Hanibal (o ile mówisz o serialu axn) nie jest brutalny, to jest komedia (i to słaba) skrzyżowana z CSI zawierająca popłuczyny twórczości Harrisa i ekranizacji jego książek. Plusem jest bardzo dobra rola Mikkelsena.
Detektyw to inna jakość, jeśli spodziewasz się klimatów rodem z Teksańskiej masakry to zle trafiłeś...
http://ic.pics.livejournal.com/cleolinda/1427760/455205/455205_600.png
http://ic.pics.livejournal.com/cleolinda/1427760/459146/459146_original.jpg
http://static3.wikia.nocookie.net/__cb20130622024012/hannibalpedia/images/e/e3/1 x01_TheCopycatAttacks.jpg
Jak to jest dla Ciebie komedia to jesteś nieźle posrany...
Jeśli juz to nieźle posrana, jestem kobietą.
Owszem, ten serial to parodia horrorów i CSI, zbrodnie tak głupawe, że się trzeba śmiać, chociażby z faceta, który ponoć sam sobie zrobił krwawego orła czy 8 metrowy pal nabity ludzkimi szczątkami wzniesiony przez trzęsącego się, bliskiego śmierci staruszka. Litości! To jest wariacja na temat Harrisa i stworzonych przez niego postaci...
Miarkuj się Waćpan. Po prostu zbrodnie w Hannibalu są tak nierealne , że przez to groteskowe , a tym samym śmieszne.
Jak Ci sie wydaje to wspaniałe to OK. Niektórych śmieszy i płeć nie ma tu znaczenia.
Pozdrawiam. "Menszczyzna".
Dokładnie to miałam na myśli, uwagi "Jesteś kobietą i wszystko jasne..." nie będę komentować bo nie ma czego.
Miałam bardzo duże nadzieje wobec serialu Hannibal, niestety bardzo się rozczarowałam. Oglądałam i będę oglądać tylko z uwagi na stronę wizualną (podobają mi się zdjęcia, kolory, scenografia) praz bardzo dobrego Mikkelsena, który zagrał doskonale. Jego Hannibal jest jedynym realistycznym elementem tego filmu, patrzę się na niego z mieszaniną podziwu i obrzydzenia, doskonale oddał dwoistość natury doktora.
Dokładnie mieszkam na wsi i mam kompleksy i żadna dziewczyna mnie nie chce, dlatego wyżywam się na necie...chamstwo nie idzie w parze z iq ale co ja tam wiem, przecież tu są sami specjaliści
ciebie starszy nabożna zabawa z martwym ciałem a mnie bawi, te frajerskie scenki , Prawdziwi psychopaci to co oni za zycia swoich ofiar znimi wyprawiali jest horrorem,ato budzi politowanie. ja sie nawet za takich psychopatów wstydze, no czuje sie zażenowany,
Dobrze napisane, gdyby nie Mikkelsen to wolałbym patrzeć w sufit niż oglądać ten serial.
Serial HBO, więc nad czym się zastanawiać? Po prostu obejrzyj 2 odcinki dla sprawdzenia, czasu nie zmarnujesz, bo serial jest zrobiony porządnie, najwyżej Ci nie podejdzie.
Oglądając ofiary i wymyślne sposoby mordowania/torturowania ich w Hannibalu często wzruszałem ramionami. Ot, "ale to sobie wyyślili scenarzyści" albo "przekombinowali" albo "hmm, okeej, można i tak". Kiedy zobaczyłem pierwszą ofiarę w pilocie "True Detective" byłem poruszony. Jak to się mówi, poczułem grozę :)
Jestem po pierwszym odcinku dopiero, ale już wiem, że na pewno warto oglądać. Jestem w lekkim szoku, że Harrelson i McConaughey (zwłaszcza ten drugi) zagrali w czymś takim, ale dają radę.
Serial ma swój mroczny klimat, ale moim zdaniem nie jest tak niepokojący jak Hannibal (może na razie).
rewelacja, inny niż Hannibal, ale warto oglądać, a właśnie co dalej z Hannibalem, ktoś wie?:)
dzięki sprawdziłam to..28/02 a dla nas dostępny - ciekawe when..jeśli ktoś już będzie wiedział proszę o znak:) sygnał, sama pilnuje tego również i o ile dowiem się jako jedna z 1, napiszę:D