Już wypowiadałem się na temat tego serialu,lecz nie znałem zakończenia,które jest okrutne.Serial
wciąga niemiłosiernie,mam z nim same super wspomnienia,ale zakończenie... Z jednej strony
nawet,ale z drugiej przypomina mi tandetny miłosny serial,w którym zakochany nie pozwolił by
ukochana cierpiała. Nie wiem co gorsze,czy żeby Debra przeżyła i zamieszkała razem z Dexterem i
było wszystko ok,czy właśnie to co miało lepsze. W sumie oba są tandetne,a to że Dexter przeżył..
Lecz to nie zmienia faktu,że serial MEGA MEGA wciąga i jest Zajebis****
mam dokladnie podobne odczucia co do serial. Jest to jeden z najlepszych seriali jaki ogladalem, 8 sezonow minelo szybko, bylo kilka slabszych sezonow, ale jako calosc, Dexter to mega tv show. No niestety, zakonczenie bylo do bani. Fakt, mozna szukac kilku interpretacji, ale po tak super serialu spodziewalem sie duzo duzo wiecej. Sledzilem opinie o Dexterze, bylo mnostwo teorii co by nie bylo, pieknem tego serialu byl Mroczny Pasazer, ktory w ostatnich sezonach znikal az znikl kompletnie w finale. 8 sezon byl nawet calkiem pomyslowy, ale motyw z Hannah niestety popsul caly dobry wizerunek Dextera. Rehabilitacja Mrocznego Pasazera wypadla naprawde blado. Inna sprawa to motyw Saxona/Vogela byl po prostu chybiony. Spodziewalem sie po nim rownego konkurenta, zwlaszcza ze potrafil manipulowac wszystkimi, lacznie z Dexterem na poczatku. Jego zakonczenie...lo matko, pod koniec mialem wrazenie ze Saxon to ... nie prawdziwy Saxon. Zachowywal sie po prostu nielogicznie, emocjonalnie, po prostu jak debil a nie super inteligenty psychopata, jakis spotykalismy wczesniej.
Tak czy inaczej, zakonczenie bylo slabiutkie i ta mina Dextera na koncu nie wnosi kompletnie nic. Widze nawet ze niewielu probuje interpretowac zakonczenie, bo bylo po prostu zrobione... na szybko, bez pomyslunku.
Szkoda, bo serial byl naprawde rowny przez caly czas i zabraklo pomyslu na koniec.
A co do Debry, moim zdaniem chybiony pomysl z jej usmierceniem. Myslalem ze bede bardziej zszokowany, ale o dziwo, mimo ze uwielbialem Debre, jej smierc przeszla bez echa.
fakt serial jako całość bardzo dobry choć były momenty że nudził czy raził głupotą. 8 sezon rozkręcił sie pod koniec ale i tak bez szału a jezeli chodzi o temat zakończenia to jaki by nie był i tak by wszystkim nie dopasił - wzbudził emocje i to chyba w tym wszystkim najwazniejsze