PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=545071}
6,5 604  oceny
6,5 10 1 604
Dance in the Vampire Bund
powrót do forum serialu Dance in the Vampire Bund

nie powiem żebym miała jakieś wysokie oczekiwania, z początkuoceniłam na 7/10 ale muszę tą ocenę obniżyć. bardzo kłuła mnie w oczy relacja między dorosłymi a dziećmi w tym anime, fakt raz był to wampir wygladający jak dziecko ale mimo to było to dla mnie nie smaczne, postacie takie enigmatyczne, nasz wilczek mnie po prostu irytował niezrozumiałym postępowaniem, w każdym odcinku czułam niedosyt albo rozczarowanie, jak ktoś ma czas to można obejrzeć, ale szkoda czasu

ocenił(a) serial na 3
nofree

- UWAGA SPOILERY -

zgadzam się w 100%;
niby coś się działo na ekranie, ale wszystko było jakieś takie..bez polotu?
żadnego napięcia, żadnej konsekwencji w fabule, postępowanie postaci delikatnie mówiąc momentami irracjonalne...
jeśli dwójkę głównych bohaterów łączyło uczucie, to za grosz nie było tego widać, nawet przez chwilę..
a do szewskiej pasji doprowadzają mnie postacie spod znaku "kocham się potajemnie w koledze ze szkoły, robię do niego maślane oczy, piszę o nim romantyczne opowiadania, wyznaję mu miłość i mimo braku podobnych reakcji ze strony wybranka, nadal trwam w tym stanie --> odbywam jedną krótką wymianę zdań z panną wampirzycą, która stwierdza, że ów men należy do niej i już --> nie daję po sobie poznać żadnego bólu, złamanego serca, tragedii, a żeby było śmieszniej, stwierdzam, że panna wampirzyca jest biedną zahukaną istotką, która nie ma nikogo na świecie (I CO??) -->dochodzę do wniosku, że zostanę jej najbliższą przyjaciółką, na co ta (o ironio) od razu się zgadza..." Przy czym ów pan przechodzi nad tym do porządku dziennego....
No proszę.. takich nierzeczywistych zachowań i motywów postępowania bohaterów, dawno nie widziałam..
Innymi słowy, jeśli ktoś czeka, aż wreszcie "coś" zacznie się dziać, niech szuka gdzieś indziej ;)

ocenił(a) serial na 10
nofree

A ja się nie zgadzam całkowicie z tymi opiniami, według mnie bardzo fajne anime ( jak i manga ) i nie będę pisał opowiadania aby wykazać swoją rację tylko napisze ze nie żałuję nawet chwili mojego czasu.

ocenił(a) serial na 3
nofree

ja miałam wrażenie że jest to anime dla pedofila :/ jakoś dreszcze rozpaczy mnie brały kiedy wilczek dotykał dziecko ohyda, po za tym było jakieś takie nudne według mnie.