PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74707
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

jedno "ale"

ocenił(a) serial na 7

każdy zwiastun 4 sezonu ukazuje niepokojący fakt- aktorzy wcielający się w role wampirów (np. Bill, Eric, Pam) mocno się zestarzeli od premiery pierwszego sezonu... Ja rozumiem, że latka lecą i uroda już nie ta, ale od czego jest technika, efekty, charakteryzacja? Nie można tych najbardziej widocznych zmarszczek jakoś zniwelować??? Skoro w takim np. "Tronie" odmłodzili komputerowo Jeff'a Bridges'a... W ost. zwiastunie Eric wygląda jakby był śmiertelnikiem... Rozumiem, że może to być kosztowne, ale przecież w serialu nie ma zbyt wielu kluczowych dla roli wampirów (Jessica, Bill, Eric, Pam-tylko ta czwórka odgrywa istotną rolę), a i True Blood nie jest produktem niszowym, więc kasy nie muszą chyba tak bardzo oszczędzać...

ocenił(a) serial na 9
Myrkul

Czy ja wiem.... aktor grający Billa pokazał się ostatnio w "Ksiądz 3D" i wygląda tam znacznie młodziej.... wydaje mi się że wampiry wyglądają starzej, ponieważ dają im sporo białej tapety na twarz, a potem biją mocnym, sztucznym światłem które niezwykle podkreśla każdą zmarszczkę... w pierwszym sezonie to Bill nawet z opalenizną chodził i wyglądał bardzo młodo

Myrkul

Ależ oni dbają o to, aby aktorzy wyglądali w miarę młodo, ale ta dbałość też ma swoje granice. Przecież nie założą im masek... A efekty komputerowe? Wydaje mi się, że to nie tyle droga co przede wszystkim czasochłonna sprawa. W filmie można sobie na to pozwolić, ale gdyby mieli tak odmładzać połowę obsady komputerowo w każdym odcinku, to na kolejne sezony musielibyśmy bardzo długo czekać... Biały makeup też robi swoje, chociaż zauważyłam, że stosują go niekonsekwentnie. Np. w pierwszym sezonie Bill właściwie w ogóle go nie miał, za to Erica w pierwszym i drugim sezonie wprost zasypywali białym pudrem. Choć z drugiej strony jeśli przyjmiemy, że poprzez manipulację wyglądem, steruje się sympatiami widzów, "niekonsekwencja" jest usprawiedliwiona... Zresztą aktorzy to też ludzie, czas i stres robią swoją a makeup nie załatwi wszystkiego. Cóż, póki Eric wygląda seksownie, obsada może się starzeć do woli :D

ocenił(a) serial na 7
pkjm

Ja nie zauważyłam, żeby Ci aktorzy się jakos postarzeli. Eric wygląda nawet młodziej, bo rzeczywiście go już tak nie pudrują jak w poprzednich sezonach. Pam - akorka ją grająca od początku nie wyglądała na nastolatkę. Ma ponad 40 lat więc normalne, że czasem twarz zdradza jej wiek. ALE nie zauważyłem żadnej róznicy w tym jak wyglądała w 1 a 3 sezonie. Dużo zależy natomiast od ujęcia, światła i ubioru.
Bill- no cóż Bill mógł sie postarzeć, tutaj nie bedę oponować, gdyż na wygląd Billa zwracam najmniej uwagi. ;)