Własnie trwa taki konkurs na forum serialu the Vampire Diaries , postanowiłem rozpocząć go teraz wśród bohaterów Once Upon a Time - ciekawe kto okaże się ulubieńcem fanów :D
Oto zasady:
Poniżej będzie lista bohaterów Once Upon a Time, każdy raz dziennie może przyznać kolejno 4,3,2,1 punkt swoim ulubieńcom. W piątki będę robił podsumowanie, 4 osób z najmniejszą ilością punktów będą nominowane do odpadnięcia z gry, spośród nich głosując negatywnie do niedzieli odpadną 2 i tak z tygodnia na tydzień aż zostanie 1 - ulubiony bohater serialu :D
1.Emma Swan
2.Snow White/Mary Margaret Blanchard
3.Evil Queen/Regina Mills
4.Prince Charming/David Nolan
5.Henry Mills
6.Rumplestiltskin/Mr. Gold
7.Red Riding Hood/Ruby
8.Belle
9.Princess Aurora
10.Mulan
11.Jiminy Cricket/Archie Hopper
12.Huntsman/Sheriff Graham Humbert
13.Pinocchio/August Wayne Booth
14.Captain Killian "Hook" Jones
15.Princess Abigail/Kathryn Nolan
16.Genie/Magic Mirror/Sidney Glass
17.Cora
18.King George/Albert Spencer
19.Dr. Victor Frankenstein/Dr. Whale
20.Blue Fairy/Mother Superior
21.Mad Hatter/Jefferson
22.Grumpy/Leroy-Dwarf
Wpisujemy imiona z prawdziwego świata
Zapraszam chętnych do zabawy :)
Wyniki głosowania:
Ruby - 8 głosów
Belle - 10 głosów
Jefferson - 3 głosy - odpada
Najmniej głosów dostał Jefferson i on odpada z gry i zajmuje 4 miejsce. Ruby oraz Belle awansują do finału.
Poniżej zawsze w podsumowaniu będzie prezentowane zestawienie bohaterów od ostatniego miejsca w kolejności ich odpadania, aż dojdziemy do miejsca 1 :)
1. ... ?
2. ... ?
3. ... ?
4.Jefferson
5.Mr. Gold
6.Captain Killian "Hook" Jones
7.Emma Swan
8.Snow White
9.Kathryn Nolan
10.Cora
11.David Nolan
12.Sheriff Graham Humbert
13.Princess Aurora
14.Mulan
15.August Wayne Booth
16.Mother Superior
17.Grumpy
18.Dr. Whale
19.Henry Mills
20.Albert Spencer
21.Archie Hopper
22.Sidney Glass
Przypominam zasady, to jest głosowanie finałowe pomiędzy Reginą, Belle oraz Ruby proszą wskazać która z nich najbardziej zasługuje na zwycięstwo i proszę uzasadnić, głosowanie trwa do jutra do godziny 22 :) Miłej zabawy :D
Lista bohaterów, którzy nadal liczą się w grze:
Regina Mills
Belle
Ruby
Regina - jest główną bohaterką,jej gra jest najlepsza z całej obsady, bez niej serial był nudny i bym go nie oglądał.
zgadzam się z tobą - poza tym jej postać nie jest do końca "czarnym" charakterem , jest całkiem barwna i od pierwszego sezonu ewoluuje :)
ja rowniez jestem za Regina. bez niej ten serial nie byłby taki sam. choc w top3 powinni byc jeszcze hook i gold :(
Regina. Jest kluczową postacią serialu. To od niej wszystko się zaczęło. Jej historia jest najbardziej interesująca i fascynująca. (i depresyjna lol) Uwielbiam ją i chociaż kocham wszystkich "złych" w serialu (Gold, Cora, Hook) to dla niej go oglądam. I Lana Parrilla jest rewelacyjną aktorką.
Belle - a ja tam jestem za Belle, za jej dobroć i wiarę w Rumpla. Poza tym od samego początku budziła moją sympatię.
Belle - za jej wiarę i za to, że się nie poddaje. Wierzy w Rumpla rozumie go chociaż nie zawsze popiera, to wspiera, nawet wtedy, kiedy wydawałoby się, że zostawia go na lodzie, bo nie podobają jej się jego metody. Pokazuje mu jego błędy i stara się go "naprostować" nie zmieniając go jednocześnie.
Oczywiście, ze mój głos oddaję tylko i wyłącznie na Reginę. Regina to postać bardzo złożona. Im więcej dowiaduję się o niej, o jej przeszłości, tym bardziej ją rozumiem, doceniam i współczuję. Aktorka grająca tę rolę jest profesjonalistką. Odegrała ją wspaniale.
Sama Regina ma swój styl, jest oryginalna i wyróżnia się na tle pozostałych pań :)
Belle - bo jest super miła, grzeczna, wierzy w prawdziwą miłość i przede wszystkim wierzy w Rumpla mimo wszystko co uczynił, widzi w nim dobro, i chciała pokazać, że kobiety mogą również walczyć, za co ma u mnie ogromnego plusa, lubi książki, jest śliczna i urocza. ;)
Bezapelacyjnie - Regina!
To najbarwniejsza postać serialu. Nie tylko ze względu na stroje, makijaż czy fantazyjne fryzury Królowej. Bezwzględność, miłość, pasja i tragizm przeplatają się wzajemnie, tworząc charakter kobiety z krwi i kości. Do tego stopnia intrygują mnie Jej losy, że czuję się dalece niepocieszona Jej nieobecnością w niektórych odcinkach. Ogromna w tym zasługa aktorki odtwarzającej rolę Reginy. Lana Parrilla stworzyła wielowymiarową postać, doskonale odzwierciedlając moje wyobrażenie o Złej Królowej.
Przede wszystkim jednak, to jest bardzo feministyczny serial - o silnych, odważnych, niezależnych kobietach, a Regina jest jego sztandarem!
Moi Drodzy - tak więc nadszedł ten dzień - finał konkursu na bohatera Once Upon a Time
Oto wyniki głosowania:
Regina - 8 głosów
Belle - 4 głosy
Ruby - 0 głosów
Miło mi oznajmić, iż konkurs wygrywa a tym samym miano ulubionego bohatera Once Upon a Time otrzymuje REGINA MILLS :)))
Poniżej wyniki konkursu od pierwszego do ostatniego miejsca wedle naszych głosów:
1.REGINA MILLS
2.BELLE
3.RUBY
4.Jefferson
5.Mr. Gold
6.Captain Killian "Hook" Jones
7.Emma Swan
8.Snow White
9.Kathryn Nolan
10.Cora
11.David Nolan
12.Sheriff Graham Humbert
13.Princess Aurora
14.Mulan
15.August Wayne Booth
16.Mother Superior
17.Grumpy
18.Dr. Whale
19.Henry Mills
20.Albert Spencer
21.Archie Hopper
22.Sidney Glass
Chciałem Wam bardzo podziękować za miłą zabawę, intensywną frekwencję w konkursie i za te kilka tygodniu fajnej zabawy :)
Regina ponieważ jest bardzo ciekawą postacią,mającą złożoną osobowość i jest zaskakująca w tym co robi,ją w serialu przedstawili najdokładniej,jej przeszłość,zmiany jakie przechodziła,jej miłość do Henrego :)