Regina , Regina, Regina ! No i dołączyła kolejna sexi bohaterka - nowa czarownica równie sexi i z charakterkiem jak
Regina :) Mam nadzieję, że ich pojedynki szybko się nieskończa: )!!
coś w tym jest ! osobiście według mnie wyjątkowo dobrze dobierani są aktorzy do zagrania ról czarnych charakterów. Rumplestinskin niesamowicie gra, miażdzy zdolnościami :) Regina również, ciekawe co pokaże zielona czarownica :) nie to co mdły jak dla mnie i nudny książe : >
Ja już po obejrzeniu promo wiem na pewno, że ta zielona zniszczy system. Genialna jest! Nie mogę się doczekać poniedziałku :D
Może nie tylko o to chodzi, że dobrze dobierają aktorów do zagrania czarnych bohaterów... Przy czym każdy dobry bohater jak np. książę jest nudny i mdły. Możliwe, że lubimy bardziej złych, ponieważ jest w nich coś mrocznego zarazem nieprzewidywalnego, co czyni ich bardziej atrakcyjnymi w odbiorze :D Dobrzy bohaterowie często postępują jakimiś schematami jak na przykład "I will always find you" :D
zgadzam się :) dobrze mnie skontrargumentowałaś : ) !! ktoś wie jak się nazywa aktorka grająca zieloną wiedźmę :)? naprawdę jest HOT xd oby wprowadziło jej pojawienie się dużo świeżości w serialu : )!!
no te schematy są już tak słodkie czasem, że aż niedobrze:) np książę; ' kocham Cię, nie opuszczę, zawsze się znajdziemy itp " beee :P
Rebecca Mader
Złych lubię / lubimy dlatego, że są zdolni i do złych, czy to do dobrych uczynków. Potrafią się też odgryźć. Dobrzy są nudni i to oni dostają w d**ę.
No to lepiej przygotuj się na szok, bo jestem całkiem pewny że dowiemy się czegoś ciekawego o Charmingu co dość konkretnie zmieni tą postać.
Naprawdę nikt nie zauważył np jak chciał zaszlachtować syrenę na statku, ale się zmitygował bo Snow patrzyła?
Albo jak król George powiedział że ma w sobie ciemnosć - jaką miał twarz? (scena dodatkowa)
Albo że specjalnie dostał "nowy sekret" z trucizną aby w jaskinii nie wyjawić swojego "poprzedniego" sekretu?
Obstawiam że albo Charming albo jest jednym z rycerzy Króla Artura, albo to ten zły brat - James - który jakimś cudem przeżył.
Charming jest bohaterem po poznał Snow.. Bez miłości do niej... Ma ciekawe odchyłki.
Już jakiś czas temu się zorientowałem że twórcy lubią plątać w tym serialu. Tna każdą postać na kawałki przez co czasem cięzko się zorientowac jaki jest obraz. Mistrzostwo jest w wątku Reginy z Grahamem, albo jak grają z Hookiem i Nealem.. niewazne.
Gdy popatrzysz na Charminga od początku, tylko On...
Chłop się na wszystkim zna. Konno jeździ, fechtuje jak diabeł, rzuca nożem, strzela z łuku,odbija strzały mieczem,dowodzi armią (Snow nigdy nie dowodzi -zawsze Charming), zastawia pułapki na Rumple'a i Reginę -skuteczne. Wykrywa zasadzkę (Snow). Naraża królestwo na głód i matkę na śmierć - groźby George'a - i ucieka do Snow.
Gdy Regina proponuje pokój - Charming popycha Snow do wojny w której z pewnością zginęły tysiące ludzi aby "odzyskała królestwo". Sprawnie Nią manipuluje. To samo gdy nie mówi o tym że jest zatruty.
Rycerzy króla George'a morduje bez litości (scena przy domu matki), jednemu nawet skręca kark. I ma z tej walki wyraźny fun. Z syreną w jeziorze też się nie zastanawia - wykańcza Ją od ręki. Zawsze dąży do konfrontacji, czasem dość brutalnie (egzekucja Reginy). To Snow z reguły łagodzi sytuacje.
Świetny wojownik, doskonały dowódca, zabija bez mrugnięcia, kłamie i oszukuje tak samo.
W tej postaci nie ma niekonsekwencji, to jest wyraźne budowanie postaci w określonym kierunku.
Jest to rozwodnione Jego niewątpliwą miłością do Snow i relacją z Nią, osobą o czystym sercu (przez co postać Charminga jest odbierana w konkretny sposób), ale gdy zebrać wszystko razem o Charmingu do kupy - to zdecydowanie nie jest obrazek nudnego rycerza bez skazy...
Pozdro ;)
dzieki przekonałeś mnie :D ! o ile dobrze pamiętam Książe to nie prawdzy książe tylko biedak podobny do zmarłego syna któregoś z władców ? jeśli źle piszę popraw mnie. Więc może scenarzyści - jak pisałęś - pokaża nam życie charminga zanim poznał snow : ) !!
p.s; ten serial jest tak zagmatwany i zmiany następują tak szybko, raz dobro raz zło , raz razem a raz przeciwko sobie, że może trwać jeszcze wiele sezonów :) !!
Jest szansa że czegoś nowego się o Charmingu dowiemy w 3x14 wszak będzie głównym bohaterem retrospekcji.
Mnie też zawsze zastanawiało jak zwykły pasterz tak szybko opanował przyznajmy niełatwe umiejętności szlachtowania smoków, rycerzy, zdejmowania klątw i ratowania księżniczek z opresji. I coś musi byś w tym zagadkowego np że Rumple przelał cześć osobowości Jamesa w Dawida, w końcu byli bliźniakami albo coś jeszcze bardziej pokręconego.
Ale z pewnością jakiś druga brutalna twarz Księcia Uroczego wniosła by trochę kolorytu i odświeżyła ich wątek, i to chyba jest zamysł twórców budować ciąg niedopowiedzeń by w końcu nim wybuchnąć.
Coś jest w tym co piszesz, ale mimo wszystko nie mogę sobie wyobrazić złego Charminga. :D
Hmm.. To przyjrzyj się jeszcze raz tej scenie :)
https://www.youtube.com/watch?v=4ek2SBlfXao
A konkretnie 0.30 - 1.36.
Nieźle, co nie? :p
No nieźle, nieźle. Nie będę uparcie broniła Charminga, bo moim zdaniem przydałby mu się pazur (razem ze Snow są raczej mdłymi postaciami), tylko wątpię żeby producenci OUaT zdecydowali się na tak drastyczny krok jakim byłoby zrobienie z Czarusia negatywnej postaci. Ale jak to mówią: wszystko się może zdarzyć. :D