PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Sezon piąty ( a szczególnie jego zakończenie) obraża inteligencje fanów tego serialu.
Co to było w ogóle? Dacie spokój tak naciągnęli to zakończenie, że aż się wkurzyłem.

Jog

A kogo ty obchodzisz? Chyba tylko matke. Bo reszta swiata ma cie gleboko ponizej plecow.
Apel mozesz sobie w domu mozesz urzadzic. Nie chcesz ogladac - nie ma przymysu. Nie ogladaj.

ocenił(a) serial na 9
Angel_of_Music

Do apelu "nie ma przymusu" przystępować, komentować a tym bardziej brać go na poważnie.
A my z matką mamy poniżej pleców Ciebie!
Jak się obruszył :) Buc!

Jog

Nie wiem co znaczy "buc" ani tym bardziej nie mowisz do mnie. Poza tym temat sie przyda. Przynajmniej mozna gdzies pogadac nie na temat.

ocenił(a) serial na 9
Angel_of_Music

Zajrzyj do słownika to się dowiesz. Czytając to co dopisujesz na posty spokojnie można nazwać cie tym określeniem.

Jog

pff!! Każdy sezon obraża inteligencję każdego widza, więc to żaden argument. Bzdura goni bzdurę, ale widac to taka formuła.

Private_Witt

To samo mozna powiedziec o Housie.

Angel_of_Music

w housie to już nawet nuda goni nudę..

Private_Witt

Wszystko co bylo fajne skonczylo sie na piatym sezonie. A jak nie ma 13 teraz to nie ma czego ogladac...No chyba ze Wilson :D

Angel_of_Music

z NY piszesz? cool;p

Private_Witt

Nie. W Polsce juz jestem. Niestety

Angel_of_Music

To można wpisac sobie lokalizacje na stałe;] zaraz sobie Tybet ustawie;p

Angel_of_Music

haha, spoko, własnie klikam z Paryża, lol

Private_Witt

A po co mi o tym mowisz?

Angel_of_Music

Nie wazne w kazdym razie. Nie wiem tylko czemu probujesz ze mnie kpic. To ze ty pochodzisz z pipidowy o nazwie Plewiska nie znaczy, ze jak ktos przyjechal do Polski skads indziej bo np sie tam urodzil i chce poznac kraj rodzicow i przodkow to znaczy ze klamie.

Angel_of_Music

Jesteś jankesem? Wow!

Wstyd tylko że murzyn wami rządzi. Frajerzy z usa.

MilesQuaritch

Tak. Jestem "jankesem" polskiego pochodzenia. Moze i naleze do frajerow...Ale u mnie nie ma akcji z wyjasnianiem wypadkow ktora niby jest "zamachem", krzyzy i nie kupujemy kazdej bajki. Moze i frajerzy, ale cholernie inteligentni.
A na komentarz o murzynie nie odpowiem. Ponizej mojej godnosci. Z rasistami sie nie dyskutuje.

Angel_of_Music

Dlaczego nie dacie nam tych swoich rakiet? Przelewamy z wami krew w Iraku w WASZEJ WOJNIE a wy nas tak ruchacie za każdym razem w dupę i nawet nam nie dajecie zezwolenia na wizę?

Was nawet nikt nie lubi oprócz nas.

Angel_of_Music

inteligentny Amerykanin przecież toż to oksymoron.

ocenił(a) serial na 9
Private_Witt

Zdarzają się - wśród świeżysz imigrantów. Ale jak już się urodzi i wychowa w tym poj_banym społeczeństwie, to uważa, że inteligencja to druga część imcepcji.

ocenił(a) serial na 6
Angel_of_Music

Hahaha!!! Amerykanie inteligentni! To mnie rozwaliłaś...
"To ze ty pochodzisz z pipidowy o nazwie Plewiska" O jejku! Znalazł się O Wielki Wszechmogący Emigrant Który Jest Lepszy Bo Mieszka W "Stolicy Świata" - Ameryce.
To won do swojej g*wnianej Ameryczki. Chyba, że przejawiasz amerykańskie zapędy i pchasz się wszędzie tam gdzie ropa...

