słów w odcinku jest przy tym niczym. A myślę, że 15 lat to już najwyższy czas by zacząć 'odnajdywać' się w świecie i takie sprawy jak problem nietolerancji, przemocy i tym podobnych spraw nie powinny być nowością. Mam 16 lat, a TB zaczęłam oglądać mając właśnie 15 lat. I mnie osobiście nie gorszył, ale każdy inaczej reaguje, wszystko zależy od psychiki.

ocenił(a) serial na 7
TheTusiax

To zależy od poziomu twojego rozwoju emocjonalnego, którego nie jestem w stanie stwierdzić:D

TheTusiax

Ja mam 15 lat i oglądam od premiery 1. sezonu na HBO. Wszystko zależy od człowieka, jedni niemal nie zwracają ma to uwagi, drudzy wręcz przeciwnie. Myślę, że uzyskałaś już odpowiedź na swoje pytanie, to jest: seks, krew, flaki i niekiedy przekleństwa które na pewno cię już nie "gorszą". Teraz sama musisz zadecydować czy to cię gorszy czy nie.

TheTusiax

Dzięki wszystkim, a z tego co wywnioskowałam z powyższych wypowiedzi, wolę poczekać, bo jeszcze nie potrafię przechodzić zupełnie obojętnie wobec takich rzeczy.

TheTusiax

Z tego, co widzę gustujesz w filmach zarówno o zabarwieniu erotycznym (Dirty Dancing 2), jak i w filmach o wampirach (Zmierzch), gdzie również sceny namiętne się zdarzają. Dziwne zatem jest Twoje pytanie, a co do poprzednich wypowiedzi, to trochę przesadzają chyba... W każdym bądź razie serial ciekawy, chociaż na pierwszy rzut oka może wydawać się kiczowaty.

xinska

Dirty Dancing 2 to raczej nie jest film o zabarwieniu erotycznym, więcej "takowych scen" zdarza się w M jak miłość. :P O Zmierzchu nawet nie ma co mówić, przecież tam nie ma nic, no może za wyjątkiem pocałunków... A jeśli już oglądam "jakiś" film to po prostu przewijam niektóre sceny, nie za bardzo lubię się gorszyć. Wiem, że moje pytanie mogło zabrzmieć dziwnie, ale dziękuję, że spotkało się z tak dużym odzewem.

TheTusiax

A może zacznij od książek? Będziesz miała przedsmak tego co możesz zobaczyć w serialu, zapoznasz się z zarysem fabuły i na tej podstawie będziesz mogła określić czy to Cię w ogóle interesuje.

ocenił(a) serial na 8
TheTusiax

Poczekaj.

TheTusiax

też radzę ci najpierw poogladać Pamiętniki Wampirów, to taka wersja light seriali o wampirach :]