Zawiodłam się, i to bardzo!
Zacznijmy od tego, że pierwsza połowa odcinka była po prostu nudna...a jedyne napięcie było wywołane tym, że to
ostatni odcinek. Zdziwiło mnie wiele rzeczy jednak jedna zabolała najbardziej. Nie wiem, może to rozwiązanie ma
swoje drugie dno, jakiś sens jednak ja tego nie wyczułam więc jeżeli rozumiecie to w jakiś sposób to uświadomcie
mnie. Chodzi o to jak Dex potraktował Deb. Oczywiście bardzo dobrze postąpił odłączając ją ale dlaczego wyrzucił ją
w miejscu gdzie pozbywał się wszystkich poparanców, zabójców...szkoda że nie zawinął jej w worek foliowy...
ciekawe czy nikt nikt z posterunku się nie będzie upominał o pogrzeb, a co dopiero o ciało!!
Oczywiście do mojego zawodu dochodzą takie sprawy jak to, że gdy nikt nie zauważył jak wynosi Deb (było tam sporo
osób...). Plus nienawidzę takiego gadania 'jestem zagrożeniem więc porzucę swojego syna i zostawię go z osobą
która ma na koncie pare morderstw a sam zostanę drwalem'...
Szkoda, bo pokładałam ogromne nadzieje w tym odcinku a wyszło jak zawsze...niczym LOST
W zyciu nie zawsze dostaje sie to czego się chce:)
Dlaczego ja wyrzucil do oceanu ? To pewnego rodzaju symbolika, że tez jest jego ofiara.
Ta scena z Deb była symboliczna, pogrzebał ją tam, gdzie pozostałych, bo była jedną z jego ofiar, ale w odróżnieniu od nich była dobra, więc była zawinięta w biel, a nie tak, jak bandyci w czarny worek.
A motyw z porzuceniem rodziny i zostaniem drwalem (padłem ze śmiechu) jest moim zdaniem kompletnie wzięty z dupy. Dexter raz już doszedł do wniosku (po tym, jak sprowadził śmierć na Ritę), że porzucając rodzinę postąpi gorzej, niż zostając z nimi, więc niby czemu miałby teraz zrobić odwrotnie? I jeszcze zostawić syna na pastwę losu morderczyni? Kompletny nonsens.
Moim zdaniem powinni tę historię zakończyć na 7 sezonie, mieli doskonałą okazję z tym apokaliptycznym szajbusem zrobić zakończenie z przytupem, ale tego nie wykorzystali i 8 sezon wyszedł strasznie melodramatyczny i momentami nudny, akcja z postaciami drugoplanowymi strasznie płytka, szczerze mówiąc, obejrzałem ten sezon tylko dlatego, że byłem ciekawy jak zakończą serial.