PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203822
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

1 sezon był dla mnie totalnym szokiem. Nie spodziewałam się, że ktoś kiedyś nakręci serial
z tak dobrze rozbudowaną fabułą. Gra głównego bohatera powala na kolana. Naprawde
widać, że wczuł się w swoją rolę. Styl mówienia, zachowanie, mimika twarzy, ruchy,
dosłownie wszystko. Jego wewnętrzne rozterki, mroczny pasażer, problemy z ludzmi dają
do myślenia. Serial idealnie pozwala wczuć się w skórę "psychopaty" o ile można tak na
Dextera mówić. Kolejne sezony mnie nie rozczarowały (no może poza 3 - Miguel troche
przynudzał). 5 był na swój sposób wyjątkowy, choć przyznam szczerze, że aktorka grająca
Lumen do mnie nie przemówiła. Mam troche mieszane uczucia względem jej szybkiego
powrotu do zdrowia po tak traumatycznych przezyciach, a scena w której ściąga z Dextera
koszulkę i zaczyna go całować... hmm... z niecierpliwością czekam na kolejny sezon i liczę,
że na 6 się nie skonczy :)

użytkownik usunięty
venie_

A ja liczę, że właśnie się skończy. Serial z sezonu na sezon spada w dół, a ostatni, czyli 5 to dla mnie totalna porażka. Napisałem niedawno post na temat "realności" w Dexterze i o tym, dlaczego go jeszcze nie złapali. Dla mnie to kpina. Też myślałem o tym serialu, że to najlepszy jaki kiedykolwiek powstał o takiej tematyce, ale gdy tylko zobaczyłem Breaking Bad i Rodzinę Soprano, to Dexter niestety chyli im czoła.

ocenił(a) serial na 10

Każdy serial w pewnym momencie traci na "realności". Wiadomo, że z odcinka na odcinek staje się coraz bardziej wymuszony, ale coś muszą kręcić by serial przetrwał. Ja mam specyficzne zainteresowania i może dlatego tak trudno pożegnać mi się z Dexterem? Tak czy siak, niech kręcą ile się da :) skoro CSI czy House się nadal utrzymują na topie to dlaczego Dexter miałby się tak nagle skonczyć?

venie_

Dla mnie nie może być arcydziełem coś co jest nierówne.

ocenił(a) serial na 8
venie_

Arcydziełem może nie jest, ale to i tak jeden z najlepszych obecnie emitowanych seriali.