PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203822
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Jestem wielka fanka Dextera, chcialam obejrzec "szesc stop pod ziemia" jednak boje sie, ze tem serial kompletnie zniszczy moje postrzeganie glownego bohatera... Czy warto? Ktory serial jest lepszy? Zalezy mi na opnii Dexterowiczow:P

Dendroaspis_Polylepis

Oczywiście, że warto. SFU i Dexter to dwa zupełnie różne seriale, nie ma co ich porównywać. Oba są bardzo dobre, ze wskazaniem na genialność SFU od połowy ostatniego sezonu.
SFU to przede wszystkim codzienny dramat życia w popieprzonej rodzinie, czarny humor i ogromny dystans do tabu jakim jest śmierć i umieranie. Z całą rodziną Fischerów łatwo się zżyć dlatego, że nie jest idealizowana. Pomijając nieprawdopodobne namnożenie problemów, serial pokazuje po prostu normalność patologii rodzinnych.
Bez łatwych rozwiązań i odpowiedzi, a jednak po obejrzeniu wszystkich 5 serii ciężko się nie wzruszyć bądź popłakać na końcu. Ba, można nawet bardziej docenić życie i jego piękno pomimo wszystko.
I wierz mi, że rola Dextera ustępuje Davidowi z SFU, choć momentami ciężko się ogląda tak dobrze zagranego geja ;)

Jeżeli jeszcze Cię nie zniechęciłem, to pod żadnym pozorem nie czytaj i nie oglądaj żadnych spoilerów!
To jeden z najlepszych seriali dramatycznych, jeżeli nie najlepszy. Po przegryzieniu się z pierwszym sezonem, nie będziesz żałować.

Btw, sam obejrzałem SFU między 4 a 5 serią Dextera.

ocenił(a) serial na 10
Andrews23

Dzieki;) Czuje sie zachecona. Przekonuje mnie szcegolnie ten czarny humor.

Dendroaspis_Polylepis

Zapraszam na stronę Dexteron.com - znajdziesz tam wszelkie informacje na temat tego świetnego serialu!

ocenił(a) serial na 10
rybokop

juz tam bylam
swietna stronka, jesli moge cos zasugerwac- fajnie byloby znalezc na niej muzyke (szczegolnie latynoskie kawalki) lub jakies odnosniki do stron z ta muza.

Dendroaspis_Polylepis

Cóż, możesz być spokojna jeżeli chodzi o twoje "postrzeganie glownego bohatera", ponieważ David z SFU jest zupełnie inny niż Dexter. Gdybym oglądnęła ich 'bez twarzy' nie zorientowałabym się, że obie te postacie gra ten sam aktor.
Jeżeli chodzi, o pytanie, który serial jest lepszy, to myślę, że jest to tylko i wyłącznie kwestia gustu, ponieważ obie te serie są majstersztykami w swoich gatunkach.
Reasumując, weź się za SFU, bo naprawdę warto - dla mnie jest to jeden z najlepszych seriali, jakie oglądałam.
No i dodatkowo, czas, który został do wypuszczenia 6 serii Dexa nie będzie ci się tak dłużył w czasie oglądanie 'Six Feet Under' ;).
pozdwawiam :)

ocenił(a) serial na 7
Dendroaspis_Polylepis

Dexter - zabójca, David - gej w zakładzie pogrzebowym. 2 inne postacie, w innym otoczeniu, rodzinie, zupełnie inne charaktery. Nie masz czego się obawiać. Miłego oglądania SFU - jednego z najlepszych seriali wszechczasów! ;)

ocenił(a) serial na 10
kenysfenys91

uuu jski entuzjazm:) dzięki keny

użytkownik usunięty