PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203871
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Mi najwięcej radości dała ta jak Dex przyszedł do aresztowanego Ice-Truck Killera:

-Hi
-Who the fuck are you?

I ta minka Dextera, cód miód i orzeszki

ocenił(a) serial na 10
dezertx

Oj nie :D:D:D Lepszą ma minę jak nokautuje męża Rity patelnią u niej w kuchni :D:D:D po prostu bezbłędna :D:D:D:D

ocenił(a) serial na 10
Karola

dla mnie najlepszą miał, jak Paul chciał mu przywalić - zmrużył tylko oczka. Miodzio:)

ocenił(a) serial na 10
en_ca_minne

Najlepsza scena to ta, gdy Dexter mówi Deb, że to on jest Rzeźnikiem. No i połowa scen z Dougsem.

ocenił(a) serial na 10
KeyserSoze

Tak, te alternatywne reakcje Deb były genialne

ocenił(a) serial na 9
dezertx

Dla mnie najlpesza jak przywalil Doeks'owi :D ta jego mina byla zajebista :D "mam nad toba przewage (czy cos w tym stylu)" JEB! :D

ocenił(a) serial na 10
gaclav3

Albo jak wchodzi do sklepu - miejsce zbrodni- i widzi plakat z "Mrocznym obrońcą" na ścianie :D i hasło w stylu, że w Miami jest za gorąco na taki płaszcz :D:D:D:D

Jak rąbnął z bani Doeks'owi na posterunku i zaraz wychodzi z tego swojego laboratorium jak gdyby nigdy nic..... bezbłędne :D:D:D:D

ocenił(a) serial na 9
Karola

-hasło Doeks'a jak Dexter analizował ruchy noża i zorientował się kto zabił (ten od krokodyli)
"stanął ci?"

-"cieplutnie DNA" Masuki

-"może jak nie będę mrugał, to załzawią mi się oczy"- Dex

no i wszystkie miny Dextera

ocenił(a) serial na 9
dufi16

Jak Dexter przyjechal na miejsce zbrodni na tą plaże gdzie na leżaku leżała odcięta dłoń i mowi "it's good handjob", Batista się śmieje i mowi że było dobre, a dexter "really?" i nie wie o co cho :D

ocenił(a) serial na 9
gaclav3

Tekst był niezły!

ocenił(a) serial na 9
gaclav3

Podpisuje sie podta sceną!Była cudna po prostu.

ocenił(a) serial na 9
dezertx

alternatywa może być tylko jedna. ;>

ocenił(a) serial na 10
paulina_es

Ha ha ha,cwaniara-mądrala :p,
Takie są skutki opuszczania lekcji jp

użytkownik usunięty
paulina_es

Gówno prawda. "Alternatywa" jak najbardziej może występować w liczbie mnogiej - alternatywne wymiary, alternatywne teorie względem jednej, itd. Nie wiem skąd w ogóle wziął Ci się pomysł, że jest inaczej.

dezertx - więcej pewności siebie!

ocenił(a) serial na 9

stąd, że słowo 'alter' z łaciny oznacza 'jeden z dwóch'. alternatywa w liczbie mnogiej jest używana w znaczeniu potocznym. choć faktcznie, masz racje, w fizyce w języku naukowym slowo alternatywa może mieć bez problemu liczbę mnogą. inaczej jest z użyciem tego słowa w kontekście wyboru. wtedy alternatwa może być tylko jedna.
pozdro.
i błagam nastepnym razem mniej agreswnie ;)

użytkownik usunięty
paulina_es

Czemu agresywnie? Określenie "gówno prawda" nie jest agresywne.
To, że "alter" oznacza "jeden z dwóch" w żaden sposób nie powinno prowadzić do wniosku, że "alternatywny" oznacza to samo. A właśnie językiem potocznym się tu posługujemy, więc napisanie o wielu alternatywach w żaden sposób błędem nie jest, również w kontekście, którego użył dezertx.

ocenił(a) serial na 9

ja się nie mam zamiaru z tobą kłócić, a wytykanie ci tego, ze uważasz, że wyciąganie językowym wniosków jest błędne, jest idiotyczne, nie jest mi potrzebne do życia.

użytkownik usunięty
paulina_es

Dyskusja oznacza automatycznie kłótnię? Tak się składa, że to forum dyskusyjne, więc jak nie chciałaś dyskutować to po co tu pisać?
Nie powiedziałem, że wyciąganie językowych wniosków jest błędne. Często błędne jest jednak szukanie znaczenia danego słowa dosłownie w jego łacińskiej genezie.

