PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203836
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

na tej serii. Obawiam się jednak, że to nieuniknione. SZKODAAAaaa...

mihal_84

gdzie tak wyczytales?

ocenił(a) serial na 8
I_got_5_on_it

Producenci Dextera zawsze wcześniej dawali znać czy powstaną kolejne serie/seria. Te wszystkie odwołania do poprzednich serii oraz tytuł ostatniego odcinka bieżącego sezonu... nie wiadomo co o tym wszystkim myśleć. Poza tym kiedyś czytałem, że w branży filmowej mówi się że, dobry serial kończy się na 5 lub szóstym sezonie.

użytkownik usunięty
mihal_84

Narazie nie ma pewnosci do niczegp ale to sprawia ze ten sezon nawet mocniej trzyma w napieciu nie znamy losu Dextera ale ostatni odcinek zmienil tytul z the electric chair na this is the world ends

ocenił(a) serial na 8

oo.. nie wiedziałem.

użytkownik usunięty
mihal_84

Zmiana moze byc podyktowana tym ze jezeli Hall nie zgodzi sie dalej grac i postanowi zakonczyc Dextera tytul ten bedzie mniej jednoznaczny a final bardziej szokujacy lub poprostu postanowili kontynuowac dalej serie, oczywiscie nawet Electric Chair nie oznaczalo 100% konca Dextera

ocenił(a) serial na 8

Naprawdę myślicie, że gdyby Dexter miał się usmażyć na krześle na końcu tego sezonu, to twórcy jakby nigdy nic pół roku wcześniej ujawniliby taki tytuł? To tak, jakby ostatni odcinek czwartego sezonu nazwać "Rita dies in a bathtub".

ocenił(a) serial na 8
mihal_84

Wydaje mi się, że gdyby w tym roku miałbym nastąpić koniec, to ten sezon byłby promowany właśnie jako ostatni, co na pewno zapewniłoby większą publikę. A zakładając, że Hall faktycznie wykłóca się o podwyżkę...cóż, skoro w ogóle są negocjacje, to znaczy, że ten sezon nie zawiera jeszcze wielkiego finału. A z tego co czytałem, w grę wchodzi kontrakt dwuletni, więc powinniśmy bez problemów dojechać do ósmego sezonu.

ocenił(a) serial na 8
buka_power

Zresztą, obecny sezon ma rekordową oglądalność i wszyscy raczej jednogłośnie stwierdzają że jest dobry. Showtime nie jest na tyle głupie, żeby zarzynać kurę znoszącą złote jajka - założę się, że dadzą Hallowi choćby i 30 mln byle tylko zechciał jakoś to kontynuować. Wiedzą doskonale, że zrobienie niedopracowanego finału może przyczynić się do zniszczenia opinii, a raczej żadna stacja nie chce by jej serial miał łatkę "fajnego, ale z idiotycznym końcem". Naprawdę, w związku z 6. sezonem jest tyle wycieków, spoilerów i podpuch, że nie zdziwiłabym się gdyby po cichu podpisano umowy, a całe kontrowersje byłyby tylko sprytną zagrywką.

mihal_84

Wszystko fajnie, ale trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść. Lepiej, żeby serial zakończył się w dobrym stylu niż drastycznie obniżył loty (tak jak House, czy Lost, którzy powinni się skończyć po dwóch sezonach), bo jeśli tak się stanie, Dexter zostanie źle zapamiętany.

ocenił(a) serial na 8
mihal_84

uff....(oddycham z ulgą)
http://www.filmweb.pl/news/B%C4%99d%C4%85+jeszcze+dwa+sezony+%22Dextera%22-79696