zapowiada się ciekawie warto obejrzeć trochę się wyróżnia na tle innych anime to na plus
na pewno
Zazdroszczę podejścia, bo ja aktualnie po trzech nie mam za bardzo ochoty kontynuować, a pierwszy prawie w połowie wyłączyłem. Kradzenie przyrodzenia, gwałcenie przez kosmitów, "oddaj banana" - humor najwyższych lotów.
Warto przymknąć na to oko, bo później jest tylko lepiej. Mnie te mocne sceny również raziły, zwłaszcza że mimo wszystko dotyczyły dzieciaków, jednak poza tym to anime to prawdziwy diament.
Żaden diament, skończyłem i na 12 odcinków może 2 były fajne i o czymś, reszta to tępe pierdoły. Na plus na pewno jakość seiyuu, bo ich akcenty i zniekształcanie słów było genialne, ale całość to straszne durnoty.
Które były fajne? Podejrzewam, że jedno o przeszłości Akrobatki a inne?
Dandadan ma w sobie dużo gatunków, które będą się ze sobą przeplatać, w tym imo najlepszy rozwój relacji romantycznej jaki powstał. Jest tam też dużo dobroci i odwagi a do tego cała masa nawiązań do wszystkiego. Jest tam nawet nasz Kozakiewicz.
Rozumiem jednak, że nie każdemu taki misz-masz musi się podobać.
Ten z walką z demonem na posesji jednego z domów i ten z podwodnym pojedynkiem. Reszta - całkowicie do pominięcia. A takie romantyczne relacje z chamską i odpychającą wstępnie dziewczyną sięgają dalej, niż choćby Asuka i Shinji czy Gourry i Lina (identyczny przykład przygłupa i nadpobudliwej kobity).
Nie rozumiem tej części o wątku romantycznym ale porównanie z Evangelionem i Slayers tutaj nie pasuje.
A mi pasuje, bo mamy identyczny schemat - dwójka osób o skrajnie różnych osobowościach, które wstępnie zachowują się, jak koty bijące się w powietrzu łapami, ona twardo stąpająca po ziemi, zimna, odpychająca, on przygłup bez własnego zdania i w końcu zaczynają coś do siebie czuć (ale wie o tym tylko widz, bo sami bohaterowie sobie tego nie pokazują wprost). Co więcej wyciągasz z tego wątku, że jest taki najlepszy? Schemat, nic więcej. Wszystko już było.
Może nie diament ale warty obejrzenia.
Po 12 odcinkach nie wiem co o nim myśleć.
2/3 wątku głównego ryje beret ale sceny niezręcznych interakcji między głównymi postaciami to czyste złoto.