PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74707
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Bo jeśli jest to coś w klimatach Zmierzchu to będę trzymał się z daleka. Niby to HBO ale kto wie. Nie lubię telenowel.

komarrek27

dołączam się do pytania kolego :D

użytkownik usunięty
komarrek27

"Czysta krew" to zupełnie nie ten klimat co Zmierzch. I na pewno nie jest to telenowela! Obejrzyj, bo naprawdę warto!!!

ocenił(a) serial na 10

Nawet nie można tego do Zmierzchu porównać !! Tamte "wampiry" nawet nie mają kłów :D W ty serialu za to jest dużo krwi, przemocy i sexu :) Naprawdę jak dla mnie serial rewelacja i polecam to nie jest żadna opera mydlana w stylu Zmierzchu :)

ollcia020

Co ma piernik do wiatraka? Wspólny wątek to jedynie miłośc, a raczej pożądanie i wampiry. Dużo krwi, przemocy i sexu, racja ; )

Ann777

Sex i krew ! macie racje to motta tego serialu , jeśli lubisz wampiry , ale takie prawdziwe , a nie te ze zmierzchu oglądaj naprwde warto , ja już się nie mogę doczekać 4 sezonu ;)

Również się dołączam że warto obejrzeć bo serial zaskakuje:) bez porównania co do Twilight.. Tak jak niektórzy napisali:dużo krwi,sexu i przemocy dzięki czemu nie jest to tylko ckliwy romans o zakazanej miłości;) Polecam.

ocenił(a) serial na 7
komarrek27

A ja chcialbym dodac zebys nie zniechecal sie po pierwszym odcinku, ktory moim zdaniem byl naprawde slaby (przewysowane wkurzajace postacie, denne dialogi, slabo poprowadzona akcja itp), serial sie niezle rozkreca, wlasciwie juz od drugiego odcinka jest w porzadku. Warto dac mu szanse, zwlaszcza jak lubi sie wampiry ;)

ocenił(a) serial na 10
kicek016

to fakt dużo osób ma tak, że obejrzy 1 odcinek i nie jest zbytnio zadowolony z niego jednak po przetrwaniu większość zmienia zdania :) Mnie osobiście zainteresował już od pierwszego odcinka a później poszło juz z górki za to moja starsza siostra 1 odcinek oglądała na 2 raty Sooki wydała jej się nikim innym jak zwykła idiotką :D :D i ogólnie nie zbyt wywarło na niej wrażenie jednak po moich namowach i jej wytrwaniu przetrwała i teraz nie może sama się doczekać kolejnych odcinków :D :D Wiadomo każdy reaguje inaczej ale naprawdę warto nie zrażać się od razu :)

ollcia020

Sooki? Po 4 odcinkach jestem podobnego zdania. Co więcej uważam że dialogi (zwłaszcza te teksty o bogu i inne "prawdy życiowe") są dość niskich lotów.

komarrek27

Po obejrzeniu pierwszego sezonu jakoś nie czuje tego serialu. Nie wciągnął mnie ani na chwile, jednak łudziłem się ze im dalej tym lepiej na próżno. Co na początku raziło mnie w oczy to gra aktorów, strasznie drętwa i do tego główna bohaterka, grrr jak ona mnie wkurza. Ale pomyślałem, to początek każdy musi się wczuć. Dalej było już tylko gorzej. A sam finał po prostu żenada, zamiast trzymać w napięciu to najlepiej pokazać najoczywistsze rozwiązanie. Do tego cała "fabułę" postanowiono udekorować dużą ilością krwi i seksu, po to chyba żeby przysłonić niedociągnięcia całości. Nie wiem do kogo jest kierowany ten serial, bo ani to nie jest dramat, ani horror, mam po prostu wrażenie że w czasie gdy filmy o rodzącej się miłością miedzy ludźmi a wampirami nabierają na popularności inni producenci widza łatwy popyt i robią tego typu seriale.

Pozdrawiam

huntersb

http://chomikuj.pl/namyslo pierwszy sezon najlepszy jak do tej pory im dalej tym gorzej sie robi nestety ale pierwszy jest swietny

ocenił(a) serial na 10
kat8

kat8 to nie jest mydlana opera typu VD.Więc nie znajdziesz tu słitaśnych akcji i dialogów.Dlatego polecam Ci ogladanie dalej VD czyli "Mody na Wampiry"

karsky87

Jak można porównywac VD do opery mydlanej???? No prosze Cie, nie ośmieszaj się takimi porównaniami. Obydwa seriale ( VD i TB)warto oglądnąc i ciężko byłoby mi wybrac, który lepszy.

ocenił(a) serial na 7
Ann777

Dokładnie, co jak co, ale VD, to nie opera mydlana ;) TB szokuje wieloma scenami i na to nastawili się producenci - zero zahamowań. Dlatego wyszło im coś innego, bardzo interesującego, ale jeśli chodzi o fabułę, to nie jest ona porywająca. W VD fabuła jest dużo lepsza, a wampiry na pewno nie są typu tych "Zaćmieniowych". Poza tym, to że Stefan kojarzy się wielu z Edwardem, to już wina pani Meyer, bo dużo zapożyczyła z książek zarówno o Pamiętnikach... jak i o Czystej Krwi, tylko że ładnie to podkoloryzowała, żeby wyszła bajeczka dla dziewczynek. :]
Jak dla mnie oba seriale są świetne, każdy ma swoje zalety, jak i pewne wady.

ocenił(a) serial na 10
huntersb

Nie wszystkie filmy i seriale muszą być o tym samym i w tym samym stylu.Jak dla mnie Czysta krew to powrót do korzeni ,czyli prawadziwe wampiry.Nie takie ,które chodzą swobodnie za dnia i chamują się przed pozywianiem krwią.No i jest sex,bo to chyba normalne,że ludzie jak i wampiry muszą zaspokajać swoje potrzeby,a w innych dziełach tego typu nie ma nawet o tym mowy co udowadnia tylko to ,że są przeznaczone tylko dla słodkich nastolatek.