PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74706
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

nie wiem, czy to już było, ale jeśli tak to z góry przepraszam.

Data premiery: na razie zapowiadana jest na czerwiec 2010 roku.

W rozmowie z SciFiWire autorzy i aktorzy zdradzili kilka szczegółów na temat powstających odcinków.

Bill Compton (Stephen Moyer): Alan potwierdził, że historia porwania Billa potrwa przez “około sześć odcinków”. Jednak nie wiemy, czy to oznacza, że potrwa to sześć odcinków pod rząd, czy przeplatać się będzie przez sześć różnych odcinków.

Sam Merlotte (Sam Trammell): Tak jak wspominano wcześniej w trzeciej serii Sam będzie zajmował się odnalezieniem swojej rodziny. Temat będzie poruszony głęboko w 2 odcinku. Scenarzystka Raelle Tucker powiedziała, że:

“Mam napisać część o rodzinie Sama, co będzie dobrą zabawą [...] Cieszę się, że Sam ruszy w podróż i dowie się więcej o sobie. Uważam, że będzie to bardzo ciekawe. Jego rodzina chyba nie jest zbyt błyskotliwa. Przynajmniej tacy się wydają. Na pewno są dość dysfunkcyjni, ale jak wszyscy, mają swoje zalety i wady. Ciągle starają się siebie poznać, tak jak i Sam i my”.

Wilkołaki: Alan twierdzi, że wilkołaki w trzeciej serii to tylko wilki. Będą to ludzi, którzy potrafią zmieniać się w wilki, tylko, że większe i silniejsze niż normalne zwierzęta. Poza tym będą miały lekko świecące na pomarańczowo oczy.

Świat nadprzyrodzony: Alexander Woo wyjaśnił, że trzecia seria nie będzie tylko na temat świata nadprzyrodzonego wampirów, czy wilkołaków ale także na temat części świata dotychczas nie poruszanej.

“Cały świat serialu niezwykle się poszerzy. Nie tylko świat ludzi, ale np. Sookie nagle zacznie dostrzegać o wiele więcej niż jej się dotychczas wydawało. Na szczęście, ponieważ serial jest pokazywany z jej perspektywy, widzowie będą mogli oglądać nadprzyrodzoną część świata dotychczas niewidoczną.”

Sookie Stackhouse (Anna Paquin): Raelle wyjawiła, że moce Sookie powiększą się w trzeciej serii - nie tylko telepatia, ale i inne, jak na przykład promieniujące dłonie. ”Sądzę, że w tej serii Sookie jest bardziej świadoma swoich zdolności, ale też ich bardziej ciekawa. W trzeciej serii zdecydowanie bardziej będziemy ten temat zgłębiać.

Wampirzy Król Mississippi (Denis O’Hare): Alan powiedział, że w trzeciej serii wampirzy król Mississippi będzie odwrotnością Sophie-Ann, wampirzej królowej Louisiany, granej przez Evan Rachel Wood:

“Jest starszy i bardziej dojrzały. Jest bardziej konsekwentny i metodyczny. Ona za to jest szalona. Kojarzy mi się z Paris Hilton/Lindsay Lohan - mało co ją interesuje, jest bardzo, ale to bardzo egocentryczna. Ma obsesję na własnym punkcie i nie bardzo myśli zanim coś zrobi, podczas gdy wampirzy król jest bardzo dojrzały i rozsądny, działa według planu, ma swoje cele, do których konsekwentnie dąży. Myślę, że jest też od niej groźniejszy.”

Jason Stackhouse (Ryan Kwanten): W tej serii Jason odpocznie trochę od chaosu, jaki powstał w jego życiu w serii drugiej. Jason skupi się na unikaniu problemów. Ciekawe może być obserwowanie, jak sobie z tym radzi, szczególnie, że to Jason postrzelił Eggsa pod koniec drugiej serii.

Królowa Sophie-Anne (Evan Rachel Wood): Evan powróci w trzeciej serii ze swoją rolą królowej zaangażowanej w sprzedaż “V”, co może jest przysporzyć kłopotów.

