PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 171 tys. ocen
8,2 10 1 171027
7,8 46 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

Peter Doppler

ocenił(a) serial na 9

Hej, chciałam się z wami podzielić kilkoma wątpliwościami na temat postaci Petera Dopplera :)
O tym, że kwestia ojcostwa Helgego jest bardzo zagadkowa, pisało już kilka osób.
Fakt, że Peter wie sporo na temat Winden nawet z okresu, gdy jeszcze go tam nie bylo... Pewnie część wie z opowieści, ale zastanawia mnie pewna sprawa:
- zostaje wspomniane, że Peter pojawił się w Winden w 1987 roku,
- Mads ginie w roku 1986, rok przed przybyciem Petera,
- gdy Peter siedzi w bunkrze i przez tunel wypadają zwłoki Madsa... czy to nie zastanawiające, że Peter rozpoznaje chłopca, którego (przynajmniej teoretycznie) nigdy nie miał okazji poznać? Nawet, gdy coś kiedyś o nim słyszał, czy kiedyś widział jakieś zdjęcie... zastanawiające.
Według mnie to Peter jest postacią, która bardzo nas zaskoczy, i to nie raz.

Zapraszam do dyskusji :)

ocenił(a) serial na 10
pani_kofeina

Też się nad tym zastanawiałam. Małe miasteczko. Zapewni każdy wszystko wie. Byla to mocno naglosniona sprawa więc może się donyslil. Czekam na rozwój tej postaci w drugim sezonie.

pani_kofeina

Myślę że o tej postaci wiadomo najmniej, jest najdziwniejsza z nich wszystkich. Ten wątek jego homoseksualizmu i także postać tego faceta z przyczepy - czy on też coś wie? Pewnie wszystko wyjdzie w drugim sezonie. Genialny serial, scenografia, aktorzy, muzyka ale też historia i jej tempo. Żaden odcinek nie był nudny, nic się nie dłużyło. Szacun dla twórców.

ocenił(a) serial na 10
pani_kofeina

W odcinku, w którym wpadają zwłoki do bunkra przez dziurę w czasie, Peter przeszukuje ciało. Mads miał na szyi powieszoną legitymację szkolną ze swoim zdjęciem i danymi osobowymi - tylko dlatego rozpoznał chłopca.
Peter na pewno zaskoczy, ale na pewno nie z powodu nadprzyrodzonych zdolności.

ocenił(a) serial na 9
w_michal

fakt, przeoczyłam to, dzięki!
nie podejrzewam go o nadnaturalne zdolności, natomiast wydaje mi się, że jego "oficjalna" przeszłość może być częściowo zmyślona, tzn. tak jak już kilka osób wspomniało, ojcowstwo Helgego to podejrzana sprawa, liczę na informacje o matce Petera w 2 sezonie :)