PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

http://aleseriale.pl/gid,7720,img,256693,fototemat.html?ticaid=5b6b1

Ciekawe jak to wpłynie na serial. Dla mnie Debra jest paskudna.

Wojtek_dpo

E tam, coś w sobie ma. Może nie jest to super laska z rozkładówki, ale ma taki swoisty typ urody. Jak dla mnie szkoda, bo przez to faktycznie produkcja serialu stoi teraz pod znakiem zapytania.

ocenił(a) serial na 9
Wojtek_dpo

Swoje zdjęcie masz w avatarze?

anniepat

Dobre pytanie :P

ocenił(a) serial na 10
hornet

swoje

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

No mam uraz do Jennifer Carpenter. Świetna aktorka. Najpierw Emily Rose a teraz Debra. Dwie świetne role, które powodują, że jest dla mnie nieatrakcyjna. Szczególnie po roli Emily Rose. Czasem mi się śni jak się wygina w tym kościele, masakra.

ocenił(a) serial na 7
Wojtek_dpo

No wpłynie znacząco. Debra zdemaskuje Dextera, wsadzi go za kratki i będzie po serialu:-)

ocenił(a) serial na 10
lewa_noga

Może się do roboty wezmą zamiast gruchać na planie :)

ocenił(a) serial na 8
Wojtek_dpo

Ponoć rozstają się w zgodzie, może nie bedzie problemu.

ocenił(a) serial na 9
Wojtek_dpo

A czemu ma to wpłynąc na serial? Czasem się zdarza tak, że aktorzy nawet się nienawidzą a w filmie/serialu grają szczęśliwe małżeństwo. A tutaj mamy tylko rozstanie i raczej dosc zgodne...

ocenił(a) serial na 10
delh

No nie wiem. Nie pisze,że przestaną kręcić bo to było by głupie. Ale małżeństwo w serialu ma na pewno wpływ na produkcję.
Jak się chajtali Rita straciła życie, rozwodzą się i Dex zaczyna zaliczać :)

Wojtek_dpo

Od dluzszego czasu byli w separacji. I nie wplynelo to zle na serial. Nic nie stoi pod znakiem zapytania. Szkoda mi. Mialam nadzieje ze im sie uda

Angel_of_Music

Grunt aby kolejny sezon powstał. Liczę że oboje oddzielą sprawy zawodowe od prywatnych i nie zawiodą widzów.

użytkownik usunięty
Wojtek_dpo

Co ty gadasz? Nie ma żadnego wpływu. Dostają pieniądze za rolę i to jest ich praca, tak jak pracą maszynisty jest dowiezienie pasażerów do celu. W ich interesie jest nie przyprowadzanie na plan domowych brudów.
To są zwykli pracownicy, zatrudnieni przez producentów, a nie właściciele praw do serialu, scenarzyści i reżyserzy w jednym. Wykonują czyjeś polecenia i kasują za to szmal.
Nic się nie stanie, to dorośli ludzie, a nie dzieciaki.

Wojtek_dpo

Hajtali sie dwa lata temu. Rita zmarla rok temu.

ocenił(a) serial na 8
Wojtek_dpo

Dobrze ze nie wiedziałem że są razem.. brat & siostra w zwiazku..słabo mi.. skandal!

zjadacz_filmow

Graja brata i siostre. Gorzej jakby byli rodzenstwem w rzeczywistosci i grali malzenstwo w serialu.

ocenił(a) serial na 8
Angel_of_Music

dziękuje za sprostowanie tej jakże zawiłej zagadki muzyczny aniołku.. nie jesteś jednak taka wredną jaką udajesz

zjadacz_filmow

Nie jestem muzycznym aniolkiem, nie udaje wrednej i nie musisz ironizowac. Ach. i nie bylo to zadne "sprostowanie" a moja wlasna uwaga. Ze gorzej by bylo jakby byli rodzenstwem a grali malzenstwo.

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

To by było chore. Aczkolwiek...

Wojtek_dpo

Mogloby byc...niezrecznie

ocenił(a) serial na 9
Wojtek_dpo

Dla mnie ten serial mógłby nie istnieć, gdyby ne Debra. Jak widzisz - wszystko rzecz gustu. ;o)

Wojtek_dpo

Zgadzam się XD Totalny babochłop bleee

Private_Witt

i jeszcze ten nochal jakby ktoś jej łomem przypierniczył.

