PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74709
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Troche dziwne (pytanie), ale zastanawiam się, czy nie obejrzeć tego serialu :) 3x12 to w końcu nie tak duzo. Ale chciałbym wiedzieć, co sie po nim spodziewać. Czy jest to serial pokroju Pamiętniki Wampirów (siostra ogląda, więc czasem "zerknę"), czy raczej jakiegoś innego? Supernatural? Czy jest bardziej przyswajalny dla przeciętnej dziewczyny, czy chłopaka :)?

ocenił(a) serial na 7
TheBestPL

"Pamiętniki wampirów" nijak mają się do "Czystej krwi" poza tematyką fantasy. Alan Ball potrafi szokować, to pewne więc jeśli odrzucają cię bezpośrednie sceny seksu to lepiej daj sobie spokój z tym serialem. A dla kogo lepiej przyswajalny? Jestem kobietą i ja osobiście "Czystą krew" uwielbiam, wychwalam pod niebiosa więc jest to raczej kwestia gustu.

"Supernatural" nie oglądam więc w tej sprawie wypowiadać się nie będę.

użytkownik usunięty
TheBestPL

Moim zdaniem temat pokazujący destruktywny wpływ erotyki (i hetero, i homo) na człowieka nie jest wcale oklepany - to moim zdaniem odważna wypowiedź i właśnie dlatego wartościowa - nikt nigdy nie powiedział o tym w sposób bezpośredni - a to ważny problem - gdyż wszystko ma i zalety, i wady - nie ważne czego więcej. Wypowiadam się na podstawie dyskusji wokół serialu i trailerów. Jednak obejrzę go dopiero na DVD, bo mam słabe nerwy.

TheBestPL

Przede wszystkim to jest serial dla dorosłych - sporo seksu, przemocy, krwi i takie tam. Już na tej podstawie można sporo wysnuć. 'Pamiętniki wampirów' to zupełnie inna bajka. Jeśli chodzi o widza, to z tego co zauważyłam, oglądają go zarówni mężczyźni jak i kobiety. Każdy znajdzie w nim coś dla siebie.

pkjm

Więc się chyba skuszę :)
Hamowało mnie właśnie to przypuszczenie, że moze być podobny do "Pamiętników": charakterystyczny plakat (wiecej w nim artystyczności, niż brutalności), tytuł chwytliwy... no i jeszcze fakt, że ostatnio temat wampirów jako istot_zdolnych_kochać jest dość popularny.
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.