PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74707
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Lubię seriale produkowane przez HBO, klimat zawsze jest na najwyższym poziomie. Myślę,
żeby zabrać się za TB, nie wiem jednak czy warto... wampiry i te sprawy to nie moja bajka.
Jeśli ten serial przypomina ,,zmierzchy" i ,,pamiętniki wampirów" to odpada. Może ktoś coś
napisać na ten temat? Nie chcę się zawieść po pierwszym odcinku i marnować czas.
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
rillie

szczerze powiedziawszy nie wiem o co ci chodzi z VD, zawsze tak na serio ogladasz seriale?
jesli tak to ogladnij sobie serial The Killing, poniewaz w TB absurd goni absurd i paradoks, jesli nie lubisz tego typu grosteski i czarnego humoru to daj sobie spokój.

ocenił(a) serial na 7

Nie wiem co masz do VD ale każdy ma swoje zdanie.
Po pierwszym odcinku nie wiem czy cię zachwyci, ale warto obejrzeć kilka przynajmniej tak było ze mną i później z moją przyjaciółką. Po pierwszym odcinku nie wiedziałam co myśleć o tym, ale później było tylko lepiej.
Aaaa i jeżeli masz słabe nerwy i brzydzisz się krwi to odpada.

ocenił(a) serial na 9

Zupełnie się zgadzam. TB, Zmierzch i VD łączy jedynie tematyka wampirów i na tym koniec. Obejrzyj trzy pierwsze odcinki i sama zdecydujesz.

ocenił(a) serial na 7
Katarynka05

Ja obejrzałam 3 pierwsze odcinki i w ogóle mnie nie zachęciły, a raczej zraziły... Radziłabym lepiej obejrzeć w internecie skrót trzech sezonów w 5 minut i zacząć oglądać od sezonu 4. Sama tak zrobiłam bo nie mogłam znieść pierwszych odcinków, a przeskakując sezony nie mam wrażenia, że coś straciłam... Zaoszczędzi się czasu, a wszystko jest klarowne przy odrobinie rozsądku... Wydaje mi się to niemożliwe w przypadku VD (chociaż pierwsze odcinku też są nudne jak flaki z olejem), ponieważ tam trudniej byłoby się zorientować w wątkach nie znając poprzednich zdarzeń, chyba że można gdzieś znaleźć skrót poprzednich sezonów... :)

A w serialach o wampirach wydaje mi się, że wystarczy lubić choć trochę fantastykę. Nie trzeba mieć od razu bzika na punkcie nierealnych stworzeń :)

ocenił(a) serial na 7
Martusia_18

Eee, ja jednak nie radzę oglądać pięciominutowego skrotu zamiast całych trzech sezonów. Wierz mi, że też za pierwszym podejściem TB mnie nie zachwycilo, a wręcz odwrotnie. To był mój pierwszy "mniej grzeczny" serial, że się tak wyrażę. Ale im dalej, tym lepiej. Nawet jesli nie całe trzy sezony od deski do deski to warto chociażby je przejrzec. Jest naprawdę dużo wartych obejrzenia momentów, dramatycznych jak i hymorystycznych, a tego 5-minutowy skrót dobrze nie przedstawi, tak jak i nie przedstawi dobrze sylwetek bohaterow. Tak więc zachęcam do przynajmniej pobieżnego obejrzenia serialu przed zabraniem się za 4 sezon, który owszem zapowiada się jako najlepszy jak dotąd, ale były dopiero wyemitowane 2 odcinki...

ocenił(a) serial na 6
rillie

Jeśli aż takim obrzydzeniem napawają Cię motywy wampirze, nie oglądaj...
Dobrze Ci radzę - inaczej oglądając TB się po prostu, z całym szacunkiem - porzygasz;)
TB to bardzo dobry serial, aczkolwiek trzeba mieć do niego odpowiednie podejście.
Inaczej umarł w butkach.
Przydałaby się też tolerancja dla diastemXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

genialne z tą distemą xD
ja tam pamiętniki lubie i to dokładnie wiesz dlaczego....
TB tez oglądam po to by się pośmiac i troche sie juz do tych bohaterów przywyczailam...

ocenił(a) serial na 6

No, i to się nazywa odpowiednie nastawienie;)

ocenił(a) serial na 9
rillie

Przyznam że chyba pierwsze 3 odcinki były dla mnie wręcz ohydne(erotycznie),ale w następnych już nie było tak źle,a wręcz co raz lepiej ,fabuła filmu jest strasznie ciekawa(więc nie radze skupiać się tylko na pierwszych odcinkach).Jeżeli nie lubisz wampirów,wilkołaków ,wiedźm itp. to również odradzam bo każda część serialu opowiada po kolei o nich.W filmie jest sporo scen erotycznych,to również dla nie których może być odrazą ]:)

ocenił(a) serial na 7
rillie

Dzięki za odzew. Po tym co piszecie czuję się zachęcona (; czarny humor jak najbardziej tak! krew mnie nie rusza (w sumie diastemy też XD), do wampirów, wilkołaków i reszty uprzedzona (chyba) nie jestem. VD czepiać się nie miałam (z doświadczenia wiem, że to może być czasem niebezpiecznie), chciałam jedyne zasugerować, że czegoś podobnego drugi oglądać nie dam rady... ale każdy lubi to co lubi.

użytkownik usunięty
rillie

ogólnie fabuła pamiętników jest taka jaka jest ale postać którą gra Ian, jest genialna i brakuje mi kogos takiego w TB, to zawsze była gwarancja ze bede miala sie z czego smiac a tak to nie wiadomo...:)

ocenił(a) serial na 7

zgadzam się w 100% ;)

ocenił(a) serial na 9
rillie

"Twilight" to romans dla nastolatek, VD to serial przygodowy, TB obyczajowy.
Plus wampiry i fantastyka :P

użytkownik usunięty
tygrum

wszystko bardzo fajnie ale nie trzeba taz ak zle traktowac nastolatków....
ja jakbym była nastolatką nie dalabym rady i tak ogladac twilight...