PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203781
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

So, how is Episode 10?

If you liked the last few episodes, then you’re going to love this one as well. The story’s coming to a head as everyone is one step closer to the dramatic truth. The episode is a shade darker, and the season finally shows its teeth with a few intense moments.

Ready?...

The episode begins with Harrison on the move. With the threat of Jordan Chase in the air, Dexter has to get Harrison to safety.

Jordan Chase gets the full Debra Morgan experience when she grills him on his “suddenly missing” head of security.

With Cole back as the number one suspect, Quinn discovers some horrific evidence while the team searches his house.

Emily Birch tells her story. Who are Eugene Greer and Alex Tilden?

Liddy watches his own version of Big Brother and the repercussions are potentially HUGE.

Deb suspects that a presumed dead victim is an alive and well vigilante.

Kill room!

And for Dexter and Lumen … Tonight’s the night!

elex

No to będzie grubo..... jeżeli doczekamy się Sezonu 6-go to już PRZYNAJMNIEJ DEBRA do tego czasu powinna wiedzieć o Dexie. A Liddy znajdzie się dzięki swoim zabawom w Big Brother'a o krok bliżej od stołu.

ocenił(a) serial na 10
R3Mi

R3Mi, zawsze chciałem Cię o coś zapytać. Dlaczego musisz wszystko wiedzieć? Czy to naprawdę takie przyjemne oglądać Dextera i wiedzieć prawie wszystko o tym co ma się wydarzyć? Przecież zaskoczenie to jeden z najważniejszych elementów każdego dobrego serialu. Zupełnie tego nie mogę zrozumieć.

ocenił(a) serial na 10
Eric_Theodore_Cartman

Dokładnie, aczkolwiek mnie tez kusiło aby czytać te spojlery to jednak sobie podaruję wolę mieć niespodziankę :)

Eric_Theodore_Cartman

Znaczy się to o Liddy'm to było z mojej strony akurat bardziej przypuszczenie aniżeli spoiler, może tylko tyle, że widziałem jakieś foto na SpoilerTV, gdzie Dex się zamierza na typa podobnego jak cholera do Liddy'ego właśnie. No a jeśli dodać do tego fakt, że wszystkie czy to polskie czy zagraniczne strony wspominały jakoby Peter Weller miał zagrać w 8-miu odcinkach, to wszystko składa się w logiczną całość, że Liddy zginie w 12 odcinku.

"Dlaczego musisz wszystko wiedzieć" ---> bo śledzę na bieżąco nowe informacje wypływające na światło dzienne, czemu się nie mogę oprzeć chociażby dlatego, że DEXTER jako jeden z nielicznych seriali od samego początku aż po dzień dzisiejszy mnie zaskakuje.

"Czy to naprawdę takie przyjemne wiedzieć prawie wszystko o tym co ma się wydarzyć?" ---> wbrew pozorom te spoilery dają tak naprawdę niewielką wiedzę o tym, co się wydarzy, a u mnie to działa trochę tak, że jeśli dowiem się np czegoś w stylu "Debra może wejść w konflikt z bratem bo znajdzie coś w archiwum" (tu cytat odnośnie S05E09) to poziom emocji przy późniejszym oglądaniu odcinka jest u mnie jeszcze większy.

"Przecież zaskoczenie to jeden z najważniejszych elementów każdego dobrego serialu." ---> akurat DEXTER ma ten plus, że nawet jak jakiś tam spoiler gdzieś przeczytasz, to możesz mieć 99% pewności, że tak i tak Cię odcinek czymś powali, czego w spoilerze nie było :)

Ogólnie powiem Ci tak, lubię mieć przedsmak, który wzmaga oczekiwanie na kolejny odc (stąd oglądam promo czy sneak peeki i śledzę streszczenia odcinków), a przy okazji liczę na to że dzięki spoilerom dowiem się, jak długo jeszcze będę musiał czekać na te punkty kulminacyjne w serialu na które czekam od dawna (Jak np Deb dowiadująca się o hobby brata).

Sorry jeśli Ciebie, lub kogokolwiek to w jakiś sposób uraża czy coś, to po prostu nie będę tu więcej umieszczać informacji jakie wypłyną ;) I też nie chcę sprawiać wrażenia faceta, który zwsze wie co będzie, po prostu śledzę info na bierząco, ot wszystko ;) Kiedy wiem choć trochę na temat tego co będzie w kolejnym odc oczekiwanie jest (przynajmniej dla mnie) większe.
Ale spoko, nie ma sprawy, na przyszłość nie będę wrzucać jakichkolwiek spoilerów.

ocenił(a) serial na 10
R3Mi

Dzięki, że odpowiedziałeś. Ja nie mam nic przeciwko Twoim spoilerom. Przecież jak ktoś nie będzie chciał, to nie przeczyta. Nic na siłę. Widzę, że jesteś mądry facet więc.....masz moje błogosławieństwo ;)

ocenił(a) serial na 9
R3Mi

Ja też nie mam nic przeciw spoilerom. Wogle dziwię się że ludzie tak strasznie przeżywają jak dowiedzą się co będzie w następnym odcinku. Ja mam tak że nawet jak znam całą fabułę jakiegoś filmu z opowieści znajomych a wiem że klimat filmu będzie mi się podobał to z wielką chęcią go oglądam. Tak samo jak jakiś film mi się podoba to mogę go obejrzeć kilka razy, a znam takich co się dziwią jak można coś dwa razy obejrzeć. Tak więc jak dla mnie pisz co wiesz bo chcę wiedzieć co będzie, a ktoś kto tego nie chce nie musi wchodzić do twoich tematów.

ocenił(a) serial na 9
Fredu

Człowieku
1 Nie każdy chce wszystko wiedzieć z góry
2 Chodzi tylko o to że niektórzy nie potrafią tego uszanować. Słowo SPOJLER chyba nie boli aż tak bardzo?
A dlaczego czytam? Zwykle po to żeby się czegoś dowiedzieć ale CZEGOŚ nie oznacza WSZYSTKIEGO. Natomiast niektóre tematy wydają się niegroźne (nie spodziewasz się w nich zbyt dużych spojlerów) a tu nagle jakiś pacan bez ostrzeżenia zdradza ci zakończenie filmu czy serialu.

użytkownik usunięty
elex

odcinek będzie ciekawy już doczekać się nie mogę .