Flying_Dutchman

To tak jak z polakami. Trafia sie ci glupi i ci inteligentni. Tak jest i z reszta swiata ;) Poza tym dlaczego mam wyjechac stad?

Angel_of_Music

Inteligentni? buhahaha jak ta babka co nie wiedziała czym jest Budapeszt:D

Wasz naród to zlepek emigranckich nieudaczników z całego świata:D

MilesQuaritch

A przede wszystkim polakow. Ktorzy w czasie stanu wojennego uciekali do lepszego swiata.

Angel_of_Music

przede wszystkim Czarnych co zbierali bawełnę i Azjatów oraz uciekinierów z Europy którzy nie potrafili jak to życiowe pierdoły znaleźć pracy w ojczyźnie.

Biali amerykanie to w większości z pochodzenia Anglicy, Niemcy i Irlandczycy. Nie Polacy.

MilesQuaritch

To nie nos bawelnianych ubran.

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Człowieku, sam w jednym komentarzu piszesz, że Amerykanie dymają Polskę w dupsko jak chcą i gówno za to dają, a za chwilę próbujesz udowodnić, że jesteś mądrzejszy? Przestań nas ośmieszać!
Śmiejesz się z prezydenta-murzyna? A u nas prezydentem jest komuch i kłamca. Faktycznie jest się czym chwalić.

Ale generalnie wsią zajechało w tym temacie i buractwem, że aż się włosy kręcą. Najpierw jakiemuś pajacowi ciężko uwierzyć, że za granicą są Polacy, następny najpierw sam się płaszczy i poniża po czym zgrywa inteligenta, a tu jeszcze trzeci się pojawia ze swoim skopiowanym od innych zdaniem, że Ameryka leci tylko tam gdzie ropa.

@Flying_Dutchman: Faktycznie w Afganistanie mają od chuja ropy. Nie mówiąc o Wietnamie i Korei gdzie oczywiście kilkadziesiąt lat temu ropa rosła na szczytach bambusów. Takie pionki jak ty zawsze łykną wszystko co przeczytają w internecie. Nawet nie potrafisz pewnie uzasadnić swojego stanowiska i poprzeć go jakimś argumentem.

Wstyd tylko naszemu kraju robicie, polaki cebulaki. Wszędzie są idioci i ludzie inteligentni, przypisywanie takich cech całemu krajowi jest tylko przejawem buractwa i zaściankowości. Jesteście uosobieniem narodowych kompleksów, ktoś jest z większego i bogatszego kraju? Trzeba mu dowalić! Moja ojczyzna nie potrzebuje takich kowbojów klawiatury jak wy żeby się bronić. I to przed kim? Przed sojusznikiem.
Durne dzieciaki.

Zamknij się popleczniku.

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

I to wszystko co masz do powiedzenia gimnazjalisto? Zmykaj jeszcze coś fajnego napisać o dymaniu ojczyzny w dupę

I on sie dziwi czemu wiz nie chcemy zdjac. Wlasnie przez takich idiotow. A w Polsce jest tylu ludzi, ktorzy pojechaliby by zwiedzic kraj, zamieszkac tam, pracowac calkowicie legalnie. Ale nie. Bo takich jak on wpuscili do nas, a teraz porzadni ludzie musza sie starac o wize.

użytkownik usunięty
Angel_of_Music

Z kraju i tak wyjechać mogą tylko osoby z własnym dowodem osobistym, więc musieliby pewnie i tak poczekać jeszcze dobre parę lat. Zresztą po jakiemu mają się tam porozumieć, jak nawet po polsku ledwo piszą?

Mi tam dobrze w Polsce i się do Stanów nie spieszę, chociaż uczciwe z waszej strony byłoby zniesienie wiz biorąc pod uwagę wspólną historię.

