Czy serial z książką ma duże powiązanie ? Bo niedawno dowiedziałem sie o istnieniu książki i nie wiem czy już mi się opłaca przeczytać.Pewno i tak bym ją przeczytał, ale jeśli mało powiązane to wezme się za nią szybko :). Co do powiązania chodziło mi o to, czy w serialu są wydarzenia z książki, kontynuacja, albo jak w przypadku gry Wiedźmin - zupełnie inna historia :)
ja własnie przeczytałam pierwszą część, akcja jest troche powiązana, ale nie aż tak bardzo:) podobno róznią się od filmu, ale na razie ciężko powiedzieć po pierwszej książce... w każdym bądz razie i jedno i drugie jest ok :))
no pewnie, jak dla mnie serial jest świetny :)) mój mąż twierdzi, że pokręcony, ale mi sie podoba :)
roznia sie i to bardzo. Godric to zupelnie inna postac w ksiazkach, postac "Warlow" ktora ma byc w przyszlym sezonie nie istnieje w ksiazkach ani Lilith :) duzo jeszcze innych faktow.
Powiem tak. Skończyłam oglądać serial po 3 serii, ale mam zamiar zacząć od początku.
Książka - jestem w trakcie 10 części.
Większość faktów w książce i serialu jest podobna. Jedynie dowiadujemy się o nich w różnych momentach. Np. tak jak o tym iż Sookie jest wróżką w serialu jest o około 3 sezon. książka 8 albo 9. :D