ocenił(a) serial na 10

ojojoj! :)
dyskusja nie oznacza kłótni, ale określenie "gówno prawda" (bez uśmiechniętej emotki lub innego złagodzenia jego wydźwięku) moze zabrzmieć agresywnIei w tym wpadku jest lekceważące, żeby nie powiedzieć obraźliwe; Paulina ma racje, potocznie używamy określenia alternatywy, ale gdybyśmy chcieli zachować znaczenie semantyczne języka łacińskiego, to wtedy oreślenie takie nie będzie poprawne ( w tym wypadku szukanie znaczenia w łacińskiej genezie nie jest błędem, więc po, co ten przytyk?), z czego wynika, że obie macie racje, a skoro tak, "gówno prawda" nie jet tu tylko zjadliwą odzywką, jest dodatkowo niena miejscu, zwłaszcza, że potrafisz wyrażać się elokwentnie i bez pyskówki, co widać po obydwu wypowiedziach.

ocenił(a) serial na 9
Karola

To było 1 klasa!!!

dezertx

dla mnie osobicie jest duzo takich scen...ale dzisiaj zrobila na mnie wrazenie jedna scena z 4 odcinka 3 sezonu . Chodzi mi o oswiadczyny Dexa . Zwroccie uwage jak Dex doszedl do tego. W tym odcinku przewija sie watek kobiety ktora zabila swojego faceta z "milosci" . Kobieta upozorowala to morderstwo ale dex po sladach krwi ja rozgryzl no i wlasnie... jest scena przesluchania tej kobiety przez Quinna , Dex przysluchuje sie temu wszystkiemu i oglada to na monitorze i nie potrafi wyjsc z podziwu jak ta kobieta umiejetnie "gra swoja role", uczy sie na jej przykladzie jak zagrac uczucie i probuje pojac czym jest milosc (jego mimika twarzy mowi sama za siebie)...na mnie wlasnie ten caly "build up" zrobil wraznie, to jak dex uczyl sie od szalenie zakochanej morderczyni odpowiednich slow i zachowan a pozniej MISTRZOWSKO zagral to przed Rita i jej dziecmi i oswiadczyl sie jej ...

alex_cee

NAJLEPSZE spostrzeżenie dotyczące tego serialu, na jakie kiedykolwiek trafiłam,zaraz sobie obejrzę ten odcinek! Gratuluję i pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
dezertx

Dawno oglądałem pierwsze sezony a za 3 się jeszcze nie zabrałem, ale dwie sceny zapadły mi w pamięć:

- mina Dexa po tym jak zdzielił męża Rity patelnią
- uśmiech Dexa po tym jak okazało się, że facet którego zatrzymali nie jest chłodniarzem

scarecrow_5

I za takie sceny jak wyżej się kochało pierwsze dwa sezony. W trzecim się to w ogóle gdzieś zgubiło :(

dezertx

Seija 1 Zakrfawiony pokuj poprostu majstersztyk żadna inna scena go nieprzebiła...

ocenił(a) serial na 8
dezertx

http://pl.youtube.com/watch?v=l2OEmZFRxvA

http://pl.youtube.com/watch?v=XqcomQsNQmE&feature=related

ocenił(a) serial na 9
dezertx

ostatnia scena pierwszej serii, jak Dexowi sobie wyobraża ze wszyscy go kochają :)

soundaddict

@ soundaddict

Zgadza się, to świetna scena :D

Jednak moim zdaniem nic nie przebije rozmowy Dextera i Deb - jak powiedzieć, że jestem rzeźnikiem z zatoki.

Tomko

Moim faworytem jest scena z odcinka 10 (1 sezon) kiedy Dexter wchodzi do hotelowego pokoju pełnego krwiiiii :D:D:D:D Bomba!!!

ocenił(a) serial na 9
soundaddict

To było mega!

ocenił(a) serial na 10
dezertx

W pamięc zapadła mi minka dextera niby z chłodniarzem.

Najbardziej jednak podobała mi sie sekwencja:

Dexter mówi Deb o ofertach mieszkań w internecie, ta go zbywa i wychodzi do roboty a Dex zaczyna powtarczać:
"nie zabije siostry, nie zabije siostry, nie zabije siostry"

ocenił(a) serial na 9
FireFox

A mi się podobało maskuka i jak atakuję Dextara ten dziadek , on wyjmują ta giwerę , zresztą deb kiedy dowiaduje się że Dexter będzie ojcem i ten tekst mnie rozwalił (:

ocenił(a) serial na 9
Lap

Też dobre!

