PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40043
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

DNA?

ocenił(a) serial na 6

wiecie co mnie irytuje? Emma nie wierzy Henry'emu e tę całą jego historię, ze jest ona córką Śnieżki i Księcia. Dlaczego, więc nie zrobi testu DNA? Przecież to by wystarczyło by obalić historią lub przekonać do niej ludzi?
Obecnie widziałam 12 odcinków pierwszej serii, więc nie wiem czy ktoś na to wpadnie albo czy ktoś małemu wkońcu uwierzy.

Klaudia192

Zdradzić Ci tylko ten wątek, bo nie mogę tego wyczytać z twojego postu?

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Nie nie chodzi mi o zdradzenie wątku. Wydaje mi się, ze oni uwierzą w jakiś spbosób a dowiem się tego w kolejnych odcinakch, mam taką nadzieję. Tylko nie rozumim dlaczego Emma od razu na to nie wpadła. Przecież głupia nie jest, a ja zaraz bym zrobiła testy genetyczne tylko po to by wytłumaczyć dzieciakowu, ze się myli (przyjmując, że mu nie uwierzyłam).

Klaudia192

Po prostu w razie negatywnego wyniku Henry by sobie wmówił że to sprawka czarów Złej Królowej ;)

Grievous

Lepszego wytłumaczenia sam bym nie wymyślił.

ocenił(a) serial na 7
Klaudia192

Np. dlatego, że robienie testu DNA tylko dlatego że jakiś ośmioletni chłopiec z bujną, jak na swój wiek, wyobraźnią Ci coś mówi jest po prostu głupie ;) zbyt kłopotliwe, i właściwie niczym nie uzasadnione. Poza tym udowadnianie w tak dosadny sposób czegoś chłopcu którego lubisz jest raczej okrutne

lucha_luska

A nawet gdyby nie to wszystko, to gdyby zrobili test DNA to serial musiałby się bardzo szybko skończyć :)

ocenił(a) serial na 7
lucha_luska

Lepiej bym tego nie mogła ująć.
Co więcej, kto ze świata ludzi uwierzyłby, że dwie kobiety w mniej więcej równym wieku mogą być matką i córką? Test wykazałby co najwyżej zaskakująco wysoki stopnień pokrewieństwa. Nie wyskoczyłby na nim wielki czerwony napis "Mamusia". A nawet gdyby tak się działo, byłoby to (rozpatrując pod kątem zwykłych śmiertelników) uznane za błąd, pomyłkę w badaniu, i logicznie - niemożliwość, zważywszy na ich różnicę wieku.

ocenił(a) serial na 8
Klaudia192

Wydaję mi się bez sensu wydawać sporą kasę na test DNA, tylko po to aby udowodnić dzieciakowi, że się myli.

ocenił(a) serial na 10
bartoszu88

o.O
xD
No to faktycznie jest powód :-D