przyzwyczaiłam się że laski wampirów (ha ha ale mi wyszło) to fajne seksowne babki. a ta cała sookie to nie bardzo ładna(aparat na kły by się przydał) i nie bardzo mądra(przypomina mi moją walniętą sąsiadkę). bill też jakiś taki pognieciony. film może i fajny ale przez nich chyba nie będę oglądać. nie ma to jak mick st.john!!!!!!!!
a co to za koleś ten mick st.john? i w jakim on filmie gra?
A jeśli chodzi o film to tak nie odbieram akurat oni mi nie przeszkadzają. 2 część jest o wiele lepsza
mick st.john to wampir z moonlight-pod osłoną nocy. aż miło się film oglada, a nie ,wzięli potwory do grania potworów.
Mick John bo najbardziej lalusiowaty (poza edziem) wampir jakiego widzialem. A caly ten serial to kpina. Wampir chodzacy w sloncu ? hahaha.
Ahahah. Po pierwsze, Sookie ma byc prostą dziewczyną z Luizjany, a nie 'laską wampira'. Po drugie, co to znaczy pognieciony? Że ubrań nie prasuje? Serial jest naprawdę dobry, nie to co 'Moonlight', w którym jedynym wartym oglądania wątkiem były sceny z Jasonem Dohringiem. Reszta to taka papka. Chociaż nie ukrywam, że Mick przystojnym wampirem był. Za to ta jego 'laska', Beth, ani laską nie była, rozumem też nie grzeszyła. A jej puste spojrzenie i ta sama mina w każdym filmie to już klasyka chyba.
ja będę bronić gry Anny Paquin. Wydaje mi się, że takie było założenie scenarzysty, że Sookie ma być dziewczyną bardzo prostolinijną i według mnie taką postać jej się udało stworzyć. A to, że często powtarza się jej mimika np zdziwienie wynika z tego, że wiele rzeczy ją zaskakuje, bo przeciez dopiero co odnajduje sie w tym świecie wampirów i innych stworzeń. Poza tym jest dziewczyną o dobrym sercu, która ciągle wierzy w siłę dobra, jednak co rusz doświadcza jakiś tragedii. Tak właśnie postrzegam Sookie przez pryzmat gry Anny. Zobaczymy, może w następnych sezonach postać Sookie sie rozwinie i będziemy mogli zobaczyć inny kunszt aktorski.
Całkowicie się z tobą zgadzam. Sookie właśnie taka miała być. Prosta i dobroduszna. Anna zaś idealnie wpisuje się w ten profil.
macie rację.tylko mi nie chodzi o jej serialowy charakter. czy jest dobra czy dobroduszna czy wierzy w dobro itd. dla mnie jest po prostu ...brzydka!!!! i zachowuje się czasami jak mały debilek. i tyle. tak na mnie działa. trochę jak czeski krecik. inne seriale oglądam jeden po drugim. po pięć na raz. a czystą krew raz na tydzień. jeszcze z nudów. i to właśnie przez nią!!! jak naprawi tą stacje między zębami to może spodoba mi się bardziej. a jeżeli chodzi o tego wampira to jego twarz wydaje mi się pognieciona a nie koszula.)))
Jeżeli oglądasz telewizję tylko po to, żeby zobaczyć ładne twarze to współczuję. Pewnie te seriale, które oglądasz jeden po drugim to Pierwsza miłość albo inne badziewia ktore nie ma nawet co porownywac do TB, w którym reżyseria a przede wszystkim montaz są rewelacyjne. Pozdrawiam
no i tu się mylisz. jakże bardzo. nic na to nie poradzę że dziewczyna jest dla mnie denna. po prostu psuje mi cały film i tyle. ja jej nie lubię, a ktoś może ją kochać. przecież sama potwierdziłam że to dobry serial. ale przez nią go nie oglądam. zresztą wejdź sobie na stronę tej aktorki. tam są opinie na temat jej gry i ogólnie. a tak poza tematem- widzisz jakieś piękności w pierwszej miłości? troszkę grzeczniej może? pozdrawiam również.
a mi się sookie z odcinka na odcinek podoba coraz bardziej. ba, teraz gotowa jestem stwierdzić, że jest seksowna! :D
dobra.spróbuję się przełamać i pooglądam to trochę. może też zmienię zdanie. i napiszę coś po obejrzeniu jeszcze paru odcinków.
