Co do samego anime, jest nawet nawet. Nie czytałem mangi więc może stąd taka moja ocena. 5/10
Wole bardziej mroczne anime DEATH NOTE.
hmm w sumie piszą za 52 ale można sie chyba będzie spodziewać więcej bo manga nadal wychodzi :P
Manga jest 'on-going' tak samo jak anime wiec dokladnie to niewiadomo ile będzie odc. Death note rzeczywiscie jest o wiele lepsze, ja polecam tez Hellsinga i Ghost Hunt x]
Uwielbiam to anime i niech wychodzi i wychodzi, aż przejdę na emeryturę i jeszcze dłużej:)))hehe. A co do Death Note to mnie, dla odmiany, to anime się nie spodobało w ogóle-Raito to bym ino na pal i do pieca wrr...;)kwestia gustu...może dla fanów Death Note D.Gray-Man'ek jest "nieodpowiedni" i odwrotnie...:)
Tak naprawdę to manga i anime wychodzi na okrągło (co tydzień we wtorek lub czwartek) anime doszło (na razie!) do 98 odcinka, a manga... 168 chapter.
I zaczęła się rozkręcać szczególnie wątek z generałem Crossem. zajebiste anime.
Epków będzie 103...
Właśnie wyszedł ostatni...
Potem dłuuuuuuga przerwa, aż manga znowu odskoczy daleko z fabułą i za kilka miesięcy wyjdzie następny sezon...
Niebezpiecznie się zbliża anime do mangi ale kurde zamiast zrobić filery tak jak na początku to przerwę robię nie dobrze. Ale zobaczę jak to będzie.
na razie ściągam 103 i zobaczę co będzie na końcu odcinka, mangi jeszcze nie ma nowej :(
103 jest ostatnim epikiem... ale ostatnim epkiem tego sezonu... teraz zrobią sobie przerwę.
Akcja wcale się nie kończy, wręcz przeciwnie. 103 epek otwiera pełno nowych wątków, zakańczając te w bieżącego sezonu, jest więc jak napis: "ciąg dalszy nastąpi"
Jeszcze nigdzie...
Ja wszystkie informacje biorę z www.dgrayman.pl
A tam nic nie ma na razie, tylko iformacja że kiedyś będą nowe epy