PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 205 tys. ocen
8,2 10 1 204511
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

http://www.aintitcool.com/node/47631

Jak dla mnie powinien być ostatni z tym, że dłuższy jak 12 odcinków(22 powiedzmy). Na przykładzie Rodziny Soprano. Tylko, żeby sie nie skończył tak samo:P

ocenił(a) serial na 6
Wojtek_dpo

Mózg mówi: niech 6. będzie ostatni, ale serce mówi: niech ten serial się nigdy nie kończy ;)
Fakt, mógłby być dłuższy ostatni sezon, ale nie aż 22 odcinki. Myślę, że 16 byłoby w sam raz.

ocenił(a) serial na 6
Flying_Dutchman

Jeszcze dodam, że w sumie 7. sezon mógłby powstać, ale TYLKO WTEDY jakby twórcy wymyślili NA PRAWDĘ urzekającą, wspaniałą, niepowtarzalną, emocjonującą itp. itd. fabułę...

ocenił(a) serial na 7
Flying_Dutchman

Sezonów mogłoby być jeszcze wiele :D I tu zgadzam się z odpowiedzią kolegi powyżej :) oczywiście tylko i wyłącznie wtedy gdy scenarzyści wymyślili coś co zwali ludzi z nóg.
Ale przy rosnącej oglądalności Dexa w stanach można się spodziewać 7sezonu. - I tu mam nadzieję że Dexter nie zmieni się w papkę dla mas.

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

Ale przecież serial Rodzina Soprano miał świetne zakończenie (może nie jakieś wybitne ale na pewno bardzo dobre).

ocenił(a) serial na 7
ocenił(a) serial na 5
Wojtek_dpo

Szczerze? Dla mnie powinnien się ten serial skończyć na 5. A jeżeli mają tworzyć następny to niech będzie miał 12 odcinków. Prawdę mówiąc to 5 sezon przez dłuższy czas był nudny. Dopiero pod koniec się coś ruszyło ale to nie jest jeszcze pewne, że to dobre tempo się utrzyma. Niechałbym oglądać w następnym sezonie 19 nudnych odcinków, a tylko 3 jakieś świetne. Po co takie przeciąganie na siłę?

ocenił(a) serial na 10
Raziel_filmweb

Świetna wiadomość :) osobiście jestem jednak za 12 odcinkami - to jest w przypadku Dextera - wystarczająca ilość a to stacja showtime nie wiem czy oni tam mają jakieś seriale powyżej 12 odcinków bo nawet Californication ma 12.

ocenił(a) serial na 10
Raziel_filmweb

Świetny serial może mieć 20 bardzo dobrych odcinków (np. Soprano) ale chyba jednak w przypadku Dextera to by się jednak nie sprawdziło. 6 sezon, 12 odcinków i kończymy. Wtedy będzie najlepiej. Jeśli przeciągną to na 7 sezon to będzie prawdziwa tragedia.

ocenił(a) serial na 9
Eric_Theodore_Cartman

Mam dokładnie takie samo odczucie. Uwielbiam ten serial ale ciągnięcie go w nieskończoność na pewno nie wyjdzie temu na dobre. Jeszcze 6 sezon dla mnie może powstać (chociaż według mnie mógłby się skończyć na 5 sezonie i odejść z klasą). No i mam nadzieję że jak coś to będzie to 12 odcinków. Dexter ma to do siebie że większość początkowych odcinków serii jest zwyczajnie średnia. Dopiero ostatnie 4-5 odcinków jest mistrzowskie. Dlatego mam nadzieję że jeśli 6 sezon oficjalnie będzie to tylko i wyłącznie 12 odcinków. 7 sezon to już zdecydowanie za dużo.

ocenił(a) serial na 9
Dexter_2465

Ja pierdzielę. Jak wam jest za dużo to nie oglądajcie. Ten serial mógłby trwać i trwać. Ma być tasiemcem? Proszę bardzo! Dajcie mi tasiemcowego Dextera!!!

użytkownik usunięty
Wojtek_dpo

no to git ciekawe jak się skończy sezon 5 a na sezon 6 poczekamy troszkę mam nadzeje będzie jak pozostałe sezony akcja i napięcie oby scenarzyści szykowali coś ekstra na zakończenie sezonu 5.

użytkownik usunięty
Wojtek_dpo

Ja zacytuję Stacha z Ranczo, który na koniec ostatniego odcinka powiedział "Bo trzeba wiedzieć, kiedy należy skończyć".

ocenił(a) serial na 8
Wojtek_dpo

Jeśli mają trzymać poziom, to może być nawet 10 sezonów. Jeżeli natomiast mają tak zwalić serial jak Dr House'a to niech kończą na 5-tym sezonie.
Kolega wyżej napisał, żeby Dexter nie kończył się jak The Sopranos. A moim zdaniem mógłby się tak skończyć. To by świadczyło o poziomie twórców.

