PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40074
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu
ocenił(a) serial na 10
eowine

Rumpelstiltskin
Czerwony kapturek

sea1749

Ze starej obsady to oczywiście Rumpelstilskin a z nowej marzę by zobaczyć wreszcie bohaterów ze Śpiącej Królewny, czyli Aurorę i Filipa.

ocenił(a) serial na 8
eowine

Rumpelstiltskin, Śnieżka oraz Pinokio a z nowych myślę ze Śpiąca Królewna byłaby idealna oraz Małą Syrenkę ;)

ocenił(a) serial na 9
eowine

ja bym chciała wszystkie księżniczki Disney'a jeśli można tak nazwać, w szczególności moją ukochaną Śpiąca Królewnę i oczywiście Rumpelstilskina i cała ekpię na 100%, może małą syrenkę jak tu ludzie piszą, guliwera, piotrusia pana i wandę

morgana000

piątka za śpiącą królewnę. Okey. Jak będzie wiecej typów to się podsumuje kogo najbardziej życzymy sobie zobaczyć.

eowine

Śpiąca Królewna, Mała Syrenka, Czerwony Kapturek, Rumpelstilskin, Królowa Śniegu, Piotruś Pan, Kot w butach, Roszpunka, Dziewczynka z zapałkami.
To na razie wszystko, co mi przyszło do głowy.

ocenił(a) serial na 6
eowine

oo tak Śpiąca Królewna <3 cała klasyka Disneya jest w pytkę :D

ocenił(a) serial na 7
eowine

Jeźdźca bez głowy. A co!

ocenił(a) serial na 10
eowine

Bella

ocenił(a) serial na 9
sea1749

Małą Syrenkę! <3 i tą tą z Jeziora Łabędziego xD

ocenił(a) serial na 10
eowine

Bella! Rumpel i Kapturek :P oczywiscie tradycyjnie Reginia, Sniezka i ten jej amant :D Emma, jej syn.
A z nowych to szczegolnie Ksiezniczke labedzi, Pocahontas, Mulan, Spiaca krolewne, Calineczke :P :D i duzo, duzo wiecej :D:d

ocenił(a) serial na 10
elciasek4

aa i Ariel!!

elciasek4

Nie ma czegoś takiego jak "księżniczka łabędzi" jeśli chodzi o tę z "jeziora łabędziego" to ona nazywała się Odetta ale, "jezioro Łabędzie to nie baśń ani bajka, tylko balet. Nie sądze żeby się pojawił taki wątek w 2 serii, nawet bym sobie tago za bardzo nie życzył. Ale bardzo chciałbym zobaczyć Królowę Śniegu, wyobrażam ją sobie w realnym świecie jako zimną i nieprzyjemną wdowę, która straciła dziecko i pewnego razu napotyka Kaia który przypomina jej syna...

ocenił(a) serial na 10
Lolek2213

JEST taka bajka!!! jedna z moich ulubionych zreszta ;/ zalosne

elciasek4

ale jest to na podstawie właśnie baletu jezioro łabędzie ;) A w Once Upon A Time biorą popularne baśnie. Więc nie masz co liczyć...I "żałosne" serio!? kto jeszcze używa tego powiedzonka?...

ocenił(a) serial na 10
Lolek2213

ja uzywam ... zalosne, bo mowisz , ze nie ma takiej bajki a jest... a teraz sam twierdzisz,ze jednak istnieje taka bajka... i to wlasnie jest mega zalosne ;]

ocenił(a) serial na 8
elciasek4

Księżniczka z jeziora łabędzie nie powinna pojawić się w tym serialu, bo ta bajka nie należy do klasyk bajek, a w tym serialu tylko takie bajki dają.

ocenił(a) serial na 10
jestem_super

no dobrze, ja mowie co bym chciala a nie co bedzie ;) co nie zmienia faktu,ze taka bajka jest. :)

ocenił(a) serial na 6
eowine

Serialowa donosi o nowych postaciach: Mulan i Śpiącej Królewnie :) Marzenie wielu się spełnia :P

ocenił(a) serial na 10
kas182

nom :D fajnie :) oby Arielka byla :D

kas182

Ale Mulan to przecież nie postać z bajki? Mimo to byłoby super!

eowine

Bella i Rumpel w każdym odcinku ! <3 a ponadto ;D : Śpiąca Królewna, Alladyn ! (czemu nikt o niem nie wspomniał ;p ) Jasmina , Pochontas, Królowa Śniegu, Mulan + stara ekipa ^^

ocenił(a) serial na 8
ladyvampir

Gdyby pojawiła się Pocahontas a wraz z nią John Smith o matko, chyba bym sprzed komputera nie odeszła ;) Tylko do Smitha poproszę polski dubbing w postaci pana Morawskiego :)

ocenił(a) serial na 7
eowine

Graham/Łowca wróć!

eowine

ze starych: Kopciuszek, Bella, Pinokio
nowe: Śpiąca Królewna, Roszpunka
fajnie by było jeszcze Mulan i Pocahontas (moje ulubione bajki Disneya!) tyle, że to nie są postacie z baśni ;)

edit: oooo i Alicja z Krainy Czarów!

ocenił(a) serial na 10
smerfetka

Król Lew i Biber a ze starych to Rumpla i Złotowłosą i paczkę mentosów

ocenił(a) serial na 8
eowine

Dziewczynka z zapałkami, Bestia z "Piekna i Bestia", Syrenka ;)

ocenił(a) serial na 8
lorbona

Bestią z pięknej i bestii jest Rumpelstilstkin , wątpię by pojawiła się typowa Bestia jak z tej bajki.
Ale syrenkę chętnie bym zobaczyła,ale już pojawiła się syrena strzegąca jeziora, czy to znaczy że Ariel wyglądałaby tak samo ? To mnie ciekawi.

ocenił(a) serial na 8
eowine

ja czekam na Urszulę z Małej Syrenki, Dżafara z Alladyna. Fajnie, że Bella i Kapturek będą w głównej obsadzie.

Piotrek099

Niestety muszę cię rozczarować dziewczyny ze zmierzchu nie będzie.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Rumpla oczywiście. I do tego kapelusznika , kapturka i Belle. Z nowych przydałbysię Piotruś Pan i Sinobrody. No i oczywiście roszpunka

eowine

Z nowych to Królowa Śniegu.

Dlaczego? Bo przydał by się trzeci czarno-biały charakter obok Rumpelsztyka i Reginy.

Dla równowagi, wprowadził bym też dziewczynkę z zapałkami, jako wroga Królowej Śniegu.

ocenił(a) serial na 7
eowine

ja bym dała Kuzko z "Nowe szaty króla" i rozwinęła jakoś fajnie temat

ocenił(a) serial na 9
extermiination

kubuś puchatek i transformers : P