PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40072
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Dr Whale

ocenił(a) serial na 7

Powiem szczerze, że intrygowało mnie, kim gościu jest prawie o początku, kiedy powoli zasłona dymna opadała i powoli dowiadywaliśmy się, kto jest kto. Jednak myślałam, że może to mniej znacząca postać, że nie ma być skonkretyzowane, kim jest.

Ale tu przyszedł sezon drugi i scenarzyści dali nam do myślenia.

Ja w tych sprawach super Sherlockiem nie jestem, ale widziałam, że na forum jest paru geniuszy teorii spiskowych.

Tak więc- jak podejrzewacie- kim jest doktorek?

No bo cóż o nim wiemy- że jest lekarzem, że to pies na baby oraz to, co powiedział w 2x01, że nie jest poddanym księcia. Czy to nasuwa Wam coś na myśl?

ocenił(a) serial na 10
Ekslibria

być może jest to Dr Frankenstein :D a tak na poważnie to nie mam pojęcia, myślę że to będzie postać bez magicznych dopalaczy... i w sumie tylko tyle :D

ocenił(a) serial na 9
Ekslibria

Wiem, że to może się wydać za proste, ale mi od razu przyszło na myśl, że "Whale" po angielsku oznacza "wieloryb". A jak wiemy z bajki o Pinokiu, wieloryb miał miejsce w magicznym świecie. Ale uważam, że to by było zbyt banalne i scenarzyści na pewno wymyślili coś mniej oczywistego. ;)

ocenił(a) serial na 7
Ekslibria

Mi on pasuje na Piotrusia Pana, ale nie mam pomysłu skąd w tym wypadku lekarz.

ocenił(a) serial na 6
Ekslibria

Dalej jestem skłonna myśleć, że to może być Bae.

individuel

Znalazłam na tumblr:

"So it’s pretty much confirmed that Dr. Whale is really Dr. Frankenstein right? I mean come on let’s look at the evidence. He’s:

1. A doctor
2. Interested in odd( I use the word loosely believe me because I love her) subjects. Ex: Ruby/Red
3. Interested in love. Like Victor (Dr. Frankenstein) was with Elizabeth and how he was with although he didn’t want to with creating a mate for The Monster.
4. He led a mob to Regina’s front door, like the mob that tried to kill The Monster.
5. His name is Dr. (freaking) WHALE! The guy that made THE most famous an beloved version of Frankenstein back in 1931…..James WHALE."

Dlatego mimo wszystko zgadzam się z Pokorą, że Whale to Dr Frankenstein :D czytałam też teorię jako, że może być Królem Arturem i to by się w sumie zgadzało biorąc pod uwagę fakt zarzucenia przez niego Charmingowi że nie jest jego Księciem.

Bae to naprawdę bardzo, bardzo mało prawdopodobna wersja tożsamości Whale'a :D Bae chyba został przedstawiony w pierwszym odcinku drugiego sezonu jak dostaje kartkę ze Storybrooke.

ocenił(a) serial na 6
consipio

Niczego nie wykluczam : )

individuel

Słusznie biorąc pod uwagę niektóre zwroty akcji ;)