PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74706
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Spojlery do nadchodzącego odcnika....

11 lipca, po dwutygodniowej przerwie, premierę będzie miał czwarty odcinek trzeciego
sezonu, zatytułowany: '9 Crimes'.

Jako że tytuł każdego odcinka pochodzi od tytułu różnych, znanych piosenek, więc tym
razem najprawdopodobniej chodzi o utwór Damiena Rice'a - '9 Crimes':
http://www.youtube.com/watch?v=cgqOSCgc8xc

Oficjalna zapowiedź odcinka:

Sookie towarzyszy Alcide'owi podczas hucznej imprezy zaręczynowej jego byłej
narzeczonej, Debbie Pelt; Eric wyznacza ostateczny termin zlokalizowania Billa; Andy
otrzymuje awans i zwraca uwagę Jasona (? - może pomoże mu w dostaniu się do
policji); Franklin zabiera Tarę na wycieczkę (;P); Arlene jest rozdrażniona przybyciem
Jessiki do Merlotte's; Sam zawiera układ z Tommym i jego rodzicami; Bill "dostarcza"
obiad dla Russella i Loreny.

W najbliższym odcinku możemy spodziewać się:

Brit Morgan (Debbie Pelt)
http://www.filmweb.pl/person/Brit+Morgan-814373

oraz

Dawn Olivieri (Janice Herveaux, siostra Alcide'a)
http://www.filmweb.pl/person/Dawn+Olivieri-605026

Promo odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=n7BGGt5A7ic&feature=player_embedded

użytkownik usunięty
Bittersweet88

dlaczego byłą 2 tyg. przerwa?

W Ameryce było jakieś święto i dlatego nie było 4 odcinka :/

ocenił(a) serial na 9
edyyttaa

4 lipca był Dzień Niepodległości, ale żeby z tego powodu emisję odwoływać?! Jestem zawiedziona :P

ocenił(a) serial na 7
balbin777

Z tego co zauważyłam do tej pory, to właśnie większość seriali nie ma emisji w czasie świąt. Dla mnie totalna bzdura ;P

ocenił(a) serial na 7
Bittersweet88

Mam nadzieje że ta seria będzie miała więcej wspólnego z książką niż poprzednia

ocenił(a) serial na 9
tusia1985_20

na to się nie zanosi :)

ocenił(a) serial na 7
Bittersweet88

Jak podobał się Wam najnowszy odcinek?

Wg mnie:

- odcinek lepszy od poprzedniego, ale nadal mam wrażenie niedosytu,
- Bill - och, irytuje mnie coraz bardziej; i ten niby szlachetny czyn w stylu 'Sookie zapomnij mnie', żeby ją ratować (ale poszedł przynajmniej na dobry układ z królem - żegnaj Lorena :]); scena ze striptizerką kiepska (to już Jessica lepiej 'oczarowała' starego kumpla),
- Eric: tak myślałam, że ten pocałunek to wyobraźnia lub sen, no i rzeczywiście... ucieszyło mnie to, że ratuje Pam (bez niej to już by nie był ten sam serial ;P), zdziwiło mnie tylko to, że on sam nie wpadł na to, żeby wrobić Billa,
- Franklin - coraz bardziej psychopatyczny XD,
- Sookie - niezła metamorfoza, ale trzeba przyznać, że wygląda po prostu fatalnie jak się rozkleja; co do poszukiwań przez nią Billa - niby ma jakiś plan, ale nie widzę w nim żadnego sensu, kręci się wśród tych wilkołaków i liczy, że jakoś wpadnie na dokładny adres jego pobytu?!,
- inicjacja byłej Alcide'a - ciekawy motyw, choć wilkołaki w 'True Blood' do mnie nie przemawiają,
- Jason - z odcinka na odcinek coraz bardziej wkurzający,
- rodzinka Sama - braciszek może okazać się spoko i zostać na dłużej w obsadzie (tak mi się wydaje), ale tatusiek pewnie wykręci jakiś numer.

Ogólnie działo się wszystko i nic - czekam na kolejny odcinek i mam nadzieję, że tym razem będzie jakaś porządna akcja :]

ocenił(a) serial na 8
Bittersweet88

Jak dla mnie trochę za mało akcji było.
Bill masz racje zaczyna byc coraz bardziej wkurzający, miby tak kocha Sooki a nic nie zrobił, gdy poczuł ze jest w zagrożeniu, tylko poszedł zajadać się striptizerką, piosenka pod koniec odcnika idealnie pasuje do staczjacego sie Billa.
Russel i Lorean ładnie sobie pogrywaj Billem, a ten robi jak mu zagraj, wkurzajac jest jeszcze ten wymuskany facet Russell, wszędzie sie tak panoszy a o niczym nie wiem,
Tara I Franklin jak najbadziej na plus, dokladnie Franklin coraz bardziej psychopatycznie sie zachowuje, ale z drugiej strony jest to bardzo intergujace, wola bym wiece ich scen psychola Franklina, niz nudne rozterek Billa. Az mi sie jak oglądalam udzielił strach Tary jak jechał w niezana z Frankliniem, wogle oboje bardzo dobrze grają swoje role, prznynajmniej jak dla mnie.
Eric szkoda ze nie doszlo od czego miedzy nim a Sooki. Dobrze ze Pam zwaliła winne na Billa, moze mu sie dostanie:), No i fajnie widziec Erica w kłopotach zobaczym jak sie z tego wyplącze i dobrze ze pokazali ze mu na Pam zalezy.
Jakson- dla mnie dziwne, ze jeszcze pare dni temu ledwo mogł życ po tym jak zabil Egg`sa a teraz sie wzial za szanażowanie Andy`ego.

Bittersweet88

Wie ktoś może w jakim języku Eric rozmawiał z Pam przez telefon ?

ocenił(a) serial na 7
Izabell673

Najprawdopodobniej szwedzki. Jest to ojczysty język aktora, i już w wielu odcinkach właśnie tym językiem porozumiewał się z innymi wampirami. Warto zauważyć, że w tym odcinku oprócz szwedzkiego, mogliśmy też usłyszeć niemiecki. ;]

ocenił(a) serial na 7
Bittersweet88

denerwujące są te przerwy dwutygodniowe:-(