PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Zakończenie 4 serii było szokiem, kapitalne zakończenie. BRAWO!!!

Wojtek_dpo

ocenił(a) serial na 9
Wojtek_dpo

Trochę z pamiętnika, bo finał 4 sezonu leciał 13 grudnia 2009, ale napiszę co nie co :) Powiem tak, dałem temu odcinkowi 10/10... Było to moje pierwsze 10/10 wystawione na filmwebie czemukolwiek, ale przypuszczam, że wielu odcinkom Lostów i Prison Break'a wystawiłbym 10/10 jakbym oceniał każdy odcinek po seansie, niestety teraz już nie pamiętam na tyle, by ocenić wszystkie odcinki Dextera, PB i Lostów (ogólnie wszystkie te trzy seriale dostały ode mnie 9/10). Wracając do finału 4 (czwartego) sezonu. Rewelacyjny jak zawsze klimat, świetna gra aktorska, bardzo dobre zdjęcia, fantastyczne zwroty akcji, widz jest trzymany w napięciu praktycznie cały odcinek. Zakończenie totalnie miażdży... Wiadomo, że w serialach zakończenie odcinków, a tym bardziej serii zawsze ma jakieś mocne zakończenie, w tym przypadku byłem pewny, że tym zakończeniem będzie śmierć Arthura, ulga dla widza, w końcu Dex poradził sobie z największym problemem, widz zaspokojony oczekuje na romantyczną :) rozmowę przez telefon z żonką, a tu... drastyczny zwrot akcji, Rita zamordowana w wannie... Na świeżo po seansie zastanawiałem się wtedy: "czy to sen Dexa?". To był fantastyczny odcinek!

ocenił(a) serial na 10
mistix

Rok temu to było fajnie a teraz?

Wojtek_dpo

Teraz tez bylo fajnie, ale na inny sposob :)

ocenił(a) serial na 9
Angel_of_Music

Dextera powoli spotyka los Losta, Prison i innych seriali - kilka dobrych sezonow (badz 1 jak w PB:)) potem kiepsko ale krecono bo fanboye dalej to ogladaly. Odstatni sezon byl b. slabiutki, najgorszy

D1RT

Obawiam sie ze lepiej juz moze nie byc. Zwrocilam teraz uwage, ze bodajze w tym sezonie zmienil sie scenarzysta. Poprzednim byla Melissa Rosenberg wymieniona w czolowce. Odeszla z produkcji jak dobrze pamietam.

D1RT

Dexa nie może spotkac los Losta bo nigdy nie był tak dobrym serialem jak Lost;] inna liga

Krzysztof25

" Tak dobrym serialem jak Lost".
Ekhm...

ocenił(a) serial na 9
Angel_of_Music

LOST był rewelacyjnym serialem z mega klimatem i nikt i nic tego nie zmieni :) Oczywiście nie licząc ostatnich serii robionych typowo dla kasy. Pierwsze serie po prostu miażdżyły. Tak jak D1RT napisał, Dexa spotyka los LOSTów i PB. Niestety tak to jest z tymi serialami, jest jakiś rewelacyjny, to jest ciągnięty dla kasy i robi się chała... Albo w drugą stronę, jakiś serial ma potencjał, to kończy się po pierwszej serii z pozostawionymi wątkami w ogóle nie rozwiązanymi (Traveler). Pozdrawiam

mistix

No slyszalam, ze Lost pierwsze sezony byl rewelacyjny. Od czwartego sie to zmienilo podobno. Ale jak mowilam...Dexter ma nowego glownego scenarzyste...Od V sezonu wlasnie...Wiec chyba juz tak bedzie.