Jestem patriotą a ty lizusowatym kosmopolitą, którego w Stanach i tak mają za głupiego Polaczka co pojedzie do Iraku i mu mina urwie fiuta, a po tym wszystkim i tak nie otrzyma wizy:D

MilesQuaritch

Patriota?! Nie osmieszaj sie! Ja sie tutaj nie urodzilam nawet a mam wiecej w sobie polskosci niz nie jeden krajaniec. Wszyscy znajomi zastanawiali sie dlaczego na 11 listopada wieszam obca flage? Po co? Po co jade tam by skladac kwiaty na grobie nieznanego zolnierza, czemu placze przechodzac miedzy rzedami bialych brzozowych krzyzy i po co skladam kwiaty na kilku z nich? Przelecialam ocean tylko po to by przybyc na Pogrzeb poety polskiego. Kiedys nauczyciel powiedzial mi, ze moglabym sie przylozyc bardziej do "naszej" historii niz Polski. Wiec prosze cie "patrioto". Skoncz.

Angel_of_Music

Urzekająca historia.

ocenił(a) serial na 9
Angel_of_Music

Wyluzuj. Ja uczyłem się polskiego języka (i nadal uczę) tylko dlatego, że mój dziadek był Polakiem i zafascynował mnie polską historią. I często mam wrażenie, że lepiej piszę po polsku niż ci wszyscy komputerowi "patrioci".
A Noël spędzam w tym roku w Polsce! :o)

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Patriota który pisze jak jego kraj walą w dupę? Patriota który ośmiesza nasz kraj wyzywając i jadąc po przyjezdnych tylko dlatego, że tu przyjechali? Plujesz na własną ojczyznę i nazywasz się patriotą?

xD

Pluje na rodakow i sie nazywa patriota :)) On chyba nie wie co to znaczy.

Angel_of_Music

Pluję na rzekomego sojusznika, przez którego żołnierze z mojego kraju giną na obcej wojnie, a jedyne co za to ma to upokorzenie i obśmiewanie moich krajanów w cudownej amerykańskiej krainie, która uniemożliwia tym ludziom pobyt i pracę.

MilesQuaritch

Wiec dlaczego nie zazadasz powrotu polakow?
Poza tym skoro my tacy glupi jestesmy to po co wy chcecie tam jechac i pracowac? Przeciez "kochasz" Polske.

" A u nas prezydentem jest komuch i kłamca. Faktycznie jest się czym chwalić."

Naprawdę to za to było inteligentne.

ocenił(a) serial na 6
Private_Witt

Było.

użytkownik usunięty
Private_Witt

Prawda nie powinna boleć

Lecz boli, bo przeważnie jest trudna i brutalna.

Wiesz koleś możesz sobie tutaj pisac co chesz, ale gdybyś kogoś "kto nigdy nie był w rządzi komunistycznym, ba w partii nie był, prowadził "jakąś tam" działanośc opozycyjną za którą był nawet aresztowany" prosto w twarz sponiewierał od komuchów to pewnie od razu dostałbyś po gębie, krzykaczu za dychę.

użytkownik usunięty
Private_Witt

Akurat to że jest komuchem to jeszcze nie jest taka wielka zbrodnia. Jak nie lubię czerwonej hołoty tak uważam, że każdy może mieć swoje poglądy.
Natomiast większym wstydem jest, że to zwykły kłamca. Do tego bez honoru.
Powiedział 6 lat temu że jak sąd oczyści z zarzutów tamtego gościa to wycofa się z polityki? Przyrzekł? A powiedział i przyrzekł. Teraz się tego wypiera.
Mówił w rozmowie z Kaczyńskim, że podwyższenie podatków to nie jest wyjście i nie powinno się tego robić? A no mówił. I co mamy od nowego roku?
Przykłady można mnożyć.

ocenił(a) serial na 6

"Ropa" to był tylko skrót myślowy, żeby się nie rozpisywać.
Nie rozumiem po prostu po co Stany pchają się wszędzie, poświęcając żołnierzy swoich i swoich sojuszników, jakby chcieli odgrywać rolę jakiegoś światowego szeryfa dbającego o pokój i demokrację (w dzisiejszych czasach, gdzie zwykły Kowalski ma w nosie politykę - chory ustrój) na świecie.

