PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162859
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Ciężki serial

ocenił(a) serial na 9

Czy tylko mnie wydaje się że ten serial jest strasznie ciężki i pogmatwany ?
Niby rozumiem co i jak, ale jednocześnie zdaje sobie sprawę z tego, że wiele rzeczy nie zauważam albo ich po prostu nie kumam. Co nowy odcinek to wracam na filmweb i czytam dosłownie wszystkie komentarze żeby jak najbardziej zrozumieć dany odcinek. Co o tym sądzicie, rzeczywiście jest taki ciężki ?

ocenił(a) serial na 10
Imciu

wolałbyś mieć wszystko podane na tacy? właśnie takie filmy/seriale są najlepsze bo cały czas próbujesz rozgryźć tą zagadkę.
Do tego gra aktorska i cały klimat tego serialu niszczy .

Jeżeli 3 kolejne odcinki będą również lepsze niż poprzednie i serial zakończy się z przytupem to myślę ,że mamy absolutny numer 1 wśród seriali.

ocenił(a) serial na 8
YourMind

A ja się dziwię, jak bardzo poglądy Rusta są zbieżne z moimi przemyśleniami.
Trochę mnie to przeraża :D

ocenił(a) serial na 9
zwieracz

Ehh,.,mam podobnie :)

ocenił(a) serial na 9
Imciu

Może scenarzysta i reżyser Ci to bardziej naświetlą - cała lista odcinek po odcinku(taka pomoc dydaktyczna) :

https://www.youtube.com/watch?v=ZSZ3dOCH5Vg&list=PLO79iP69FaZMXCoLJsqNhBRyzlsDw6 pBO

Enjoy ;)

PS: Serial rzeczywiście wymaga skupienia, ale czy to właśnie nie czyni go dobrym? ;) Uczucie jakbym Sherlocka BBC oglądała- co prawda Sherlock jest bardziej rozrywkowy i ma bardziej lekki klimat fakt, ale też wymaga właśnie skupienia, aby ogarnąć co i jak :)

ocenił(a) serial na 9
trist89

https://www.youtube.com/playlist?list=PLO79iP69FaZMXCoLJsqNhBRyzlsDw6pBO ten link miał być :P

ocenił(a) serial na 10
trist89

nie działa

ocenił(a) serial na 9
GoldenBoyM

No to wejdź na YT znajdź kanał hbo i tam jest lista true detective jest filmik dotyczący każdego epa

ewentualnie tu masz tytuły "True Detective: "Inside the Episode #1" itd do kazdego epa który wyszedł. Mam nadzieję, że znajdziesz, bo nie wiem o co kaman że te linki nie działają.

Pozdr ;)

GoldenBoyM

spacje skasuj

ocenił(a) serial na 9
tsgna

Jasne bardzo dobrze że jest ciężki, macie absolutną rację tylko czuję że dużo rzeczy mnie omija co powoduje że nie wycisnę z serialu wszystkiego co się da :))

ocenił(a) serial na 9
Imciu

Tym lepiej. Będzie można bez znudzenia oglądać go po raz drugi i doszukiwać się czegoś co wcześniej umknęło uwadze.

ocenił(a) serial na 9
ojciec

dokładnie :) Ja nie twierdzę, ze lepiej go rozumiemy od Ciebie Imciu i to jest właśnie fajne xD Ja już każdy odcinek zobaczyłam przynajmniej 2 razy i doszukuje sie czegoś nowego za każdym razem ;) Iłapie sie na tym, ze na jedno chciałabym juz wszystko wiedzieć kto, co i jak i po co, a z drugiej strony szkoda jakby wszystkie karty były odkryte ;) To jest jak ze sztuczką magiczną,,,, po prostu magia telewizji :D