PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40043
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Czytałam na zagranicznych stronach teorie, że August może być pinokiem, bo przy studni życzeń powiedział: ,,Ja nigdy nie kłamię"
Inny użytkownik sądzi, że jest on dorosłym synem Rumpl'a i przyszedł go odszukać.
Jeszcze inny uważa, że jest on autorem książki Henrrego. :)
Wszystkie teorie są prawdopodobne. A co Wy uważacie? Mi się wydaje ta druga najbardziej realistyczna, przynajmniej chciałabym, żeby to był właśnie syn Rumplka. :D

kalambury1008

kurde sama nie wiem wszystkie teorie są co najmniej intrygujące, ale najbardziej możliwą wydaje mi się również ta o synu Rumpelstiltskin'a w sumie nie przypominam sobie sceny z ich wspólnym udziałem więc wszystko jest możliwe. Dowiemy się przy ich ewentualnym spotkaniu do nie sądzę żeby go nie rozpoznał ;-)

kalambury1008

With that being said, what else can we make of his name?
So let us break down a little more about him. He rides a motorcycle, could this be a metaphor for a horse? He wears dark clothes like the dark knight. The bandana is purple, which is the color of royalty.
Now the name… Booth is a surname for temporary shelter such as a stable or barn. August has been known to mean lordly or venerated. August could also mean great or very important. Could this be a prince or king in future episodes? Then the W, could this be a symbol for wolf?

jeszcze taką teorię znalazłam ;-)

ocenił(a) serial na 7
ana_lucia_cortez

Ooo, właśnie zapomniałam dodać teorii o wilku.:)

kalambury1008

no fajnie by było, postać powiązana z Huntsmanem (którego dalej nie mogę przeboleć) może nawet przestałby mnie wtedy tak drażnić ;-)

ocenił(a) serial na 8
ana_lucia_cortez

A może jest jednocześnie synem Rumpla i Autorem książki? ;x
To by było fajne, wiadomo - na rumpla nie działa klątwa tak, jak działa na innych, więc prawdopodobne jest że na jego syna tez mogła by nie działać...

Artemisek

też o tym pomyślałam, skoro ma tak wielką moc mógł go faktycznie uchronić przed działaniem klątwy ;-)

kalambury1008

Ja mam teorię, że August jest tym 7-letnim chłopcem, który odnalazł Emmę przy drodze (jak była niemowlęciem). W odcinku, w którym pojawia się pierwszy raz August jest taka scena, gdy Emma siedzi w samochodzie i czyta stare artykuły z gazety o swoim odnalezieniu. Moim zdaniem nie może być Pinokiem, bo w retrospekcjach ze świata bajek widzimy, że Geppetto robi szafę z małym chłopcem, a przecież bajkowe postacie zostały przeniesione do współczesnego świata, takimi jakie były (chodzi mi o wiek).

ocenił(a) serial na 8
kruk13

Też myślałam o tym chłopcu, może nie tylko znalazł Emmę, ale usłyszał jej historię i potem ją zapisał, będąc w ten sposób też autorem książki Henry'ego. Wiedział o książce i że opowiada prawdziwe historie, jest zaangażowany w przeznaczenie Emmy, więc to wydaje mi się prawdopodobne. Ale podoba mi się teoria o synu Rumpla. Nawet miał niechęć do zdradzania swojego imienia, może po tatusiu. :D

ocenił(a) serial na 7
kruk13

Bardzo ciekawa i dość realistyczna teoria!