ocenił(a) serial na 5
Phil93

jaki poziom jak ten serial od 3 sezonu nie trzyma poziomu?
ludzie odswiezcie sobie 2 sezon, przeciez jest roznica miedzy kolejny jest miazdzaca, od ujec, klimatu po scenariusz czy humor. nawet aktorstwo Halla jakby stracilo na blasku.

ocenił(a) serial na 10
danteusz

Może i serial nie jest już taki świetny jak kiedyś ale akurat talent aktorski Halla jest cały czas na najwyższym poziomie.

ocenił(a) serial na 7
Eric_Theodore_Cartman

Hall i talent aktorski?? Fakt w 6 stóp pod ziemią zagrał świetnie, ale tutaj z sezonu na sezon jest tylko coraz gorzej.

ocenił(a) serial na 7
qwerty_filmweb

A tu się nie zgodzę, Hall moim zdaniem idealnie wczuł się w rolę bezuczuciowego seryjnego mordercy. Nikogo innego nie wyobrażam sobie do tej roli.

ocenił(a) serial na 5
Gersad

bezuczuciowy to on byl w poczatkowych sezonach..

danteusz

A ja nie zgadzam się z podziałem na dwie świetne serie i kiepską resztę, co sugerują niektórzy. Owszem, pierwsze dwa sezony miały najwyższy poziom, szczególnie pierwszy był absolutnym mistrzostwem, ale czy sezon czwarty i piąty tak bardzo od nich odbiegają? Podobnie jak w pierwszym akcja wolno się rozwijała, ale końcowe odcinki 4-tego były doskonałe. Teraz sytuacja nam się powtarza, tzn. jak dla mnie to co widzimy obecnie to jeszcze nie jest "to", ale nie sposób nie przyznać, że napięcie rośnie i w końcu będzie musiało wybuchnąć. Zgadzam się, że trzeci sezon zafundował nam drastyczny spadek jakości Dextera, ale po kiepskawym finale serial powrócił na wyżyny. A przynajmniej taka jest moja opinia i sądzę, że znajdzie się choć jedna osoba, która się z nią zgodzi ;)

ocenił(a) serial na 10
meAlancholic

Ja się w zupełności zgadzam, właśnie to uwielbiam w Dexterze, że nic nie jest podane na talerzu - rozwija się wszystko wolno aby osiągnąć apogeum w ostatnich odcinkach serii - ja tam nie widzę jakiś wielkich zmian pomiędzy pierwszym a piątym sezonem - wszystko jest idealnie, fakt faktem najbardziej podobał mi się sezon IV ale V jest również ciekawy, że aż się chce czekać do poniedziałku :)

ocenił(a) serial na 10
misiaczek37

moim zdaniem powiinien skonczyc sie na 5 serii ale jak stacja showtime cos fajnego wymysli czemu nie,a podejrzewam ze wymysli bo wszystkie 5 sezonów wymiataja.i tu jest roznica nie to co losty czy prison break.3,4 sezony toi juz byla totalna kaszana,a dexter odwrotnie.nie wyobrazalem sobie zeby jakis sezon przebil 1 genialny,a tu 4 mistrzostwo.martwi mnie tylko jedna rzecz-jak ja wytrzymam na 6 sezon do wrzesnia!

ocenił(a) serial na 8
linkin14

myślę że zakończenie serialu na 5 sezonie byłoby błędem. powinni dowalić nam zajebisty, dopieszczony sezon 6 i skończyć na nim, bo mimo że piątka trzyma poziom, to nie wyobrażam sobie żeby kończyła "Dextera".

Phil93

Dokładnie może być i nawet 10 sezonów, gdyby tylko były one zrobione w podobny sposób co sezon 1. Bo tak naprawdę głównie tym mnie urzekł serial. Ostatnio pisałem, o tym, że są 2 aspekty tego właśnie - skończyć czy ciągnąc dalej dla kasy. Z jednej strony strasznie chciałbym go dalej oglądać, bo to jest jedyny serial , który darze taką sympatią i w jakimś nawet znacznym sensie wczuwam się w niego. Natomiast z drugiej strony, jak ma się staczać z serii na serie to lepiej żeby go skończono...
Ale póki co czekamy do końca 5 :)

Bones1909

http://www.spoilertv.com/2010/12/dexter-officially-renewed-for-6th.html

DEXTER OFICJALNIE PRZEDŁUŻONY O 6-TY SEZON.
Dzisiaj wygłoszono oficjalne oświadczenie, które, jak wiemy biorąc pod uwagę wyniki oglądalności, było tylko kwestią czasu. :)))