Moim zdaniem warto :) Serial ma swoje dobre i słabe strony (jak każdy inny serial) , ale jest ciekawy i posiada interesującą fabułę , że to tak to ujmę :) Dodatkowo historie bohaterów w 'magicznym' świecie różnią się od tych jakie pamiętamy z dzieciństwa - serialowe odzwierciedlenie baśni zdecydowanie na plus :) Więc zdecydowanie polecam :D Może wciągnie cię tak samo jak mnie :D
Owszem czasami bardzo :) ale uważam , że i tak na plus w stronę serialu :) początkowo trochę trzeba wkręcić się w fabułę serialu , gdyż może on się wydawać trochę śmieszny i naciągany , jednakże z każdym odcinkiem staję się on coraz bardziej ciekawszy i wciągający :D a po kilku odcinkach nawet nie pamiętasz co ci się w nim na początku nie podobało :)
Tak, zgodzę się z tym. Ja najbardziej w pierwszym sezonie lubiłam jak pojawiała się nowa postać z bajki, te odcinki były najciekawsze. Mam nadzieję, że w drugim sezonie dużo tego będzie ;)
Również mam taką nadzieję :) i czekam na inne postacie , których historie zostaną ukazane w taki sam ciekawy sposób jak w pierwszym sezonie :) SPOILER : jednak mam nadzieje , że powrót magii do miasteczka nie zasłoni ostatnich wydarzeń z pierwszego sezonu i nadal będą nowe historię ukazane , gdyż obawiam się , że wątek magii może trochę przysłonić resztę wątków .
Oj, też mam nadzieję, że nie... ale już nawet sporo nowych postaci jest potwierdzonych i to - jak dla mnie - bardzo ciekawych, więc mam nadzieję, że główny wątek nie przyćmi pobocznych, bo to one są dla mnie najlepsze ;p
Potwierdzone nowe postacie :D? możesz podać jakiś przykład - bo ja nie sprawdzam informacji o serialu na bieżąco :) najbardziej zadowoliłoby mnie jeśli byłby ukazany wątek magii przeplatany wątkami z nowymi postaciami :D !
No to podam jeden przykład, bo nie wiem, czy chcesz wiedzieć więcej :D Będzie na pewno Aurora (czyli Śpiąca królewna) i jej książę Filip ;p. Jak dla mnie, to bardzo ciekawa postać.
O ciekawie :D:D w ogóle serial posiada ciekawy dobór postaci :D teraz jeszcze zostaje nam czekać na 2 sezon !
Też mam taką nadzieję :) jednak oglądam sporo seriali i wiem , że często znikają one bardzo szybko z ekranów np. po 1 lub 2 sezonie , choć były bardzo dobre . Więc oby taki los nie dotknął również Once Upon a Time :)
Znam ten ból.. Ale "Once upon a time" (nadal nie mogę się przyzwyczaić do polskiej nazwy ;D) jest jednym z najlepszych seriali 2011 roku nawet według krytyków, oglądalność ma ogromną, więc jeśli drastycznie nie spadnie, serial powinien mieć kilka sezonów. No chyba, że go zepsują, to wtedy niestety...może być cienko.
Ha ha ja również nie mogę się przyzwyczaić do polskiej nazwy :D w sumie prawie każdy oglądany serial nazywam oryginalną nazwą :D a wracając do tematu : Once Upon a Time zdecydowanie różni się fabułą od innych seriali i to z pewnością przyciąga sporo widzów :) jednakże tylko oglądalność nie wpływa na dalsze losy serialu (niestety) , np. takie seriale jak 'The Secret Circle' które pomimo średniej gry aktorskiej , z odcinka na odcinek wciągało mnie coraz bardziej , a po obejrzeniu finału sezonu pierwsze zdanie jakie przyszło mi do głowy to "Dajcie mi więcej odcinków!" zostało anulowane po 1 sezonie . Kolejne przykłady to: 'Nine Lives of Chloe King' bądź 'The Gates' , które niestety również po 1 sezonie zostały usunięte z anteny . Tak już niestety jest w Stanach ! Nawet jeśli serial jest dobry producenci potrafią ściągnąć go z anteny . Jednak czuje , że Once Upon a Time wytrzyma co najmniej 3 sezony :)
Tylko, że w tych serialach, o których napisałaś, oglądalność drastycznie spadała i nawet na najwyższym poziomie, nie była tak wysoka jak w OUAT. A dla producentów nie liczy się to,m czy serial jest dobry, ale tylko i wyłącznie - oglądalność. Na przykład: Pan Am - serial bardzo dobry i bardzo chwalony w Europie, ale w USA oglądalność z odcinka na odcinek spadała, więc oczywiście po jednym sezonie został anulowany..
Szczerze :D? Nie wiem jaką oglądalność ma Once Upon a Time , ale domyślam się , że sporą :) jak również domyślam się , że tamtym serialom spadła oglądalność , jednak producencie wbijają nam nóż w plecy pozostawiając tak zakończone seriale , tyle pytań , wątków bez rozwiązania :D ale niestety tamte seriale nie dorównują Once Upon a Time :D jednakże chciałabym obejrzeć jeszcze kilka odcnków The Secret Circle :)
Ja śledzę oglądalność, więc mogę ci pokazać różnicę. Najwyższa oglądalność Once Upon a Time to 12.93 mln, a na przykład The Secret Circle to tylko 3,05 mln. Ale też jest różnica w stacjach. Stacja CW (czyli tam, gdzie leciało The Secret Circle ) nigdy nie będzie w stanie przyciągnąć tylu widzów, ile ma ABC (czyli Once Upon a Time). Ale różnice są jak widać ogromne ;)
o.O !
Nie wiedziałam , że jest , aż taka różnica w oglądalności :D To mnie zadziwiłaś :D ! Jednakże trzeba przyznać , że OUaT zasługuję na tak dużą oglądalność :)
Ja jedynie śledziłam oglądalność The Vampire Diaries i jest ona porównywalna to The Secret Circlle a nie do OUaT , choć myślałam , że będzie odwrotnie :D
A co do stacji lubię zarówno CW jak i ABC :) Na obydwu stacjach są emitowane ciekawe seriale :D
Ja też, myślałam, że Vampire Diaries ma dużą oglądalność, a jest nawet niska. Ale tak właśnie jest na CW, tam nie ma dużych oglądalności. Ale jednak trochę mnie dziwi, że anulowali Secret Circle. Nie oglądałam, więc się nie wypowiem, czy fajne, czy nie, ale oglądalność nie była najgorsza ;p
Owszem nie była najgorsza :D
Jednakże spora część widzów ogląda seriale online ponieważ większość z nich nie jest w stanie obejrzeć w dniu 'premiery' :) Jednak grona tych widzów nie biorą pod uwagę .
SPOILER (jeżeli ktoś nie oglądał całości niech nie czyta) :
Emma i Pinokio :D Mam nadzieję , że w 2 sezonie zbliżą się do siebie :D