PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203847
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

serial jest genialny ale niestety zabijany w polskiej wersji językowej, szczególnie z udziałem lektora, który tłumi skutecznie wszystkie emocje. Tłumaczenie z sieci poprawne ale nie najlepsze. Lektorzy zabijają filmy. Emocje Deb, jej zapalczywość i spontaniczność, pomrukiwania Dextera i momentami jego gejowaty głos, latynoski akcent LaQuerty czy bełkotliwy tok Gqinna - to znika. Pozostaje przekaz. Treść, wypowiadanie kwestii.
Kiedy skończył się sezon 6 ( nie lubię tego określenia ale z braku lepszego je akceptuję) nie mogłem się doczekać nowego otwarcia. specjalnie zamówiłem Showtime. Właśnie obejrzałem pierwszy odcinek "Are you...?
wymiękam
, nie mogę się doczekać.
Polecam gorąco

ocenił(a) serial na 10
Tomman

Zgadzam się. Mnie jednak lektor dobija w serialach komediowych jak Dwóch i Pół czy Jak Poznałem Waszą Matkę, gdzie połowa kwestii nie jest tłumaczona, albo zagłuszana przez lektora, który czyta tekst.

Tomman

To ktoś ogląda Dextera z lektorem? :O
A co za problem ściągnąć angielskie napisy albo oglądać bez napisów skoro tłumaczenie stanowi dla kogoś taki problem? Zamawianie Showtime tylko dla Dextera też wydaje się dziwne, skoro masz go już następnego dnia.
Jakim słowem zastąpiłbyś słow sezon? :)