http://www.aintitcool.com/node/47631
Jak dla mnie powinien być ostatni z tym, że dłuższy jak 12 odcinków(22 powiedzmy). Na przykładzie Rodziny Soprano. Tylko, żeby sie nie skończył tak samo:P
Mózg mówi: niech 6. będzie ostatni, ale serce mówi: niech ten serial się nigdy nie kończy ;)
Fakt, mógłby być dłuższy ostatni sezon, ale nie aż 22 odcinki. Myślę, że 16 byłoby w sam raz.
Jeszcze dodam, że w sumie 7. sezon mógłby powstać, ale TYLKO WTEDY jakby twórcy wymyślili NA PRAWDĘ urzekającą, wspaniałą, niepowtarzalną, emocjonującą itp. itd. fabułę...
Sezonów mogłoby być jeszcze wiele :D I tu zgadzam się z odpowiedzią kolegi powyżej :) oczywiście tylko i wyłącznie wtedy gdy scenarzyści wymyślili coś co zwali ludzi z nóg.
Ale przy rosnącej oglądalności Dexa w stanach można się spodziewać 7sezonu. - I tu mam nadzieję że Dexter nie zmieni się w papkę dla mas.
Ale przecież serial Rodzina Soprano miał świetne zakończenie (może nie jakieś wybitne ale na pewno bardzo dobre).
Szczerze? Dla mnie powinnien się ten serial skończyć na 5. A jeżeli mają tworzyć następny to niech będzie miał 12 odcinków. Prawdę mówiąc to 5 sezon przez dłuższy czas był nudny. Dopiero pod koniec się coś ruszyło ale to nie jest jeszcze pewne, że to dobre tempo się utrzyma. Niechałbym oglądać w następnym sezonie 19 nudnych odcinków, a tylko 3 jakieś świetne. Po co takie przeciąganie na siłę?
Świetna wiadomość :) osobiście jestem jednak za 12 odcinkami - to jest w przypadku Dextera - wystarczająca ilość a to stacja showtime nie wiem czy oni tam mają jakieś seriale powyżej 12 odcinków bo nawet Californication ma 12.
Świetny serial może mieć 20 bardzo dobrych odcinków (np. Soprano) ale chyba jednak w przypadku Dextera to by się jednak nie sprawdziło. 6 sezon, 12 odcinków i kończymy. Wtedy będzie najlepiej. Jeśli przeciągną to na 7 sezon to będzie prawdziwa tragedia.
Mam dokładnie takie samo odczucie. Uwielbiam ten serial ale ciągnięcie go w nieskończoność na pewno nie wyjdzie temu na dobre. Jeszcze 6 sezon dla mnie może powstać (chociaż według mnie mógłby się skończyć na 5 sezonie i odejść z klasą). No i mam nadzieję że jak coś to będzie to 12 odcinków. Dexter ma to do siebie że większość początkowych odcinków serii jest zwyczajnie średnia. Dopiero ostatnie 4-5 odcinków jest mistrzowskie. Dlatego mam nadzieję że jeśli 6 sezon oficjalnie będzie to tylko i wyłącznie 12 odcinków. 7 sezon to już zdecydowanie za dużo.
Ja pierdzielę. Jak wam jest za dużo to nie oglądajcie. Ten serial mógłby trwać i trwać. Ma być tasiemcem? Proszę bardzo! Dajcie mi tasiemcowego Dextera!!!
no to git ciekawe jak się skończy sezon 5 a na sezon 6 poczekamy troszkę mam nadzeje będzie jak pozostałe sezony akcja i napięcie oby scenarzyści szykowali coś ekstra na zakończenie sezonu 5.
Ja zacytuję Stacha z Ranczo, który na koniec ostatniego odcinka powiedział "Bo trzeba wiedzieć, kiedy należy skończyć".
Jeśli mają trzymać poziom, to może być nawet 10 sezonów. Jeżeli natomiast mają tak zwalić serial jak Dr House'a to niech kończą na 5-tym sezonie.