FireFox

Tak, uśmieszek i powtarzanie w myślach, że nie zabije siostry jest doskonałym pomysłem scenarzystów. Majstersztyk czarnego humoru.... zabawne tylko dla "dobrych znajomych" Dexa.

Na mnie zrobiło wrażenie sporo scen, a nie zapomnę tej, w której trójkowy przyszedł do pracy Dextera i wygłosił swoje słynne "Hello..."

dezertx

To może nie ulubiona scena, ale dała mi 'kopa'.. Z tym, że zaznaczę że ja oglądam w tv.. Jak Dex wszedł do pokoju hotelowego i poślizgnął się na krwi i wpadł w panikę.. Byłam w szoku, miałam wrażenie że pierwszy raz coś go przerosło..

ocenił(a) serial na 10
xellos

Dla mnie świetna była finałowa scena 1 sezonu :p. Taka inna niż wszystkie. Te plakaty Go Dexter i ta reporterka "Dexter U R protecting our chldren" To było piękne

ocenił(a) serial na 10
shadow493

Sorki..mam pytanko:p Wktórym odcinku Dex jebnął Doakes'owi z główki??

ocenił(a) serial na 10
shadow493

Sorki mam pytanko;p;p W którym odcinku Dex walnął Doakes'owi z dyni??

ocenił(a) serial na 9
Mad_Max

Nie powiem ci dokładnie bo nie pamietam ale cos kolo 5-8 odcinek 2 serii. Moze sie myle to niech mnie ktos poprawi :)

ocenił(a) serial na 10
dezertx

Dokładnie jest to odcinek 2x07
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ocenił(a) serial na 10
FireFox

aha dzięki bo myślałem że przegapiłem cos w pierwszej serii!!

ocenił(a) serial na 9
Mad_Max

haha czyli jednak sie zalapalem w przedziale ;p uff ;D

ocenił(a) serial na 9
dezertx

W 3 sezonie mocną sceną jest ta, gdy Dexter po zabiciu freebo wychodzi z tej altanki z zakrwawionym nożem w ręku a tam Prado. Właściwie to całe budowanie tej sceny przed tym spotkaniem jest ekscytujące.

dezertx

Zdecydowanie najlepszą sceną była ta, w której Dexter wyobrażał sobie reakcje Debry na przyznanie się, że jest Rzeźnikiem.
No i sceny z Masuką.

ocenił(a) serial na 10
Morgan_Mortimer_Graff

W 3 sezonie też są fajne momenty. Najlepszy wg mnie to zakończenie 3x9 kiedy Dex odczytuje wynik analizy krwi i mówi:
-Wykorzystał mnie!? Nie stworzyłem potwora, byłem przez niego wykorzystywany!?
A potem ta fałszywa reakcja szału i wpada Miguel:
-Golfik jutro
-Pewnie
I monolog na zakończenie

dezertx

Któryś z ostatnich odcinków 3. sezonu. Ramon wyprasza Dextera z pogrzebu Miguela. Dexter rozmawia o tym z Ritą. Mówi mu ona coś w stylu: "Ramon nie powinien obwiniać cię o to co się stało (Certainly not you)". A on wtedy odpowiada z taką ironią "No, certainly not me" ;)

Drugi sezon. Spotkanie Doakesa i Dextera już po tym gdy James odkrył, kto jest Rzeźnikiem.
-Fuck Morgan, you are the Bay Harbor Butcher!
- I really hate that name...
Z góry przepraszam jak przekręciłam cytaty ;p

ocenił(a) serial na 9
dezertx

W trzecim sezonie genialna jest reakcja Debry, po tym, jak Dexter powiedział jej, że będzie miał dziecko:D

dezertx

Porwanie Dextera bylo bezbledne! Czekasz na nastepny odcinek, spodziewasz sie jakeigos dreszczowca a tu...jeb Masuke w leb!

ocenił(a) serial na 10
wasyll

No jak Masuka dostał bombe, to strasznie się uśmiałem. :D

ocenił(a) serial na 10
keslaw123

mi podobało się kiedy Dexter rozmawiał z Miguel'em tuż przed jego śmiercią i Miguel powiedział coś w stylu "byliśmy dla siebie ja bracia" a Dexter na to: zabiłem moje go brata... i twojego też

ocenił(a) serial na 7
xanth

hahaha, dokładnie. Najlepsze są właśnie te momenty w serialu, kiedy ktoś mówi Dexterowi o tych zabójstwach i co by zrobił gdyby spotkał tego mordercę. Komentarze Dexa zawsze rozwalają.