PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 171 tys. ocen
8,2 10 1 171205
7,8 46 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

Oprócz tych wszystkich niejasności które ujęli inni zastanawia mnie skąd wziął się Alexander kim był i czyje dokumenty i tożsamość ukradł? Dlaczego nosi nazwisko żony? Druga sprawa - kim jest Katharina? Mam na myśli to że nie widzieliśmy nigdy jej rodziny. Kiedy Ulrich narzeka na swoją rodzinę ona mówi że jej jest jeszcze gorsza. Druga sytuacja kiedy w szkole spotyka się z Reginą i ta mówi żeby powiedziała dzieciom kim naprawdę jest ich matka. Ktoś ma jakieś pomysły?

PannaNikt92

Co do Alexandra, zastanawiam się, czy po prostu nie przekroczył nielegalnie granicy. Świadczyć o tym może fakt, że gdzieś tam go ścigali po lesie, plus ten paszport. Chciał zniknąć i dlatego też przyjął nazwisko żony. Może gdyby cały czas posługiwał się skradzioną tożsamością, policja by go jakoś namierzyła...
Jeśli chodzi o Katharinę, myślę, że po prostu pochodziła z patologicznej rodziny. W czasach szkolnych pokazana była jako dosyć agresywna osoba, plus nabity siniak pod okiem, jak sama stwierdziła, mamusia jej to zrobiła. Jako dorosła pokazana jest jako porządna obywatelka, dyrektorka szkoły itp więc zakładam że o to chodziło. Ta zmiana wizerunku ze 'złej' na 'wzór'.

Hiacynta_3

Też o tym myślałam jeśli chodzi o Alexandra, zwróciłam uwagę na imię Boris które wg Internetu ma pochodzenie bułgarskie, więc może być w tej teorii sporo prawdy. Co do Kathariny jednak nie daje mi spokoju wrażenie, że bomba jest gdzieś ukryta, intryguje też to że będąc w końcu główną bohaterką jednak nie pokazano jej rodziny oraz nazwiska. Cóż, może kolejny sezon coś pokaże. Ten zostawił nas z wieloma niewyjaśnionymi sprawami i pytaniami.