W numerze TV Okey z 29 czerwca 2009 roku zamieszczona jest informacja ze po za konczeniu wydawania 3 sezonu serialu "Magnum" beda wydawane wszystkie odcinki serialu "Dempsey and Makepeace"
Magnuma na obecną chwilę zakończyli na 3 sezonie, ale Airwolfa dodadzą całego. Liczba płyt na to wskazuje(tzn. policzyłem sobie ile będzie odcinków, skoro na 1 płycie dają 2). Ja jestem ciekaw, co będzie po Świętym, który w październiku się skończy. No, ale pożyjemy zobaczymy.
Aha i jak popatrzyłem, to zostanie im jeden sezon Miami Vice do wydania. Teraz na równi idą z Nieustraszonym, ale Rycerz ma tylko 4 sezony. Pewnie będzie coś ciekawego po nim. Liczę oczywiście na Kojaka, ale kto wie, może Magnuma dokończą.
Problem polega na tym, że nie zawsze kupują prawa autorskie do całości. W dodatku kolejność odcinków ma się średnio do rzeczywistej kolejności serii. Ale Święty będzie przynajmniej cały. To już coś.
Według mnie Święty nie zostanie wydany w całości (odcinki kolorowe)
Tych odcinków jest 47 odejmujemy od tego 34 odcinki które już wydali do 11 płyty (47-34=13) Teraz od pozostałych 13 odcinków odejmujemy 9 odcinków po 3 na każdą płytę (12,13,14), bo tyle mieli wydać. Więc 13-9=4, czyli nie wydadzą wszystkich odcinków kolorowych, bo nawet jak by upchnęli po 4 odcinki na płytę (jak w płycie 3) to i tak zostanie im 1 niewydany odcinek kolorowy i 71 odcinków czarno-białych.
Pozdrawiam