Cora powraca do naszej krainy (o ile nie wprowadzą tego wcześniej)
Zostaną zerwane granice
Coś dziwnego i tajemniczego się pojawia
Cora atakuje nasz świat
Potwory w Ameryce
Ogółem jest chyba zbyt wcześniej, żeby powiedzieć. Tak najbanalniejszy, który przychodzi mi do głowy, to jakas postać na skraju śmierci, czyli klasyka.
Ja myślę, że być może Corze na razie nie uda się dostać do Storybrooke, ale właśnie zrobi to w finale drugiego sezonu, albo też pojawi się Neal, bo już dawno dostał pocztówkę, ale jakoś nie może się zmobilizować i ruszyć swoich czterech liter. Na razie to początek sezonu, więc moje pomysły mogą ulec zmianie.
Michu1945, a Ty jaki masz pomysł?
Skoro sezon 1 rozpoczął się rzuceniem klątwy na zaczarowany świat, sezon drugi rozpoczął się od jej zdjęcia to myślę i było by to ładnym zawiązaniem akcji, niezłym cliffhangerem oraz myślę, że ciekawym zakończeniem serialu JEŚLI nie otrzyma on przedłużenia na trzeci sezon, rzucenie klątwy na świat w Storybrooke.
Mieliśmy już klątwę wiecznego snu, klątwę Rumpla, klątwę braku płodności... może twórcy wymyślą jeszcze jakąś.
Nie wiem na razie na czym by miałą polegać, ole oczywiście cena za nią była by straszliwa. Widział bym Corę jako osobę, która by ją zrealizowała. Pożyjemy zobaczymy.