PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203836
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Jak wygląda wasze TOP ?

1. Trinity - Zdecydowanie najlepszy. Pierwszy raz dostajemy tak wyraźny obraz podwójnego życia seryjnego zabójcy. Bardzo zapadł mi w pamięć razem z całą wesołą rodzinką. Poza tym wyrządził najwięcej szkód Dexterowi.
2. Ice Truck Killer - może z sentymentu, może dlatego że fajnie pogrywał z Dexterem i może dlatego że był jego bratem.
3 Issak - kawał zimnego sk**wysyna, jak na mafioza przystało, stawiam go na 3 miejscu, mimo że jeszcze się nie rozkręcił.
4. Skinner - Chyba najmniej "wyraźny" ze wszystkim, aczkolwiek zdecydowanie lepszy niż Chase i DDK.
5. DDK -trochę plastyczny, trochę sztucznawy jakoś nie przekonała mnie jego fanatyczna psychoza. Może przez ogólnie naciągany sezon 6
6. Chase - trochę nijaki.

ocenił(a) serial na 6
nillvo

Trinity bezkonkurencyjny był. Świetna postać, świetnie zagrana. Ostro walił po mózgu swoim zachowaniem wobec rodziny. Isaak też zapowiada się nieźle, ale ocenić go będzie można dopiero po zakończeniu wątku. : )

nillvo

Brian Moser (Ice Truck Killer) i Arthur Bishop (Trinity) - reszta może się chować. Choć Travis też był nieźle pokręcony.

A ten obecny - Izaak, to smiech na sali. koleś nudny jak flaki z olejem, początkowo mi się podobała ta poza ugładzonego psychola, ale po ponownym obejrzeniu ta kreacja do mnie nie przemawia. Zresztą wątek mafijny w takim serialu to porażka.

nillvo

1.Ice Truck Killer
2.Trinity
3.Lila
4.Travis Marshall
5.King
6.Jordan Chase6.
7.Miguel Prado

Z pobocznych to w pamięci utkwiło mi to małżeństwo co mordowało kubańskich uchodźców za brak kasy w 1 sezonie, i ten pedofil o psycholskim spojrzeniu co kręcił się koło Astor i Cody'ego w 3cim.

ocenił(a) serial na 8
nillvo

1. Trinity - za wyrazistość. Bardzo ciekawa postać i dobrze zagrana rola.
2. Travis Marshall - za motyw Apokalipsy. Kolejne "obrazy" Apokalipsy pod względem estetycznym ukazane genialnie.
3. Ice Truck Killer - za sam fakt, że był bratem Dexa.
4. Jordan Chase - pod jakiś tam względem psychologicznym ciekawa postać, ale to nie za bardzo mnie przekonało. Natomiast, postać Lumen przyniosła duży zwrot akcji.
5. Miguel Prado - ah jak ten typek mnie denerwował, dobrze, że skończył tam gdzie skończył - na stole Dextera :P

Issaka na razie nie będę oceniała, ale zapowiada się ciekawie i na taki rozwój akcji liczę. :)