PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203847
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

W finałowym odcinku 5 sezonu natknęłam się na dość wyraźne błędy. Czy ktoś też je
zauważył? A może to moje niedopatrzenie?

1. Quinn: krew na jego butach należała do Liddy'ego, ale jak widać Dex sfałszował wynik
badań. No dobra, z tym, że Quinn prosił o adwokata i z nikim nie chciał współpracować, co
jest przeciez podejrzane. W dodatku sprzęt do szpiegowania którego używał Liddy był wzięty
z komendy na nazwisko Quinna... Jak niby się z tego wybronił?
2. Dexter jadąc do obozu w którym Chase trzymał Lumen, ukradł samochód, po czym tuż na
miejscu miał wypadek. Przecież policja na pewno go zauważyła przyjeżdżając tam po
telefonie Debry, a samochód był pełen odcisków palców Dexa... Poza tym był kradziony i
ktoś musiał zgłosić jego zaginięcie. Po drugie: Jak Dex i Lumen wydostali się z obozu?
Targając ze sobą poćwiartowane ciało Chase'a? Na pewno nie tym samochodem,
dachował i był przecież zniszczony.
3. Pod koniec ostatniego odcinka Debra mówi do Dexa: "Ty też pewnie jesteś szcześliwy.
Teraz, gdy to wszystko się skończyło", a Dex ma trochę przerażoną minę. O co chodzi?
Czyżby Debra wiedziała że to on i Lumen byli mścicielami? Jeśli tak, to skąd?

ocenił(a) serial na 8
mary_larens

Myślę, że bardziej rozsądnym byłoby, abyś zatytułowała temat "Rzeczy zrobione dobrze w 5 sezonie". Wtedy byłoby znacznie mniej pisania ;) A na serio to nawet nie próbuj wnikać, odnoszę wrażenie że dla własnego komfortu psychicznego najlepiej ten nieszczęsny finałowy odcinek po prostu wymazać z pamięci.