Dexter: Grzech pierworodny
powrót do forum 1 sezonu

Żeby pozwolić swojemu dziecku grać w serialu gdzie zamykają go w kontenerze pełnym krwi z realistycznymi poodcinanymi kończynami. Niezłym też trzeba być psycholem żeby dla swojej wizji wsadzać dzieci do takiego kontenera.

Kinkuc

To samo można powiedzieć o wielu innych rolach, gdzie fikcja miesza się z rzeczywistością, gdzie dzieci muszą być świadome zjawisk"dla dorosłych." Ale też mnie to zastanawia, wydaje mi się, że chłopcy całego obrazu nie widzieli. Jak otwierają kontener to są w kącie i mogli mieć zasłonięte oczy jak jest pokazana rzeźnia. Później jest zbliżenie na braci i widać uciętą głowę i tors, ale równie dobrze mogli dodać te elementy w postprodukcji. Potem są zbliżenia tylko na chłopców (bez udziału poćwiartowanych ciał). Tak naprawdę najgorsze było to, że byli umorusani krwią, podobnie jak ściany i podłoga - nawet jeśli wiedzą, że to farba to taki obraz może być drastyczny. Pojawiają się również pytania: "dlaczego nagle jestem sam z bratem, dlaczego mi smutno, co się stało z naszą "mamą" w tej scenie".