PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162867
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

A przynajmniej do osób które obejrzały cały sezon. Mam za sobą pierwszy odcinek i połowę drugiego(musiałem przerwać oglądanie z przyczyn nie zależnych ode mnie) i niestety jak dla mnie po za bardzo dobrą obsadą nie i aktorstwem strasznie mnie nudzi, do tego stopnia że nawet nie chciało mi się dokończyć drugiego odcinaka... Wracając do pytania, czy ten serial jakoś się rozkręci? Tzn czy będzie choć trochę wciągający ?

waqo1986

Witam, jeżeli pierwsze odcinki Cię nudzą to kolejne będą dalej Cię nudzić. Serial jest stworzony o historię która jest sprawnie ale spokojnie opowiedziana, serial nie rozkręca się pod akcję tylko zmusza widza do skupienia się na tym o czym się rozmawia i co znaczą poszczególne sprawy. Jeżeli ktoś szuka prostej i efektownej rozrywki .. proponuje szukać innego tytułu...
Mnie od pierwszego odcinka bardzo zainteresował niedawno oglądałem całą serię i bardzo mi się podobał gra aktorska na wysokim poziomie i nie banalne zdjęcia i nie banalny podkład muzyczny tworzą mroczny klimat a fabuła prowadzi w różne kierunki.
pozdr.

tomlew3

Dzięki za informację, nie chodziło mi o akcję ale o samą sprawę morderstwa, żeby jakoś mnie wciągnęła, a w tym 1,5 odcinaka który oglądałem było bardzo mało jeśli chodzi o samą sprawę za to cały czas była mowa o relacji dwóch detektywów, oraz ich życiu osobistym, a to mnie niestety bardzo nudziło.

ocenił(a) serial na 7
waqo1986

Jeśli o to chodzi to tak - rozkręci się. Jednak relacje między głównymi postaciami nadal będą bardzo silnym wątkiem serialu (co mi się akurat podobało), mimo to polecam obejrzeć do końca bo serial jest genialny.

ocenił(a) serial na 7
waqo1986

Jeśli to ci pomoże to obejrzałem 4 pierwsze odcinki i tak je oceniłem
1 - 8
2 - 7
3 - 6
4 - 10

Po czwartym odcinku chciałem odpuścić sobie oglądanie, ale był on tak genialny że aż od razu zabieram się za następny