A w ogóle to ja chyba spadam, bo się niezłe g*wno w tym temacie zrobiło...

ocenił(a) serial na 9
Angel_of_Music

"Tak. Jestem "jankesem" polskiego pochodzenia. Moze i naleze do frajerow...Ale u mnie nie ma akcji z wyjasnianiem wypadkow ktora niby jest "zamachem", krzyzy i nie kupujemy kazdej bajki. Moze i frajerzy, ale cholernie inteligentni.
A na komentarz o murzynie nie odpowiem. Ponizej mojej godnosci. Z rasistami sie nie dyskutuje."

Nie, wcale, u Amerykańców nie ma akcji z wyjaśnieniem World Trade Center, Pentagonu, lotu 97, Pearl Harbor, śmierci Kennediego, chemtrails, chipy do kontroli ludzi, new world order. To jest naród żywiący się teoriami spiskowymi. Kupujecie każdą bajkę, jak np. taką, że w Iraku była broń masowego rażenia. Wierzycie, że ufo lata tylko u was (tylko stamtąd pochodzą filmiki rzekomych niezidentyfikowanych obiektów latających), wierzycie w kręgi w zbożu ułożone przez kosmitów, w yeti i kupę (dosłownie) innych bzdur.
Jeśli chodzi ci o krzyż - wywołał to Tusk, by ludzie mieli się czym zająć, podczas gdy on spokojnie będzie podnosił VAT. Ludzie mają gdzieś, że będą płacić więcej, ale krzyżem (szczególnie popierający PO) się zajęli, bo fajna sprawa. Gdyby ten palant z Pałacu prezydenckiego o tym nie wspomniał, nie byłoby tej hecy a krzyż by pobył sobie jeszcze 2-3 miesiące i nikt by słowa nie powiedział, bo nikogo by to nie obchodziło. Ale to dowodzi, że nie jesteśmy wiele lepsi od naszych "sojuszników" zza Atlantyku.
Jeśli chodzi o murzyna, biali chcieli pokazać czarnym, że nie są rasistami, a czarni wybrali czarnego, bo jest czarny i tyle. Za jego rządów parę stanów chciało się oderwać od USA. On obiecał, że zamknie, jak wygra, Guantanamo, co zrobił, ale nie był łaskaw poinformować wyborców, że takich więzień jak Guant. jest o wiele więcej. Jest cała stronka opisująca jego niezliczone kłamstwa. Czyli czarny w polityce niczym się właściwie nie różni od białego. A pana Obamy w szczególności nie lubię, bo ma czelność mówić Europie, kogo ma przyjmować do UE - chodzi o Turcję, by polepszyć stosunki z muzułmanami. Ameryka rozjuszyła muzułmanów a my mamy teraz po niej sprzątać? FY.

A propo zamachów. Założę się, że gdyby u nas po katastrofie smoleńskiej naród siedział cicho, byś pieprzył, że Amerykanie przynajmniej mają odwagę przeciwstawić się rządowi (co nijak im nie wychodzi, bo rząd i tak robi co chce).

Sorry za offtop, a zakończenie 5 sezonu Dextera amerykańce z pewnością łyknęli.

Slutcore

Prawde mowiac Zamach na Kennedy'ego stal sie na oczach tysiecy ludzi. To samo z WTC. Boze do dzisiaj to pamietam.
Ale to byly zamachy. A nie oskarzanie Rosji o zamach, tylko dlatego, ze polski samolot sie rozbil, w skutek nieszczesliwego wypadku. I tragedii. To roznica. Zamach, a oskarzanie innego kraju o zabicie prezydenta w zamachu.
I prawde mowiac czemu wszyscy uwazaja iz wierzymy ze tylko u nas lata ufo...nie wiem.
A co ty masz do amerykancow? Co cie to obchodzi czy lykneli czy nie? Nie odpowiada ci serial, bo za niskie loty. Nie ogladaj.