Po obejrzeniu pierwszego odcinka byłam niemile zaskoczona... byl wrecz beznadziejny! obejrzalam kilka kolejnych odcinkow z moja kolezanka ktora jest wielka fanka tego serialu... gdyby nie jej namowy to w oogle nie zalaczylabym kolejnych odinkow.
jedyne co powiem film mimo wszystko po czasie troche wciaga.. ale ocenilam go na 4,5 do max 5 (na10_
regesis nie wiem nie oglądam pierwszej miłości. I zauważ ze zachaczamy tutaj o dwie różne sprawy: o jakość serialu i o wyląd aktorki. Wporządku rozumiem, że jej gra Cie nie przekonuje, po prostu nie trawisz babki. Ale to ze aktorka wyglada jak wyglada nie jest dla mnie argumentem. Przeciez do wielu filmow aktorzy sa nawet oszpecani dla roli i to wcale nie dziala na niekorzysc filmu.
obejrzałam kolejnych parę odcinków i ni cholery. nie dam rady. przepraszam was bardzo i podtrzymuje wszystko co wcześniej napisałam. na co jej ta szpara między zębami? robi sobie miejsce na kły? osoba z którą oglądałam serial powiedziała że od nosa w dół wyglada jak transwestyta. przykro mi (albo i nie) ale filmu oglądać nie będę. moja najlepsza scena z serialu: sookie widzi po raz pierwszy wampira i prawie sika mu na kolana taką ma radochę. o chryste!!!
a moze oni po prostu nie chieli stworzyc kolejnego wyidealizowanego swiata, nie tylko super laski moga miec fajne zycie i faceta. Skoro jestes taka idealna ze przeszkadzaja Ci niedoskonalosci aktorki to nie zmuszaj sie do ogladania tego serialu. Mnie sie podoba, nie zniecheca mnie wyglad aktorow, bo nie wszystkie panienki musza byc sexbombami, pustymi i latwymi. Takie me zdanie..
nie wiem co was tak boli. piszę tylko że baba mi nie podeszła, wkurza mnie jak żadna serialowa aktorka przedtem i wielkie halo. nie mam zamiaru tego oglądać. nie będę sie katować rzeczami tego typu. bo w końcu to tylko serial. próbowałam się przekonać ale nie wyszło. gdyby jeszcze grała normalną, a nie idiotkę to jeszcze może...ja idealna nie jestem na pewno,więc może wy wszyscy macie zbyt duże kompleksy??!!
KAżDY MA PRAWO MIEć SWOJE ZDANIE!!!przez jedno stwierdzenie że jakaś aktoreczka mi się nie podoba, dowiedziałam się że kocham pierwszą miłość, jestem pewnie idealna itd... ha ha ciekawe co jeszcze wiecie na mój temat!!!ciekawe co jeszcze potraficie mi wrzucić. umysł ludzki jest niepojęty!!!albo tworzycie jakis fanklub anny pałki(czy jak jej tam).
na twój temat nie wiem praktycznie nic oprócz tego, że jesteś ignorantką, a tego dowiodłaś sama.
?????????toma cruisa też nie lubię i też unikam filmów z jego udziałem. a teraz jak wielką ignorantką jestem? nie wiem jak można kogos oceniać na podstawie "wypowiedzi na temat jakiegoś aktora". to forum. mogę oceniać film i jego obsadę jak mi się podoba. chyba że to forum jest po to żeby sobie ubliżać. no to pomyślmy...hm jakby cię tu nazwać...hm...ignorantka? hmmm...nie to już było...fanka pierwszej miłości...hmmm..nie to też już było...żENADA. STARCZY. BEZNADZIEJNA SOOKIE. BARDZIEJ BEZNADZIEJNA NIŻ KIEDYKOLWIEK.
tak, tak. to wszystko obchodzi mnie jak zeszłoroczne roztopy. wkurzam się bo nie ma z kim podyskutować. no cóż. zacznę chodzić do kościoła może ksiądz mnie wysłucha. mimo wszystko WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
Po co się tak oburzacie?chyba każdy ma osobę, której sam widok drażni i odpycha. Dla mnie również taką osobą jest Sookie i nie potrafię tego wytłumaczyć. coś mi w niej nie pasuje i tyle.
No dokładnie... Czasem po prostu coś nie podchodzi i tyle. Ludzie, nie musicie się rzucać, dlatego, że inni wyrażają swoje zdanie.