Kolega wyżej napisał, żeby Dexter nie kończył się jak The Sopranos. A moim zdaniem mógłby się tak skończyć. To by świadczyło o poziomie twórców.
jaki poziom jak ten serial od 3 sezonu nie trzyma poziomu?
ludzie odswiezcie sobie 2 sezon, przeciez jest roznica miedzy kolejny jest miazdzaca, od ujec, klimatu po scenariusz czy humor. nawet aktorstwo Halla jakby stracilo na blasku.
Może i serial nie jest już taki świetny jak kiedyś ale akurat talent aktorski Halla jest cały czas na najwyższym poziomie.
Hall i talent aktorski?? Fakt w 6 stóp pod ziemią zagrał świetnie, ale tutaj z sezonu na sezon jest tylko coraz gorzej.
A tu się nie zgodzę, Hall moim zdaniem idealnie wczuł się w rolę bezuczuciowego seryjnego mordercy. Nikogo innego nie wyobrażam sobie do tej roli.
A ja nie zgadzam się z podziałem na dwie świetne serie i kiepską resztę, co sugerują niektórzy. Owszem, pierwsze dwa sezony miały najwyższy poziom, szczególnie pierwszy był absolutnym mistrzostwem, ale czy sezon czwarty i piąty tak bardzo od nich odbiegają? Podobnie jak w pierwszym akcja wolno się rozwijała, ale końcowe odcinki 4-tego były doskonałe. Teraz sytuacja nam się powtarza, tzn. jak dla mnie to co widzimy obecnie to jeszcze nie jest "to", ale nie sposób nie przyznać, że napięcie rośnie i w końcu będzie musiało wybuchnąć. Zgadzam się, że trzeci sezon zafundował nam drastyczny spadek jakości Dextera, ale po kiepskawym finale serial powrócił na wyżyny. A przynajmniej taka jest moja opinia i sądzę, że znajdzie się choć jedna osoba, która się z nią zgodzi ;)
Ja się w zupełności zgadzam, właśnie to uwielbiam w Dexterze, że nic nie jest podane na talerzu - rozwija się wszystko wolno aby osiągnąć apogeum w ostatnich odcinkach serii - ja tam nie widzę jakiś wielkich zmian pomiędzy pierwszym a piątym sezonem - wszystko jest idealnie, fakt faktem najbardziej podobał mi się sezon IV ale V jest również ciekawy, że aż się chce czekać do poniedziałku :)
moim zdaniem powiinien skonczyc sie na 5 serii ale jak stacja showtime cos fajnego wymysli czemu nie,a podejrzewam ze wymysli bo wszystkie 5 sezonów wymiataja.i tu jest roznica nie to co losty czy prison break.3,4 sezony toi juz byla totalna kaszana,a dexter odwrotnie.nie wyobrazalem sobie zeby jakis sezon przebil 1 genialny,a tu 4 mistrzostwo.martwi mnie tylko jedna rzecz-jak ja wytrzymam na 6 sezon do wrzesnia!
myślę że zakończenie serialu na 5 sezonie byłoby błędem. powinni dowalić nam zajebisty, dopieszczony sezon 6 i skończyć na nim, bo mimo że piątka trzyma poziom, to nie wyobrażam sobie żeby kończyła "Dextera".
Dokładnie może być i nawet 10 sezonów, gdyby tylko były one zrobione w podobny sposób co sezon 1. Bo tak naprawdę głównie tym mnie urzekł serial. Ostatnio pisałem, o tym, że są 2 aspekty tego właśnie - skończyć czy ciągnąc dalej dla kasy. Z jednej strony strasznie chciałbym go dalej oglądać, bo to jest jedyny serial , który darze taką sympatią i w jakimś nawet znacznym sensie wczuwam się w niego. Natomiast z drugiej strony, jak ma się staczać z serii na serie to lepiej żeby go skończono...
Ale póki co czekamy do końca 5 :)