PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40043
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Serial bardzo dobry, ciekawy i inny. Genialna rola Rumpelstiltskina. Mam tylko niedosyt jeśli
chodzi o aktorki bo choć grają dobrze to jednak inaczej sobie wyobrażałam disney'owskie
księżniczki. w baśniach były piękne natomiast w serialu (moim zdaniem) są przeciętne.
Zastanawiam się nad innymi aktorkami które mogłyby się wcieli w te postacie. Jeśli macie
jakieś pomysły to piszcie :)

ocenił(a) serial na 8
dark_tinkerbell

są ładne, bez przesady....

dark_tinkerbell

Ładne?To za mocne słowo są bardzo przeciętne.

ShaneWalkingDead

Także dla mnie one są ładne. Nie zmieniaj na siłę tego co napisaliśmy wraz z Othyim_Lunarsa.

dark_tinkerbell

Właśnie im dalej od Disneyowskiego wizerunku tym lepiej. Wg. mnie akurat żeńska część obsady, nie licząc Śnieżki i Emmy, jest raczej w porządku. Gorzej z postaciami męskimi, bo oprócz Rumpla (i od biedy Augusta), mamy same cipy. Brakuje tu jakiegoś twardziela bad assa z prawdziwego zdarzenia, który nie będzie wyglądał jak model i zachowywał się jak rozkochany ciapciak. Liczyłem na Jacka Zabójcę Olbrzymów ale jego rola ograniczyła się do resztek po obiedzie :/ A wyobraźcie sobie gościa który toczy bój z olbrzymem od kilkudziesięciu lat w tym opustoszałym zamku, oboje sobie nawzajem wymordowali rodzinę i przyjaciół, jest lekko szalony, zarośnięty. Tu splunie, tu mordę obije. Skopali to...

Grievous

Kto wie? Może z Hooka jeszcze zrobią coś takiego?
Jeśli chodzi o aktorki, to osobiście nie mam nic przeciwko tym, które są, poza Mary Margaret i Mulan. Mary Margaret jako Snow wygląda naprawdę ładnie, ale jak ją obcięli, to jakby nagle jej włosy nie tylko zostały skrócone, ale też okropnie przyklapnięte i wcale nie wygląda to już tak dobrze. Aktorki może bym nie zmieniła, ale włosy mogliby jej "zapuścić". A Mulan ogólnie jest jakaś dziwna. U Disneya miała swojego faceta i wszystko grało, była wesoła, odważna i skora do poświęceń. A tutaj? Mogłaby się uśmiechnąć. Zgadzam się, że aktorka wygląda zaledwie przeciętnie. ale kto wie? Może jak się zacznie uśmiechać to się okaże całkiem ładna.

salamandria11

Ale Hua Mulan to legenda chińska jest a nie Disney, chyba oryginalne źródła mają pierwszeństwo przed filmami animowanymi :P A do tego skoro była brana za faceta to chyba do najurodziwszych nie należała :D

Ja czekam na mojego idola- dzielnego krawczyka który zdjął siedmiu za jednym zamachem ;) Jak byłem bardzo mały miałem zbiór baśni Braci Grimm i tę historię uwielbiałem najbardziej.