wada wymowy Henry'ego? no może nie działa mi to jakoś straszliwie na nerwy, ale nieprzyjemnie się słucha...
Kurcze...to jest niesamowite<lol2>
Od kilku dni zabieram sie do zalozenia tego tematu..!
Tak..bardzo mnie to wkurza..gadanina przez nos;(
Nie słyszę wady wymowy, co nie zmienia faktu, że mnie dzieciak wkurza. Głównie przez słabą grę aktorską.
OCZYWIŚCIE, że ma wadę wymowy. Jak ktoś ogląda bez napisów, bez lektora to zauważy od razu. Zupełnie jak "obcy" akcent szeryfa. Ktoś się orientuje co to za akcent? Kanadyjski, czy może australijski? Na akcentach się nie znam akurat, a tutaj mowa była o Henrym - fajny dzieciak, ale mnie to jego seplenienie też wkurza strasznie ;)
Fajny serial.
mnie to nie przeszkadza, ale denerwuje mnie burmistrz, nie moze sobie tak o chodzic i rzadzic jakby byla krolowa wszytskimi ludzmi, dziwne ze nikt sie tym nie zainteresowal, zadne media zeby zniszczyc takiego despote, wnerwia mnie ta baba tak strasznie, ze przestałam ogladac ten serial =/
Właściwie to ona jest Królową :D
A tak poważnie, przecież ona nic złego nie robi. Wszystko jest zgodnie z prawem, dba o mieszkańców i ludzie ją szanują. Może też i boją, ale na tym polega władza. Inaczej by jej na głowę weszli.
Oglądaj bo fajny, da się ją znieść ;p
wiem wiem, ze to krolowa ale tak bardzo mnie jej zagrywki denerwuja, ze OMG!
zaczelam ogladac znowu od odcinka w ktorym zginal szeryf i nawet sie wciagnelam XD
ja ci powiem, ze oni raczej jej nie szanuja tylko robia co kaze bo jak nie... ^^''
Wada wadą... jednak rzadko się zdarza, żeby tak młody aktor tak ładnie/naturalnie grał.
Proponuję porównać z Chandlerem Riggsem z Walking Dead, który IMHO gra jak kukła.
@daniel_wski Jamie Dornan (szeryf) pochodzi z irlandii Północnej stąd ten akcent.
zdecydowanie... mówi jakby nosił aparat na zębach, ale nie zauważyłem żadnego aparatu.
Tak czy siak, Henry jest irytujący :P Dobrze że ostatnio jest go mniej.
Ja tam lubie Henrego, jedna z najlepszych postaci w serialu. Jego mamuśka(biologiczna), i śnieżka są o wiele gorsze =.=
Jak dla mnie najlepsze postacie to w kolejności:
Rumpel > Królowa > Kapturek > Tajemniczy Koleś na Motorku > Heny > i listę zamyka Bella.
Z najgorszych... Król(ojciec księcia) < Śnieżka < Emma < Książe < Dupcia Księcia (o lol, czyli cała familia O.O)
Emma jest fajna! Nie wiem czemu wszyscy ją tak hejtują. Gra lepiej niż w Housie i jest ładniejsza niż w pierwszych 3 sezonach :P
Nie wiem, czy to wada wymowy, czy po prostu on specjalnie tak mówi. Nie wiem. Jednakże zwróciłam na to uwagę i nieco mi to przeszkadza, ale trudno znaleźć naprawdę dobrego aktora dziecięcego, czystego jak łza.
nie zauważyłam wady wymowy, ale ten dzieciak strasznie mnie denerwuje, najchętniej zostawiłabym go w tej "śpiączce" do konca serialu...może dlatego, że uwielbiam postać Reginy i nie moge zniesc tego jak ten młody gnojek ją traktuje (jako zla krolowa i tak jest bardzo bardzo wyrozumiala dla tego niewychowanego bachora który przy kazdej okazji ucieka z domu)