ocenił(a) serial na 9
Angel_of_Music

Zamach na Kennedy'ego nie stał się na oczach tysięcy ludzi, tylko co najwyżej 100-200, oglądnij sobie film z jego zabójstwem, i pokaż mi te tłumy. Jest co najmniej kilka teorii o tym, kto był cynglem a kto był zleceniodawcą. Mówi się o CIA, FBI, przeciwnikach politycznych lub 3 snajperach zamiast tylko jednego.
Najwięcej teorii powstało jednak właśnie o WTC - wklejone w video samoloty, samoloty zdalnie sterowane, za atak odpowiada rząd USA, rakiety, bomby powodujące zawalenie wież, brak żydów w wieżach, niby naoczni świadkowie widzący w kiblach na niższych poziomach ciała, bomby w holu, ubezpieczenie na niezłą sumkę wież przez właściciela na parę miesięcy przed atakiem i kupa innych bzdur.
Więc nie mów mi, że tylko my oskarżamy. Amerykanie oskarżają Busha i jego administrację za te ataki. Jakiś czas temu czytałem, że 80% Amerykanów nie wierzy w oficjalną wersję, choć nie wiem ile w tym prawdy, ale na youtubie aż roi się od spiskowych filmików. A czy oskarżacie własnego prezydenta czy zagranicznego w niczym nie robi różnicy. Więc nie widzę żadnej różnicy między Polakami a Amerykanami w tym zakresie. Kupa szwedów w swoich komentarzach oskarża CIA za ostatnie wybuchy w Sztokholmie, choć nie mają dowodów (ale nie, tylko Polacy są wg Ciebie głupi).
Jeśli chodzi o UFO, co filmik to z Ameryki, czasami z Rosji ale przede wszystkim USA - Discovery Channel tego dowodem.
Do amerykańców nic nie mam - ostatnie zdanie to tak za tych chamskich Polaków, których nie brakuje, ale w Ameryce masz to samo. Poczytaj komentarze swoich rodaków, zobacz ile rasizmu w nich leci a niby jesteście azylem dla wszystkich nacji.
A najbardziej mnie śmieszy Twoja naiwność względem Rosji. Czemu niby Polacy mieli by ufać Rosji? Czy dali nam powód by im ufać? Oni, w przeciwieństwie do innych rządów nawet nie próbują ukrywać, jak swoich obywateli rolują na prawo i lewo - dowodem na to: http://www.youtube.com/watch?v=emoK4DNcZ9g.
A serial mi jak najbardziej odpowiada, ale skąd miałem wiedzieć, że zrobią z niego kupę w ostatnim odcinku. Mam nadzieję, że podniesie poziom w następnym sezonie, co mu się udało po słabym trzecim.

ocenił(a) serial na 8
Slutcore

Kurczę, nie sądziłem, że spotkam tu kogoś, kto ma tak zdrowe poglądy. Absolutnie zgadzam się do akcji z krzyżem, natomiast co do Rosji:
Widzisz, sęk w tym, że niektórzy mają zbyt ograniczone rozumowanie, żeby pojąć coś innego, niż to co wpajają media. Z jednej strony Rosja wyraźnie coś ukrywa, a z drugiej wciąż docierają informacje o genialnej współpracy w kwestii śledztwa w Smoleńsku.
Wystarczy zapytać: co to za kraj, w którym 70% władzy państwowej to KGB? Rosja nie liczy się z innymi państwami byłego bloku wschodniego i chce narzucać swoją władzę. Wiele osób znajdujących się na pokładzie Tupolewa było bardzo niewygodnych. Szczególnie niewygodny był przecież Ś.P. Lech Kaczyński, który podkreślał niezależność i suwerenność Polski. Więc dlaczego należy wykluczyć możliwość zamachu? Wręcz przeciwnie - należy udowodnić, że do zamachu nie doszło.
W tym momencie jest to już pewnie nie możliwe. Rosjanie na polecenie władz pocięli wrak samolotu, wywieźli a wszelkie ślady albo zostały zniszczone, albo celowo zatarte.

My Polacy to bardzo dziwny naród. Z jednej strony wszyscy wieżą w NOL, zamach na WTC i Pentagon, a nie potrafią dostrzec choćby nieprawidłowości w procedurach podczas lotu TU-154 i po jego katastrofie. Ale niestety media do perfekcji opanowały sztukę mamienia ludzi.

P.s. Sezon 3 był naprawdę dobry. Zdecydowanie bardziej podobał mi się niżeli S02.