Zakładam wątek specjalnie dla wszystkich panów,którzy mają ochotę podyskutować na temat serialu,i proszę wszystkie panie i powściągliwość oraz nie wpisywanie komentarzy pod powyższym wątkiem.Zobaczymy,czy ktokolwiek doda jakiś wpis.I proszę nie traktować tego jako jako afront z mojej strony ani tym bardziej ze strony fanek serialu.
i: http://truebloodaddiction.tumblr.com/post/8036892667/true-bl...
Muszę dodać komentarz, bo po prostu nie zrozumiałaś, o co koledze we wczesniejszym poscie chodzi. Nie chodzi o to, zeby dzielic forumowiczów na kobiety i mezczyzn. Nie generalizujmy! Ja, jako kobieta tez nie mam ochoty czytac o tym "kto komu kibicuje", "kto jest przystojniejszy", "kto i jak dlugo chodzil bez koszuli" oraz "w ktorej wersji Eryczek jest slodszy". Bez urazy, ale nie chce rankingu, kto jest najprzystoniejszy, a kto najmniej.
Przed True Blood bylam milosniczka serialu Lost. Tam rowniez byl podobny trojkat: Kate/Sawyer/Jack. Watek ich milosci byl ODDZIELNYM watkiem na forum - tzn. jesli ktos sobie chcial podyskutowac z kim Kate powinna byc, i "ktory adorator jest slodszy" wypowiadal sie w specjalnie zalozonym do tego watku. I TYLKO tam. Wszystkie watki dotyczace odcinka poswiecane byly domyslom na temat rozwoju fabuly, riozwiazaniu zagadek, przedstawialismy nasze pomysly, domysly i teorie. Kazdy post cos wnosil, dawal do myslenia. Sami sie nawzajem nakrecalismy, czasem zarywalam noce, aby czytac kolejne teorie innych fanow i na tej podstawie doprecyzowywac swoje. Potem, gdy faktycznie zagadka sie rozwiazywala - ten kto byl najblizej cieszyl sie jak dziecko :) To bylo cos naprawde super!
Rzecz w tym, ze True Blood ma potencjal na podobne forum z prawdziwegio zdarzenia! Pod warunkiem, ze dyskusje pod odcinkiem nakierujemy na wlasciwe tory - bedziemy gdybac nad watkiem lalki, czy wujka Jesusa. A takze nad mocami Lafayyeta. Powstrzymajmy sie przed "och i ach" na temat przystojniakow z serialu, a w temacie danego odcinka skupmy sie nad fabula i jej dalszym rozwojem!
Oczywiscie nikomu nie bronie dyskusji nad klata Eryka - ale moze zalozmy w tym celu oddzielny watek?
Doskonale zrozumiałam,o co chodzi!Chciałam jedynie zobaczyć,czy wątek się rozwinie,jeśli zobaczą,że kobiety się w tym wątku nie wypowiadają.I też nie chcę generalizować,ale przypominam,że to taki jeden pan zaczął,zakładając temat z założenia dla mężczyzn.A niedawno sama założyłam nowy temat o Eric'u z mozliwością wklejania linków do zdjęć,ale sama widzisz,że wszystko,co się z nim wiąże automatycznie wypływa przy danym odcinku,bo przecież o nim tez jest ten serial.Teraz myślę,że skutecznie odstraszyłyśmy wszystkich potencjalnych facetów:)
Nie wiem czy kompletne oddzielenie przemysleń nad samą akcja, a opinii o postaciach, w tym tez o Ericu, w watkach poodcinkowych jest wykonalne i sensowne. Dzieląc się moimi wrażeniami po obejrzeniu komentuje wszystko, co mi się podobało w odcinku, i co mi nie przypadło do gustu. Jesli ktoś pisze, że Eric byl wspaniały w danym odcinku i poprze to argumentem to wcale nie widzę, że to jest wypowiedź klasy B. Tym bardziej że naprawdę nie przesadzajmy, w tych wątkach są bardzo rzeczowe wypowiedzi nt. wszystkich postaci, nie tylko Erica.
Wypadki miłosne głównych boahterów to również istotna część fabuły, dlaczego z góry jest oceniana przez niektórych, że gorsza? Ludzie nie sa jednorodni i ogladają serial z różnych powodów.
Jak najbardziej rozumiem chęć rzeczowej dyskusji, ale tamten temat wygladał bardziej jak prowokacja (najezona niewybrednymi słowami), a nie zaproszenie do zdrowej wymiany opinii.
Dobra to ja proponuję przy nowym odcinku zakładać 2 tematy-przy czym w jednym będziemy mogły pisać wszystko o klacie tudzież spojrzeniu Eric'a ze stosownym ostrzeżeniem oczywiście i wtedy nikt nie bd wrzucał,że jakieś infantylne nastolatki szerzą się na forum a reszta niech pisze na tym drugim.