I nie bierzcie wszystkiego tak do siebie, cały portal przez was traci.
święta prawda. czasami nie chcę się tu zaglądać. napisz coś o jakimś podrzędnym filmie a dowiesz się kim jesteś.
człowieku, nie trzeba tysiące razy pisać tu, że nie lubisz Sooki, raz wystarczy, przypuszczam, że nie są tu tępe osoby, żeby nie rozumieć tego co piszesz, więc uspokój się.
Sooki jest najlepsza aktorką ostatnich lat jaką zdało mi sie widziec na ekranie. Skromna, 'normalna' i przedeszystkim ma talent. A Bill to mój ulubiony wampir z serialu i jako aktor w tej roli rowniez wypadł genialnie - mroczny a jednak dobrze mu z oczu patrzy. Naprawde wkońcu przyzwoity film (choć serial) o wampyrach.
Sookie-to właśnie o niej najczęściej słychać, że jest beznadziejna....no cóż Anna, jest świetną aktorką,ale ta rola to na bank nie rola jej życia :] Ja również uważam,że Sookie to taka bezpłciowa mamałyga, ale takie chyba założenie, prosta dziewczyna z prowincji...dla mnie za prosta i zbyt prowincjonalna,no ale nie każdemu musi się podobać :] pozdrawiam
Prosta? Telapatka, miłośniczka wampirów gdzie większość ludzi traktuje ich gorzej niz czarnuchów (chciałem rzec afroamerykanow ;p)w XVII wieku itd. etc. hgw.
Zdaje mi sie ze wiekszośc ją tepi za dziwną urodę, trochę zachaczająca o słowiańską, czyli kurwa polską :D
podoba sie albo nie. Mysle ze za duzo emocji, nie lubisz- nie ogladaj. Ale żalic sie nie trzeba. Jak nie podoba mi sie gra jakiegos aktora/aktorki to nie ogadam, a nie zmuszam sie, bo innym sie podoba. A dobra aktorka zagra kazdą rolę. Koniec tematu.
DEKLARACJA nie lubię jej, nie podoba mi się i dlatego nie będę oglądać tego serialu ani żadnego innego filmu z jej udziałem. i raczej nikt mnie do niej nie przekona. napisałam swoja opinię, oberwało mi się trochę za to, trudno (różni ludzie tu zaglądają widać). idę się napić z żalu. ja taka biedna potępiona. buaaaaaa! mam nadzieje że dożyję do sylwestra.
ta Sookie psuje mi ten serial , ani ładna, ani mądra,
lat 25 a jeszcze nie umie sobie z telepatią poradzić i dostaje napadów histerii kiedy zle o niej myślą.
+ dla Tary, ta ma charakter :)
musi być coś w tej dziewczynie nie takiego skoro nie bardzo się ludziom podoba. nie ma co-źle dobrali aktorkę.
Ja tam lubię Sookie. Oglądałam również Moonlight. Z tym, że Czysta Krew, to zamierzona makabreska, zabawne są nawet momenty wyrywania rąk i nóg, natomiast Moonlight to miał być "poważny' film o wampirach, a wyszedł dupowaty serialik o mało ciekawej fabule, stąd pewnie tylko jeden sezon, sezonu numer dwa w przyszłości nie widać. Fakt można się tam było napatrzeć na ładne ciacha, ale i w Czystej Krwi tego pod dostatkiem, a do tego film jest ciekawy i raczej nowatorski w konwencji.
Postać Sookie jest zamierzenie naiwna, prostolinijna i 'głupiutka', Anny Paquin jest świetna w tej roli :)
mnie ta cala Sookie czasem wnerwia, wydaje mi sie taka strasznie głupiutka i troche dziecinna, nie wspominajac o jej bracie ktoremu naprawde chyba mozg wyparowal hehe, no ale tak film przedstawia te postacie i widocznie tak mialo byc. a Film calkiem przyjemny ;)
Dla mnie aktorka pasuje . I lubię Sookie , ale w 1 sezonie grała strasznie sztucznie . W 2 już lepiej więc teraz raczej nie mam zastrzeżeń . ; ]
A co do Billa to jak dla mnie kompletna masakra . Przez 1 odcinki było ok , ale kiedy ich że tak powiem związek przeszedł na wyższy poziom to zupełnie mi nie pasowało do tego co było opisane w książce .
No ale to jest tylko moja opinia . ;]