Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 75295
6,4 9   krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

ocenił(a) serial na 8

Dogonilem episody na biezaco. Kilka tygodni temu zaczelem od sezonu 1 - calkiem przecietny jak dla mnie, pozniej sezon 2, zdecydowanie lepszy no i ostatecznie sezon 3 - rownie dobry jak poprzedni. Serial niezly, mocno drapiezny i pelen seksu i golizny - to moze sie podobac. Aktorstwo tez niezle. Troche mnie smieszy stopniowanie nowych 'gatunkow' bohaterow. Pierwszy sezon to wampiry, drugi sezon to wampiry i shapeshiffter (nie wliczam Menady - Maryann), trzeci sezon to wilkolaki, wampiry, shapeshiffters. Ciekawe co nowego wniosa do nowych sezonow. Fabula - swietna. To mi sie podoba. Swiat wampirow troche inny niz zwykle byl przedstawiany w filmach. Postacie - strasznie mnie denerwuje Sookie, a zwlaszcza Paquin. Lubie te aktorke zwlaszcza po fortepianie, ale w tym serialu po prostu mnie denerwuje niemilosiernie. Dlaczego...nie wiem, po prostu jest dla mnie tak irytujaca jak jakies uczulenie na skorze. Moi ulubieni to Tara - (az dziwne ze jest tak malo dostrzegana przez krytykow i dostala tak malo nominacji). Ta dziewczyna ma nie tylko urode ale i talent. Jej sposob ekspresji jest niezwykly i bardzo wyrazisty. Tak wiec ona jest na czele listy, pozniej dlugo nic i nastepnie Jason - chyba tylko dlatego ze przy nim mnie mozna sie nudzic i Jessica jako fajna nieprzewidywalna postac wampirzycy. Duza sympatie wzbudza Sam, chyba najbardziej pozytywna postac w serialu. To tyle o tych pozytywnych charakterach. Sposrod tych gorszych, niesamowite wrazenie zrobil na mnie Franklin. Zobaczymy co bedzie pozniej. Tak czy inaczej serial jest niezly, godny polecenia.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
dabram17

Faktycznie w 4 sezonie, tak jak w poprzednich zostaną wprowadzone nowe postacie, które będą grały pierwsze skrzypce (jedna już się nawet pojawiła incognito). Nie mogę się doczekac kolejnego, mimo, że ten sezon się jeszcze nie skończył :)