Private_Witt

no i sposób w jaki gra strasznie irytujący.

ocenił(a) serial na 8
Private_Witt

rola którą gra jest dość specyficzna a ona dobrze sie w niej sprawdza.. lepsza debra niż jakąś plastikowa modelka z rozkładówki

zjadacz_filmow

Jest naturalna. I postac i aktorka. Rzadko kiedy w makijazu, zadnych botoksow ani innych zabiegow plastycznych. Sama Jen ma prosty jezyk, jest dowcipna, zachowuje sie jak kazdy inny czlowiek, nie uwaza sie za lepsza, i nie robi wszystkiego by o niej mowiono/pisano

ocenił(a) serial na 8
Angel_of_Music

zabrzmiało jak chodzący ideał..jeszcze chwila i pomyśle że masz jej ołtarzyk w pokoju.. zdecyduj sie w końcu albo jesteś wredna albo nie :)..tutaj nie ma półśrodka aniołku (będę Cie tak nazywał bo pewnie Cie to wkurza :))

zjadacz_filmow

Nie jest idealem, nie mam jej oltarzyka. Lubie ja. Jest naturalna. Gdyby osoby takie jak Doda, Mucha, Cichopek czy inna "gwiazda" nie robila wszystkiego by o niej mowiono i pisano na okraglo tez pewnie bym je lubila. I mam wredna charakter. Nie znaczy to ze jestem niemila 24/7. I nie. Aniolek mnie nie wkurza.

ocenił(a) serial na 9
Angel_of_Music

W książce autor opisuje Debrę jako "piękną kobietę". Twórcy serialu więc zmienili tą postać w porównaniu z książką. ;-) No ale jedno się zgadza - i w książce i w serialu Debra jest mało kobieca.

delh

Nie jest az taka brzydka. Ma ostre rysy twarzy, i meska budowe ciala, ale sa znacznie brzydsze i naturalnie i po operacjach.

ocenił(a) serial na 9
Angel_of_Music

Na tym 3 zdjęciu z tego linka nawet ładnie wyszła...

To znaczy wiesz - ona jest w sumie przeciętna (dla niektórych brzydka) ale na pewno piękna nie jest a w książce jednak była.

delh

Jak rozumiesz, ze byla (jednak) piekna w ksiazce? Rozumiem, ze litery stworzyly Ci jej wizerunek? Dexter ja opisal jako piekna. I tu na scene wchodzi gust. Dla ciebie piekna kobieta, moze byc dla kogos innego koszmarnie brzydka.

Angel_of_Music

brzydka na pewno nie jest, po prostu jest mało kobieca, a to dużo ;)

ocenił(a) serial na 9
Angel_of_Music

Można się domyslic, że autorowi książki chodziło o to, że Debra mieści się w powszechnie przyjętym kanonie piękna. Gust gustem ale jednak brzydota od piękna jest raczej łatwa do odróżnienia, chyba się zgodzisz.

delh

No tak. Z tym sie zgodze inaczej bylabym ignorantka. Jak dla mnie ona zle wyglada w sukienkach. I w fryzurze innej niz rozpuszczone wlosy.
Uwazam ja za ladna kobiete, na swoj sposob piekna. Jest malo kobieca, ale ma swietna mimike twarzy.

Angel_of_Music

"ale ma swietna mimike twarzy"
no rzeczywiście głupia mina za głupią miną i tak w kółko;p

Private_Witt

Co w Dexterze swietnie komponuje sie z postacia Debry. Nie kazdy aktor potrafi robic az tyle glupich min ;) ktore mimo wszystko beda smieszne. Za to w Emily Rose bylo na tyle komiczne, ze plakalam ze smiechu prawie caly film

Angel_of_Music

taaa, odświeżam sobie właśnie egzorcyzmy (specjalnie dla derby bo nie kojarzyłem jej rzecz jasna przed dexterem) i się cały trzęsę z zmina pomimo, że siedzę przy grzejniku;p

Private_Witt

To powodzenia

Angel_of_Music

skończyłem;p
http://www.youtube.com/watch?v=PZfg57LZ34g&feature=related

a nuż ktoś się pokusi to zobaczyc;p

Private_Witt

Pokusilam sie by zajrzec co to. Ale ze znam te historie naprawde dobrze, odpuscilam sobie ogladanie. Wybaczysz?

Angel_of_Music

nie! to tylko parę sekund było;p nie wybaczam;)

Private_Witt

Dobrze, ze jestem ateistą inaczej miałbym kłopot;p

Private_Witt

Ciekawe dlaczego ludzie uwazaja iz ateisci nie maja zadnego sumienia i nie wyznaja systemu wartosci.

Angel_of_Music

haha, chodziło mi o to, że skoro jako ateista nie wierze w garbate aniołki to i tak samo nie wierze w te całe demony, egzorcyzymy, etc..

Private_Witt

więc nie ma czego się bac, ufff

Private_Witt

Wiem. Przypomnialam sobie cos jak napisales ze jestes ateista. Iz ludzie tutaj uwazaja ze ateisci nie wyznaja zadnego systemu wartosci.

Angel_of_Music

no to rzeczywiście głupi pogląd.

użytkownik usunięty
Angel_of_Music

Nie przesadzaj, kto tak uważa?

Spotkalam sie z paroma takimi osobami. Ja tak nie uwazam, prawde mowiac mi to obojetne. Czy ktos jest ateista czy prawoslawnym czy muzulumaninem. Byleby nie probowal mnie wciagac ani obrazac.
W Kazdym razie zauwazylam ze wsrod polakow z jakimi mialam doczynienia, w pewnej czesci uwaza sie iz ateisci nie wyznaja systemow wartosci. A nawet ze nie maja sumienia. Co mnie zdziwilo bardzo.