“Zostawiliśmy Sophie-Ann na etapie, kiedy odpowiedzialna był za sprzedaż “V”, a to nie jest coś, czym powinny zajmować się wampiry, szczególnie na odpowiedzialnych stanowiskach. Jeśli dowie się o tym ktoś postawiony od niej wyżej, może mieć niezłe kłopoty.”

Eric Northman (Alexander Skarsgard): Jako, że fani domagają się więcej scen z Erikiem, a nawet romansu z Sookie, scenarzyści wyraźnie stwierdzili, że nic takiego nie ma miejsca jeszcze długi czas w książkach Charlaine Harris. Raelle powiedziała:

“Zabawne jest to, że on występuje tylko w pierwszych dwóch książkach i jest dość poboczną postacią we wszechświecie Sookie. Jesteśmy pod ogromnym naciskiem fanów, którzy oczekują wielkiego romansu, który w książkach Harris przez bardzo długi czas nie ma w ogóle miejsca. Myślę, że gdybyśmy coś takiego zrobili, zanudzilibyśmy ich na śmierć. Myślę, żę częścią magii Erica jest jego tajemniczość i niedostępność. Myślę, że nikt by nie chciał tak naprawdę, by zamienić to w miły romantyczny związek pokazywany w każdej scenie. Myślę, że jego charakter jest ważny, dlatego lepszym rozwiązaniem jest nie pokazywanie jego nagiego torsu za każdym razem, kiedy ktoś o to poprosi.”

Gang motocyklowy: W trzeciej serii przedstawiony zostanie widzom gang, którego postaci są jeszcze na etapie przygotowywania. Nazywać się będzie “Coot’s F–k You Crew” i na pewno nie będzie tym, czym się będzie na początku wszystkim wydawał. Będzie tajemniczy, a istnieje o wiele dłużej, niż się wydaje.

Tommy Mickens: Alexander Woo powiedział, że właśnie przygotowuje kolejną nową postać, która “wywrze wielki wpływ na nasze ulubione postaci.” Bez zdradzania zbyt wiele Woo powiedział, że Tommy Mickens “odegra bardzo ważną rolę w życiu emocjonalnym najpierw jednego, a potem kilku innych bohaterów. Będzie impulsem, który popchnie pozostałych.”

TheAnnie

Przeglądając wszystkie spoilery, które pojawiły się od zakończenia 2 sezonu mam wrażenie, że scenarzyści rozbujają jeszcze bardziej akcję w 3 Sezonie.

Nowi bohaterowie, nowe wątki, nowe rasy... Mam nadzieję, że scenarzyści utrzymają klimat książek i będą się w miarę trzymać ich fabuły:)

Sporo tych spoilerów się pojawiło we wpisie powyżej tak naprawdę to jedynie kropla w morzu tego co już wyciekło.

Sam zerkam na oficjalną stronę serialu na Fejsie http://www.facebook.com/czystakrew bo spora tam wszelkich newsów i ciekawostek z produkcji III Sezonu.
Po co tracić czas szukając newsów skoro ktoś to już robi za nas:)

ocenił(a) serial na 7
TheAnnie

To, co scenarzyści mówią, jest na prawdę śmieszne. Przeczytałam na razie 6 tomów "The Southern Vampire Mysteries" i z całą pewnością mogę powiedzieć, że Eric postacią epizodyczną nie jest. Powiedziałabym nawet, że w pierwszych częściach jest go znacznie mniej niż w kolejnych, szczególnie jest go dużo w 4 i prawdopodobnie w 7 (zaczęłam). Tak że nie wiem na ile te informacje są wiarygodne. W każdym razie krążą po sieci od bardzo dawna, ale ja im tak do końca nie wierzę...

ocenił(a) serial na 8
pati_s00

pati

zgadzam się w 100% tez przeczytałam książki i na prawdę nie wiem jak można określać Erica jako postać epizodyczną